Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES KULLANIM ÖNERİSİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
19.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bence kavşağa yaklaşırken boşa almak gereksiz olur çünkü zaten otm. araçlarda ayağınızı gazdan çekince düz vites bir araca göre daha fazla yol alır. ben hareket halinde çok nadiren boşa alıp sonra D ye aldığım oldu. onuda şu nedelle yaptım; yokuş aşağı yavaş giderken hız 50yi geçince hızlanmak istersem 4. vitese atması için boşa alır sonra tekrar Dye alırım. çünkü normalde 50 km hıza gelince 4. vitese atarken yokuş aşağı inerken 4. vitese hemen atmaz, boşa alıp tekrar Dye atarsanız 50 km den sonra yokuş aşa da olsa 4. vitese atar.

    yakıt ekonomisi için ise vitesle fazla oynamaya gerek yoktur zaten araç en ekonomik kullanım için programlanmıştır. gaza çok basmak istiyorsanız bunu düşük devirde iken yapmayın düşük devirde yavaş basın devrini aldıkça gaza yüklenin daha ekonomik olur.




  • demircim d konumunda hem gaza hem frene basarak pek hızlı kalkamassın çünkü araç patinaja düşer, hemde araca zarar verirsin. üstelik o dediğin arkadan itişli araçlarda iyi olur, ben bir ara otm ford taunus kullanıyordum güzel oluyordu
    illaki yapmak istiyorsan el freni ile dene çünkü araç zaten önden çekişli ön tekerlere hem gaz veriyorsun hem de fren yapıyorsun araç sana demezmi "karar ver artık sahip gidecekmisin duracakmısın "




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.