Şimdi Ara

Otomatik Şanzuman ara ara vuruntu yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,


    2010 model 160 bin km de 1.4 benzinli Lpgli Hyundai Getz sahibiyim. Aracı yaklaşık 9-10 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Fakat araçta çözüm bulamadığım ve ustaların anlamlandıramadığı birkaç sorun var.


    Bunlardan ilki araç sabah soğukken tek marş ile çalışıyor ve 3-4 dk ısıttıktan sonra yola koyuluyorum. İlk yola çıktığımda araç biraz hantal olsa da yavaş yavaş açılıyor fakat bazen frene basıp gaza bastığımda aracın devri yükseliyor ama hareket etmiyor olduğu yerde kalıyor. Bazen kendiliğinden düzeliyor, bazen vitesi N konumuna alıp sonrasında D konumuna alınca düzeliyor. Bu sorun günde 1 bazen 2 oluyor ama 3-5 km gittikten sonra asla yapmıyor.


    Bir diğer sorun otomatik vites ara ara vuruntu yapıyor. Bu vuruntuyu vites geçişlerinde hissetmiyorum fakat kendim araç dururken vitesler arasında değişim yaparken şiddetli bir şekilde hissediyorum. Sonrasında kendiliğinden düzeliyor. Bu sorunu yaşadığımda da araç çok fazla hantallaşıyor ve en ufak yokuşu bile çıkamaz hale geliyor.


    Lütfen bana yardımcı olun. Ankarada ikamet ediyorum önerebileceğiniz bir usta var mı? Fikri olup da benimle paylaşabilen olursa çok sevinirm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle otomatik şanzıman sökülüp revizyona girecek, içindeki balatalar bitmiştir ayrıca tork dönüştürücüde de zayıflık var gibi duruyor sökülmüşken o da revizyona girecek. Otomatik şanzımancı kim vardır bilmiyorum ama illa vardır Ankara biraz Google araştırması yapın veya ustanıza sorun.


    Bu tür küçük araçlarda her 40 bin km de bir şanzıman yağını değiştirmeniz lazım yoksa ilerleyen kmlerde sorunlar çıkmaya başlar. Eğer filtresi varsa her 80-100 bin km civarında da ayrıca şanzıman filtresinin de değişmesi lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.