Şimdi Ara

Otomatik saat mi? Akıllı saat mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba bu aralar saatlere oldukça merak salmış durumdayım şimdi benim çoktandır baktığım bir otomatik SEİKO 5 (ssk003k) saati var fiyatı şuan sorduğumda 11-12 bin liraları konuşuyorlar şimdi bide bunun yanında düşündümde acaba bu kadar parayı veriyorum ama bi saat için değermi ve bide daha önceden bakmış olduğum huawei akıllı saat var (gt 3 pro) 7-8 bin liraları konuşuyorlar şimdi düşünüyorum seiko alsam 20-30 yıl bişey olmadan kullanacam ama akıllı saat alsam çok çok 3-4 sene kullanacam modası geçecek yani öyle kafam karışık bir şekilde ortada kalmışım sizin fikriniz nedir bana bu konuda bi fikir verebilirseniz çok sevinirim iki saatinde fotoğafını bıraktım

    Otomatik saat mi? Akıllı saat mi?


    Otomatik saat mi? Akıllı saat mi?







  • Quartz saati neden unuttunuz? ve tabi ki quartz saat Otomatik saat mi? Akıllı saat mi? otomatik saat kullanmak çok zor çok meşakkatli..

  • ikisi de değil, Quartz saat :) Biri oyuncak gibi, diğeri çok meşakatli..

  • RitEmrE kullanıcısına yanıt

    Quartz saatinde pili değişmesi gerekiyor devamlı, otomatik saat daha mantıklı geliyor bana, koluna taktığın gibi kullanabiliyorsun sadece saati ayarlamak gerekiyor.

  • Tabii ki mekanik saat. Akıllı saat her gün şarjla uğraşmayı gerektirir. 3-4 sene sonra pili ölür, çöpe atarsın ya da modası geçer, keyif almazsın. Ayrıca saati görmek için sürekli ekranı aydınlatmak zorunda olmak da can sıkıcı. Zaten yanımızda cep telefonu taşıyoruz, onun dakik dijital saati yeterli aynı şekilde saate bakmak için. Hiç bir elektronik oyuncak gerçek mekanik bir saatın yerini tutamaz.


    Akıllı saat özel şartları olanlar için gerekli olabilir ama akıllı saat kullanma zorunluluğu olmayan insanlar için mekanik saat en iyisidir.


    30 yıl sonra bile satarsın, alıcısı çıkar, değerinden fazla yitirmez. Quartz saat da alınabilir ama ucuzları aşırı dandik oluyor ve ömürlük olmuyor (oysa alacağın Seiko 5'i çocuklarına hatta torunlarına bile bırakırsın). Ayrıca 2 yılda bir saatçiye gidip pil değiştirme de cabası.


    Saatten anlayan ve saati sevenler daima mekanik saat kullanır. Hastaları ise otomatiğini bile kullanmaz, kurmalısını kullanır.





  • Ben akilli saatlerden klasik saatlere gectim. Ilk once Pilli sonra ise Otomatik saatler tutkusu basladi. Bu tutkuyu simdilik Seikomun efsane bir modeliyle yatistirdim. Iyi bir otomatik saat gercekten muazzam, geri bile kalmiyor.

    Birdaha asla akilli saat kullanmam.
  • Saati ne için kullandığına da bağlı. Tamam güzel şık pek çok saat var. Ancak değiştirmek için o kadar para vermek normal her insana göre değil. Al bir akıllı ya da spor saati, değiştir değiştir dur...

  • Paraniz varsa kaliteli bir otomatik saat alabilirsiniz.Ama ben ugrasamam diyorsaniz Citizen ve diger markalarin 5-10 yil hatta daha uzun pil degisimi gerekmeyen modellerine bakabilirsiniz.Otomatik saat mi? Akıllı saat mi? 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.