Şimdi Ara

Otomatik Akü-220V switch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba,

    Bir tanıdığın kuluçka makinesi var ve malum 24 saat prize bağlı duruyor. Fakat köylük yerde olduğumuz için elektrikler zaman zaman kesilebiliyor. Bunun için bir de akü aldık inverter ile düzgün bir şekilde çalıştırıyoruz fakat sorun şu ki bunu manuel olarak yapıyoruz. Bu arada geçen zamanda yumurtalar bozulabiliyor.

    Şimdi merak ettiğim, makine hem aküye hem prize bağlı olarak çalışsa UPSler gibi elektrikler gittiği anda geri aküye devam etse, elektrikler geldiği gibi de bi taraftan aküyü şarj etse ve dolunca kesse, bi taraftan da tekrar 220v ile çalıştırmaya sistemi devam etse.

    Çok mu şey istemiş olurum? Önerebilecğiniz keyword,devre ya da sistemler var mıdır ?



  • Elbetteki böyle birşey çok rahat yapılabilir. daha evvel bu tür uygulamalardan çok yapmıştım... Kuluçka makinesinin toplam gücü nedir buna göre bir inverter ihtiyacınız olacak geri kalan sistemi ben size hazırlayabilirim
  • Güç olarak tam bilmiyorum sorayım devre kolay ise ben de yapabilirim öğrenip yazayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenakord

    Elbetteki böyle birşey çok rahat yapılabilir. daha evvel bu tür uygulamalardan çok yapmıştım... Kuluçka makinesinin toplam gücü nedir buna göre bir inverter ihtiyacınız olacak geri kalan sistemi ben size hazırlayabilirim


    Hocam tam bilmiyormuş o da ama 1000W diyor maksimum çok farkeder mi 100den az olduğu sürece?
  • Sorunu enerjitik çözmeyi tavsiye ederim. Evvela ısıl yalıtımı yükseltip gücü minimuma çekin. Mesela yumurtaları minimum çevrel alana sahip olan hacme oturtun. (minimum çevrel alan, yani minimum alan ve maksimum hacim kürededir) Siz de dikdörtgensi ve yumurtaların üst üste durabildiği sistem düşnün.

    Ayrıca su ısıtın uygun hacimde. Isıttığınız bu suyu devridaim ile yumurtaların olduğu hacmi ısıtın. Sadece su devridaimini otomasyona bağlarsınız. Suyu odunla bile ısıtabilirsiniz.
    Klima bile düşünülebilir. Mesela su klima ile bile ısıtlılır.

    Ama en iyisi doğal olanı, İşi tavuklara bırakın ya da yumurtaları sahanda tereyağıyla....

    Başarılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.