Şimdi Ara

Oto yıkamada Yaşadığım sıkıntılı durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Aracımı aşırı kirli veya Çamurlu olmadığı müddetçe akaryakıt istasyonlarında bulunan self Yıkama istasyonunda yıkıyorum. Kendim özel şampuanımla aracı köpürtüp sonra suyla duruluyorum.

    Devamlı gittiğim istasyona bir adam geldi 1-2 ay oldu. Istasyon çalışanı değil fakat millet aracını kendi yıkamasın ben yıkayayım 1-2 lira bahşiş versinler diye istasyon müdürüne söylemiş orada duruyor.

    Neyse 2-3 kere gittiğimde abi ben tutuyorum suyu köpüğü v.s dedi bende burası self dedim birşey demedi ama ben yine iş bitince bahşiş veriyordum.

    Neyse son zamanlarda kendi yıkaması gibi her geleni kendi yıkadığı için gelen aracı park ediyor bu yıkıyor. Bugün bende şampuanımla gittim köpükledim adam yıkadı v.s en son kaputun oraya geldi kaputa doğru su tutuyor yıkamada bitti artık temizledi araba sonra elini tetikten çekince Yıkama tabancasının burnu kaputa küüttt diye vurdu.

    Dedim noluyor falan yanına gittim adamın kaputa bi baktım ezilmiş 2-3 cm ve boya tamamen kalkmış.

    Dedim adama usta sen bu işi yapıyor musun devamlı ? Evet dedi e peki Basınçlı tabanca birden tetik bırakınca ileri ivme yapar bilmiyor musun ? Hiçbir şey söylemedi. Kendi kendime söylendim. Bekledim abi kusura bakma yada kardeşim pardon v.s desin sadece yüzüme bakıyor adam.

    Neyse ben arabaya atladım doğru sanayiye gittim. 40 tl ye Göçük düzelttiler. Boyasında kendim rutüş Yaptım.

    Yani bi Yıkama bütün güne maal oldu.

    Böyle kötü talihsiz bir anı yaşadım paylaşmak istedim.

    Araçlarınızı emin ellerde yıkatın. Self varsa orada kendiniz yıkayın. Benzincilerdeki selfleride insanlar Feth ediyor gerçi ama yapacak birşey yok.

    Adam maddi durumu kötü birine benziyor. Parasını ver cart curt demedim. Fakat insan bi özür diler yada kusura bakma bir hatadır oldu v.s der. Tüh bile demedi yav.

    Maddi durumu kötü insanlar geliyor ben yıkayayım diyor bahşiş için tamam güzel bir şey. En azından o kişide harçlığını çıkartır fakat işi baştan sağma yada önemsemeden yaparsan araca zarar verirsen olmaz...

    Göçük düzeldi rutüş Yaptım fakat yine belli oluyor yapacak birşey yok. Cana geleceğine Mala gelsin diyoruz büyük birşey değil fakat arabaya 5 cm yakın tutuyorsun elini tabancadan çekiyorsun E mübarek sen itiyorsun tabancayı basın var diye birden basınç kesilince ne olur ? Verdiğin bütün güç küüt kaputta....

    İçimi dökmek istedim forum Arkadaşlarıma teşekkür ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Valla ne iyi insanmışsınız hatta fazla iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar başkasının malına önem vermiyor malesef. Kendi aracı olsa biz bişey yapsak, muhtemelen o adam ortalığı ayağa kaldırırdı. Ama kendisi suçlu olunca hiç ses bile etmemiş. Ben şahsen kendi malımdan çok başkasının malına bişey olmasın diye uğraşırım. Kendi eşyama falan zarar verirsem bile, kendim ettim, kendim düzelticem bi şekilde artık ama başkasının malına zarar versem istemeden baya 2-3 gün uyku zehir olur herhalde. Geçmiş olsun hocam. İyi niyetli yaklaşmanızda ayrı bir güzel olmuş. Kişi yinede dikkat etmeliydi. Neyse olmuş bir kaza, bir daha dikkat eder umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj batuhan -- 18 Ağustos 2015; 22:51:47 >
  • ankarada mı oldu bu olay? sağlam bir dayak çekmeniz lazımdı ordaki kişiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul da oldu arkadaşlar. Araç sportage...

    Adam zaten oranın çalışanı değil çalışanı olsa istasyon müdürüne söylerdim. Maddi durumu iyi olmayan birine benziyor gerçi ummadığın taş baş yarar sözüme sonuna kadar itaat ederim.

    Kavga etsem bağırsam çağırsam birşey değişmeyecekti. O Yüzden kendimide gaza getirmeden dedim gideyim ben.

    Ama adam kesinlikle birşey söylemedi. Bi kusura bakma dese gam yemezdim. Hatasının farkında çünkü.

    Yani aracı görmesem yada arka tarafında olsam fsrketmeyecektim. Sonra acaba ben mi vurdum ? Yada otoparkta mı vurdular diyecektim ve diyende çok oluyordur. Ben gördüm Şansa görmeyen çok insan oluyordur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi durumu iyi olmayan biriyse, zararı karşılatmamanız güzel bi davranış olmuş fakat, yine oraya gitmeye devam ederseniz adamda muhakkak orda olacaktır bu yaptığından dolayı uyarın ki hem bi dahakine dikkatli olsun hem de bi özürü o zaman duyabilirsiniz belki.

    Ha bir de yinede bir daha ona elletmeyin aracınızı 😀
    Bahşişi başkalarıdan da kazanır nasıl olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S£rkAn -- 18 Ağustos 2015; 23:33:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S£rkAn S kullanıcısına yanıt
    Oto Kuaför e götürürsem aracı o zaman malum adamlar yıkar fakat benzincilerde v.s Tövbe bir daha adamlara yıkatırsam.

    Kendim su tutacağım diyeceğim zaten self değil mi makine ? Evet he yok illa ben tutacağım derse al bahşiş ben tutuyorum derim yinede abi ben zevk alıyorum bırak ben tutayım derse o zaman


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük insanlık yapmışsın helal olsun , ben sigara içerken balkondan aşa atmıştım aracın üstüne gelmiş etrafı sararmış diye masrafı bana kitlemişlerdi ne allahsızlar var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj batuhan

    İnsanlar başkasının malına önem vermiyor malesef. Kendi aracı olsa biz bişey yapsak, muhtemelen o adam ortalığı ayağa kaldırırdı. Ama kendisi suçlu olunca hiç ses bile etmemiş. Ben şahsen kendi malımdan çok başkasının malına bişey olmasın diye uğraşırım. Kendi eşyama falan zarar verirsem bile, kendim ettim, kendim düzelticem bi şekilde artık ama başkasının malına zarar versem istemeden baya 2-3 gün uyku zehir olur herhalde. Geçmiş olsun hocam. İyi niyetli yaklaşmanızda ayrı bir güzel olmuş. Kişi yinede dikkat etmeliydi. Neyse olmuş bir kaza, bir daha dikkat eder umarım.

    Bende sizin gibiyim hiç uyku tutmaz diken üstünde olurum hep.

    Ayrıca bence konuyu acan arkadas gidip o adamla güzelce konusmali onu uyarmali. En azindan bir Özür dilemesi gerektigini ve bundan sonrada böyle olursa nasıl davranacagini söylemeli. Ben olsam soylerim derim en azindan bir Özür dile kusura bakma de hadi ben iyi karsiladim başkası olsa burayı dagitabilir seni de işinden edebilir denmeli.

    Konudaki sacma sapan mesajlari anlamakta güç. Biri demiş arac fransiz mi... fransizlarin kaput kolay eziliyora filan baglayacak herhalde. ustumdeki de ne dedigi belli degil milletin arabasini yakacak hala bana kitlediler diyo :D bizim arabanin surgulu kapisinin citasina sigara atmislar 2 yıldır boyasi kalkıyor. Her boya kalktiginda 7 sulalesinin kulagini cinlatiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 18 Ağustos 2015; 23:52:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu self yikama yerlerinde aksam mi yikiyorsunuz ben bugun bir deniyim dedim hem hemen su kurudu iz kaldi hemde temiz olmadi arac.

    Bir de bez dayandirad. Sanirsam bu su cekceklerinden suyu cekip oyle silmek iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korkanadam

    büyük insanlık yapmışsın helal olsun , ben sigara içerken balkondan aşa atmıştım aracın üstüne gelmiş etrafı sararmış diye masrafı bana kitlemişlerdi ne allahsızlar var

    Allahsiz mi? Kusura bakmayin da adamlar hakli. Bi kere sokak çöp değil. Oldu da bir insanin biryerine gelse o sigara? Hem ders almissiniz masrafi odeyince buraya yazdiginiza gore.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Bugün o durum yaşanınca zaten kan beynime sıçradı. Araca titizlenen biriyim. O Yüzden birşey söylemeden direk sanayiye gittim.

    Yarın uğrayacağım. Dediğiniz gibi bir özür bile dilemedin. Benim yerimde başkası olsa ne yapardı v.s derim ama bugün bende konuşmadım eğer konuşsaydım iş farklı boyuta giderdi.

    O Yüzden motoru soğuttuk yarın üslüplu şekilde anlatmakta fayda var.

    Ben yandım başkası yanmasın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    Merhaba Kuray kardeşim.

    Ben genelde sabah çok erken saatlerde aracı yıkarım. Çünkü köpüklediğim zaman su tutana kadar kurumasın diye + kurulama sırasında araç Islak kaldığı için daha rahat ve iz v.s olmadan kurulanıyor.

    Dediğin gibi sadece su tuttuğumuz zaman istasyona göre farklılık gösterebilir , sular Aşırı Kireçli yada kuyu suyu olduğu için iz bırakır. Zaten self Yıkama makinelerinden iğne kadar su akar gerisi full basıçtır. Su çok az miktarda akıyor.

    Tavsiyem Güneş ışığı direk vurmadan yıkayın aracınızı + köpük değilde kova şampuan ile kendiniz köpüklerseniz hem güzel temizlenir + cilası varsa Alıp götürmez + Matlaştırmaz.

    Aşırı çamur v.s olduğu zaman süngerimi Çamura bulaştırmayayım diye bende normal köpük sıkıp yıkıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.