Şimdi Ara

Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
10.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çift kavrama şanzıman ile birlikte yazının devamı anlamını kaybetti. Daha önce ki dualogic şanzımanın bir arızası 30 35 bin liraya patlarken bu şanzımana kapı 60 binden açılır. Tam otomatik yoksa uzak durun diyorum ben

  • tokatli6061 T kullanıcısına yanıt

    2016 dan beri Egeada DCT (çift kavrama) kullanılıyor ve öyle kronik ya da kronik olmayan kayda değer sorun duymadım.

  • egeana bile korka korka bakioz ne hallere dustuk

  • TMRT kullanıcısına yanıt

    Hibrit araçlara çift kavrama yerine cvt daha uygun bence. Keyifsiz olabilir ama daha hafif, daha ucuz, daha sorunsuz ve elektrik motorla daha uyumlu. Toyota bence daha doğru seçim yaptı bu konuda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı umarım uygun olur olmazsa bile Vakıfbank'ın doğa dostu araç kredisini kullanarak kesin alırım ben bu arabayı

  • halitozbasli kullanıcısına yanıt

    Başkan ikisi de aynı tip motor muydu ? Aynı tip boş paket miydi ? Atıyorum 2017 de 1.3 easy kullanirsin. 2022 de 1.6 urban kullanırsın. Arasında dağlar kadar fark olması normal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt

    Değerinin arabası mı var hocam varsa gösterin biz de alalım. Egea en çok hakedeni yine, bomboş ithal arabalara 500-600 isteniyor. Nasıl satılıyor anlamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikleri:
    +diğer sıfır araçlara göre ucuz olması.
    +ucuz olması
    +Ve son ve en dikkat çeken özelliği ise diğer sıfır km otomobillere göre ucuz olması.
    bu aracı ön plana çıkaran en önemli özelliği ise diğer sıfır km araçlara göre ucuz olması.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Toyota'nın hibrit sisteminde şanzıman bulunmuyor. Elektrik motoru direkt tekerleklere bağlı, tekerlekler ile motor(lar) arasında herhangi bir şanzıman mekanizması yok.


    Benzin motorunun gücü, bir çeşit diferansiyel ve bilgisayar yardımıyla tekerleklere ve MG1'e (birinci jeneratör/motor) dağıtılıyor. Bu esnada sanki bir CVT (kayış-kasnaklı şanzıman) varmış gibi sürüş hissiyatı veriyor ve buna da e-CVT demişler. Gerçekte bu yapının içinde şanzıman bulunmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Yarı otomatik olarak bilinen tork konvertörlü olmayan tek yada çift kuru kavramalı bu tip şanzımanların sorun çıkarmadığı bir marka çıkmadı maalesef dsg en bilinen örnektir mesela. Sanırım bu kavrama mekanizmalarında derbiyajı kullanan robotize cihaz insanların farklı farklı anlarda yaptıkları kullanım şekline ayak uyduramadığı için bi şekilde sorun çıkarmak durumunda kalıyor. Ya da baskı balatanın doğası bu robotize işe uygun değil bilmiyorum ama bu otomatik kuru kavramalardan randıman alan çıkmadı. Ayrıca tork konvertöründeki gelişmelerin geldiği noktayı düşünürsek bu tip aktarım sistemlerinin kullanılmasının hiç bir espirisi de kalmadı zaten

  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt

    Nasıl yav? Benzinli motor için cvt şanzıman yok mu? Ben elektrik motoru ve cvt + benzinli motor olarak biliyordum. O yüzden cvt hem elektrikli sürüşe daha yakın bir his verdiği için hem de diğer avantajlarından dolayı çift kavramadan daha uygun gelmişti. Ama dediğiniz gibiyse daha iyi bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Şubat 2022; 10:32:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt

    MG2 denilen ana motor/jenaratör direkt diferansiyele yani tekerleklere bağlı. Benzin motoru ise MG1 denilen diğer küçük bir motora bağlı. MG1 ile MG2 arasında bir çeşit diferansiyel var. Mekanik yapı bu kadar. Bu mekanik yapıyı işleten sofistike bir yazılım sistemi var. Hangi koşulda ne kadar elektrik üretileceği veya kullanılacağına göre sistem komplike olarak ayarlanıyor, bu esnada bir CVT şanzıman varmış hissi oluşuyor.


    Dikkat ederseniz şanzıman bulunmadığı gibi kavrama (debraj) da yok. 👍


    Hatta biraz daha detaya girersek; alternatör, marş motoru, V kayış, klima kasnak-kayış grubu da yok. Marş motoru görevini MG1 yerine getiriyor, zaten hem jeneratör hem de marş motoru olduğu için Motor-Generator 1 adı verilmiş. Klima ve devirdaim pompası kayış-kasnak şeklinde değil, elektrik motoru şeklinde. Bir kaç tane inverter bununuyor; klimaya 220 Volt besleyen var, ana motora 400 Volt besleyen var, 12 Volt aküyü şarj eden var.


    Hareketli mekanik parçaları en aza indirmeye çalışmışlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Batarya pahalılığı ve bu alanda ki teknolojinin istenilen seviye de olmaması elektrikli araçların önünü tıkıyor. Genel anlamda Bilgisayar, Cep telefonu vb malzemeler dahil batarya konusun da yeni teknoloji gelmeden elektrikli araç alınmaz.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bkz e-tsi... aynı halt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt

    Hocam benim bildiğim o şekilde değil. E-Cvt dedikleri mevzu elektrik motoru entegre edilmiş cvt demek. Görsellerde görebilirsiniz, elektrik motoru doğrudan cvt kayışına bağlı, bu sayede de içten yanmalı motor elektrik motorunu alternatör gibi kullanarak pilleri şarj edebiliyor.

    Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri
    Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri
    Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    En alttaki resimdeki zincir-kayış gibi görünen şeyi kastettiniz zannediyorum. Eski jenerasyonlarda kullanılan güç aktarmaya ve yağlamaya yarayan bir zincir olabilir. Normalde herhangi bir mekanik şanzıman bulunmuyor araçta.


    Aşağıdaki videoda sistemin genel görünümü var. Önceki mesajlarda bahsettiğim diferansiyel gibi bir mekanik yapı dediğim şeyin tam adı 'Power Split Device'. Mekanik gücü aktarmanın kalbi bu rijit yapı.


    Gaz pedalının ne kadar basıldığıyla alakalı doğru orantılı olarak benzin motorunun devri değişiyor fakat bataryanın doluluk oranına göre de benzin motorunun devri değişiyor. Batarya doluluğuna göre; bilgisayar, gücün ne kadarının elektrik motorundan, ne kadarının benzin motorundan tekerleklere aktarılacağını belirliyor. Tabi doğal olarak benzin motorunun devrini bilgisayar ayarlamış oluyor, gücü mekanik olarak aktaran ise Power Split Device oluyor. O zaman CVT gibi bir his çıkıyor ortaya.



    Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleriAlpha SQUAD officialyoutube
    What is Toyota HYBRID System and How it Works SUBSCRIBE: https://goo.gl/pL84j2 New Car Videos: https://www.youtube.com/c/AlphaSQUADofficial/videos Google+: https://goo.gl/QWO4jX YouTube: https://www.youtube.com/c/AlphaSQUADofficial Facebook: https://www.facebook.com/AlphaSQUADofficial Instagram: https://www.instagram.com/AlphaSQUADofficial Website: http://www.AlphaSQUADofficial.com Twitter: https://twitter.com/AlphaSQUAD_1 Snapchat: AlphaSQUAD_1 Submit Your Video: AlphaSQUAD.PR@gmail.com
    https://youtu.be/dQ8LXRrY5HY

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jquidd J kullanıcısına yanıt

    Corolla kullandım. Gaza aşırı yüklenince 30 km hızda da olsan benzinli moda geçiyor ama sakin kullanırsan 60km hıza kadar elektrik ile gidiyor. Egea'da nasıl olacak bu acaba? Düşük devirde elektrikli modda ilerleyecek diyor, acaba 20-30 km hızdan sonra benzinliye mi geçecek?

  • faskerhat F kullanıcısına yanıt

    Elektrik motoru destek olur ama full benzin gitmez muhtemelen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt

    Anladım, planet dişli var yine ama farklı bir şekilde şanzıman taklidi yapıyor. İlginç bir sistem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.