Şimdi Ara

Otomatik Microsoft Word Taslağı (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.


    Elimde insanların doldurması gereken bir form var. Formun boşlukları doldur şeklinde bir formatı var. Her seferinde Google Form üzerinden bilgileri alıp wordde boşlukları o bilgilerle dolduruyorum ancak bunun otomatik bir yolu olup olmadığını merak ediyorum. örneğin google formda adı soyadı kısmı doldurulduğunda worddeki isim soyisim kısmına yansısın o yazılan. tc kimlik yazdığında formdaki tc kimlik kısmına yansısın. yani ben tek tek doldurmak yerinde finalde hazır metni alayım. mümkün müdür böyle bir şey?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aidemirci -- 14 Nisan 2024; 9:26:38 >



  • Bir programcıya 3 kuruş ver, halleder hemen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sawasson kullanıcısına yanıt

    öyle yapacak olsam buraya niye yazayım? la havle.

  • Mümkün değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan yanıt bulamadım ama kendim öğrendim. paylaşayım, belki başkalarına lazım olur.


    Word'de Mail Merge (Adres Mektup Birleştirme) ile bunu yapmak mümkün.


    Önce Google'da bir form oluşturuyoruz. Word'ümüzde otomatik dolmasını istediğimiz ne bilgi varsa hepsini talep ediyoruz. İsim, soyisim, telefon, mail, adres vs. Hepsi. Ardından doldurulan google formu bilgisayarımıza indiriyoruz. xls formatında indirirsek daha basit olur.


    sonra düzenleme yapılacak olan word'ü açıyoruz. üst menüden "posta gönderileri"ni seçiyoruz. alt menüden de "alıcıları seç" menüsüne tıklıyoruz. açılan seçeneklerden "mevcut listeyi kullan"a tıklıyoruz ve bilgisayara indirmiş olduğumuz google formunu seçiyoruz. olay aslında bu kadar, gerisi çocuk oyuncağı.


    google formu seçince "posta gönderileri" altındaki "birleştirme alanı ekle" menüsü aktif hale gelecek. oraya tıkladığımızda google formumuzda bulunan başlıklar açılacak. işte ad soyad, tc, adres vs neler topladıysak. word metninde nereye hangi bilginin gelmesini istiyorsanız orayı seçerek tanımlama yapacaksınız.


    örneğin wordde sayın ali yıldırım diye başlaması gereken bir yer var. ali yıldırım yerine "birleştirme alanı ekle" menüsünden ad soyad'ı seçeceksiniz. sayın <<ad_soyad>> gibi bir görüntü olacak. benzer şekilde tc kimlik numarasını tanımlayacaksınız. tc kimlik numaranız <<tc_kimlik_numarası>> şeklinde bir görüntü olacak. bu şekilde nereye ne gelecekse tanımlamanızı yapacaksınız. hepsi bitince "posta gönderileri" menüsünün altındaki menülerin en sağında "bitir ve birleştir" menüsüne tıklayacaksınız ve pdf olarak kaydet diyeceksiniz. böylece google formda doldurulan tüm veriler bir kaç saniye içinde taslağa oturmuş şekilde önünüze açılmış olacak.


    Hayırlı olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.