Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.205
Cevap
272
Favori
617.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • celtic_frost kullanıcısına yanıt

    :/ talihsiz bir durum olmus hocam. Yedek parça olarak tedarik edilebilir sanırım bi google dan bakın distribitöre sorun bence. En azından yenilemiş olursunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightblueist kullanıcısına yanıt

    Sordum, 500 TL dediler. Derby ile yapıştıracağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de bebeğimiz ufakken inglesina quad'in ana-kucagi oto koltuğunu kullanmıştım, 6-7 aylık olduktan sonra kucakta taşıdık (koltuğa bağlamak biraz zor oluyordu ve yanlis da olsa anne ve anneannesine birşey diyemedim fakat şehirlerarasında mutlaka takiyordum) şimdi neredeyse 16 aylık oldu ve artık şehir içinde tek başıma da taşımak ve yazın yapacağımız uzun yolculuk için hanım bir oto koltugu al dedi. İlla 360 derece al dedi (9-18 kg onlar genel olarak) ama ben hem adac puanı iyi olsun hem de biraz daha uzun süre kullanabilelim diye cybex anoris t i-size modelini aldım. Kg'den ziyade adac testlerinde de belirtildiği gibi 76-115 cm arası çocuklar için. Yani ortalama 1-6 yaş arası çocuklar için. Ürün normal klasik kemerli değil, onden tek hamlede kapatilebilen bir kalkanı onun icinde de hava yastığı var, kaza anında milisaniyeler içinde aciliyor. Adac testinde 1.5 puanla en güvenli oto koltuğu şu anda. Sadece ön tarafa bakıyor. Çocukla tek seyahat etmek zorunda olanlar için çocuğun öne bakması ve aynadan görebilip kontak kurabilmemiz onemli. Cekincem oğlumun bel kalkanını kabul edip etmeyeceği ancak yumuşak şeyleri sevdiği için kabul edeceğini düşünüyorum. Bu arada urunun doğru kurulup kurulmadigini gosteren elektronik bir sistem var. Zaten youtube'da tam kurulum viedosu da var. 3.5 dakikada ürün kuruluyor. Hadi biz 5-6 dakikada kuralım. Daha ürün gelmedi. Gelip kullanmaya başlayınca tekrar yazarım. (Bu arada ürün baya pahalı, ben de zengin biri değilim ama bütçem ve onceliklerim dogrultusunda hep iyi ürün alma felsefem vardir, oğlumun güvenliği ve rahatlığı da benim icin önemli ve öncelikli olduğu için ürünü aldım, umarım oğlum yadirgamaz (yadirgasa da inatla bindirecegiz) ve üründen memnun kalırız)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 25 Mart 2023; 13:43:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • celtic_frost kullanıcısına yanıt

    Hocam takdir edeceğiniz gibi hiç bir şey çocuğun güvenliğinden önemli değil, kısın bir yerlerden verin 500 TL'yi...

  • Merhaba Arkadaşlar,


    Piyasada bir çok oto koltuğu var, çok farklı fiyatlarda, markalarda ve özellikler de. ürünlerin %90 ı Çin de üretiliyor, çok yüksek standartlarda üretilen ürünler var. Hangi ürün ne kadar kaliteli, bunu anlamak için için ürün özelliği yanında marka ların kurumsallığı, geçmişi ve hizmeti çok önemli. Araştırma ve firmalardan bilgi talep etme önemli, bu bir haktır ve kullanılmalıdır. Ürün kalitesi yanında gerçekten satış sonrası hizmet de önemli, montaj aşamasında firmaya ulaşabilinmesi, montaj bilgilerinin ve dökümanların özenle hazırlanmış ve sunulmuş olması, ürün hakkında doğru bilgiye ve profesyonel bir desteğe ulaşabilmeniz. Bu gün bir çok bebek mağazasında arkadaşlar destek veriyor ama doğal olarak bir sürü ürün var ve bir çoğu gerçekten doğru bilgiye sahip değil. Bu na ek olarak oto koltuğu ve çocuk ürünü ithal eden bir çok firmada da bu bilgi yok, sadece ticari aşamalarda uzmanlar. Eğer ürünü aldığınız firmadan doyurucu ve teknik anlamda sizi tatmin eden bilgiler alıyorsanız bu firmanın kurumsallığını ortaya koyar. Lütfen ürün alırken gerçekten araştırıyorsanız bu yazdıklarıma siz de dikkat edin.


    Çocuklarımızın hayatını emanet ettiğimiz bir ürün olan çocuk oto koltuğunda inceleme yaparak ilgili modelleri araştırma içerisinde olan arkadaşlara doğru bilgiyi iletmek istedim. Bu bilgilerin kaynağı ithalatçı firma ve Almanya daki firmadır.


    Marka; Capsula Germany, Heyner Germany ve Holmer


    Bu markaların bazı modelleri örnegin, Heyner kids infiny twist, holmer kids maxi protect aero 3D, capsula MT6X ve daha farklı modelleri aynı fabrikada üretiliyor, çarpışma testleri dahi aynı çünkü kasa, üretim aynı.


    Capsula Germany oto koltuğu henüz Türkiye de yok ama zaten Heyner Germany ve Holmer de bir çok modeli aynı,

    Holmer firması bu firmalardan ayrı ve bağımsız bir marka,

    Heyner çocuk oto koltuğu yanında araç silgeci, alet edevat ve bazı araç malzemeleri de satıyor,

    Holmer çocuk oto koltuğu yanında park yatak/oyun parkı, mama sandalyesi, bebek yatağı, ıslak mendil de satıyor,

    Heyner de Holmer de Türkiye de yaklaşık 12 yıldır satışta


    farkettim ki özellikle bu marka ve firma ilişkileri kafa karıştırıyor ve bu nedenle bu bilgilerin araştıran arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.


    Ürün araştırması hakkında ise evet araştırmam söz konusu ama burada yazdığım yazının amacının yanlış anlaşılmaması için burada bırakıyorum.


    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)


    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)


    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)


    Heyner Kids Infiny Twist 0-36kg Isofix Oto Koltuğu ( 360° Dönebilir)

    Holmer Kids Maxi Protect Aero 3D ( 360° Dönebilir) 0-36kg Isofix Oto Koltuğu

    Capsula MT6X oto koltuğu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serran06 -- 2 Nisan 2023; 1:12:42 >




  • serran06 S kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için teşekkürler.

    Ben bu kadar detaylı araştırmamıştım ama

    heyner ve holmer arasında kalıp tercihimi holmer'den yana kullanmıştım.

  • Arkadaşlar selam, 0-18 360 dönebilen oto koltuğu alacağım. Römer Be safe Cybex gibi bilindik markalardan birini. Bu koltukları inceleyen varsa koltuğun iç genişliği en fazla olan hangisi acaba? hepsi birbirine yakındır 0-18 sonuçta ama mutlaka aralarında farklar vardır diye düşünüyorum.

  • turcoblanco kullanıcısına yanıt
    İç genişlikleri hemen hemen aynı, ciddi bir fark yok, kumaş dizaynları ve kalınlıkları fark oluşturuyor. 0-36kg veya 9-36kg almanızı tavsiye ederim, güvenlik standartları aynı ama 0-18kg da çocuk 3-4 yaşına gelince bir koltuk daha almalısınız fakat 0-36kg veya 9-36kg da çocuk 12 yaşına gelene kadar koltuğu kullanabilirsiniz ve daha geniş, rahat bir oturma alanı olur. Bütçeniz imkanınız çoksa bu koltuklar iyi ama ısrarla 0-18kg alacaksanız Avova oto koltuğuna da bakın derim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serran06 S kullanıcısına yanıt

    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim Cybex Sirona 360 satın aldım şimdilik memnunum. 0-36 9-36 olanlar bana pek mantıklı gelmiyor sonuçta güvenlik ekipmanı 1 yaşındaki çocuk ile 12 yaşındaki çocuğun aynı koltukta güvenle yolculuk edebileceğini düşünemiyorum bir türlü

  • turcoblanco kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, koltuklarda çocuk büyüdükçe kullanım şekli değiştiği için güvenlikten taviz verilmiyor. Aldığınız koltuk iyi bir koltuk, Allah kaza bela vermesin, çocuklarımız herşeyden önemli, günlerde kullanınız…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, Kraft Spin Signal 360 Dönen 0-36 oto koltuğu kullanan var mı, var ise memnun musunuz? Sıfır fiyatı 3100 lira, ikinci el 2000 lira olarak mevcut. Pazarlık edilerek daha düşüğe ulaşılabilir. Ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aşağıdaki ürünü kullanan varmıdır? Oto koltuklarının bazılarında aşağıda sabitleme ayağı varken bazılarında yok bu bir dezavantaj mı?
    Britax Römer Advansafix Isofix Oto Koltuğu(Storm Grey, 9-36 kg)https://www.amazon.com.tr/dp/B089TG8X7V?ref_=cm_sw_r_apann_dp_M6C25KMD4JW64QVN1F63

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar maxi cosi axissfix model koltukta top tetherin kemer kisminda bir fazlalik cikti nereden ciktigini cozemedim fotografini cektim bilenler yardimci olabilirmi geri nereye takacagim konusunda
    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilat K kullanıcısına yanıt
    Açıkçası resim yarım ve arka tarafı karanlık. Aldığınız model koltuğu bilmiyorum ama bizim koltukta top Tether ın kanca gibi ucu var ve bu ucu bagajdaki yerine takıp takasından gerdiriyoruz ve sonra kalan kemer kısmı boşta kalıyor. Siz deki de gerdirdikten sonra kemerin kalan kısmı mı acaba. Eğer öyleyse kalan kısmı koltuğun arkasına biryere koyuyorsunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serran06 S kullanıcısına yanıt

    Cevap icin tesekkurler hocam, aynen dediginiz gibi gerdirdikten sonra kemerin kalan kismi fakat ucu yuvarlak olunca bir yere takiliyormu diye tereddut ettim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yaş sonrası için arkadaşım yükseltici olan tipte almış bizim ufaklıkta gördü hoşuna gitmiş


    şu an bizde sanırım şu var tam markasını hatırlayamadım ama



    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)www.hepsiburada.com
    Britax-Römer Discovery SL Isofix Oto Koltuğu 15 36 kg Cosmos Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/britax-romer-discovery-sl-isofix-oto-koltugu-15-36-kg-cosmos-black-pm-HB00000E30IS


    şu tip yükseltici olanlara geçmek mantıklı mı? Hangisi daha rahat ve güvenli acaba?



    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)www.hepsiburada.com
    Kraft Jade Fix Booster 15-36 kg Yükseltici Oto Koltuğu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/kraft-jade-fix-booster-15-36-kg-yukseltici-oto-koltugu-kirmizi-pm-HBC000028VFLW



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuaL -- 31 Mayıs 2023; 16:19:32 >




  • Britax Römer KIDFIX SL Black Series modelini kullanan var mıdır acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar,

    Oğlumuz önümüzdeki ay doğacak, bir kaç ay puseti ile idare edeceğiz.

    Daha sonrası için oto koltuğuna geçiş düşünüyorum güvenlik sebebiyle, sonuç olarak elbet bir gün alacağız.

    0-36'da F/P ürünü diyebileceğimiz ne var acaba?

    Görüşleriniz önemli, teşekkürler.

  • kafam allak bullak oldu 3 tane koltuk arasında kaldım.


    Maxi Cosi Titan Pro


    BeSafe iZi Comfort X3 ISOfix


    Cybex Pallas B2 Fix



    en uzak durduğum cybex araç hundai tucson cocuk dışarıyı göremez bu koltuk ile ama en güvenilir olanda bu koltuk gözüküyor. 9-18 veya 9-36kg arası max 10bin tl civarı ne önerirsiniz

  • Belli bir yaşa kadar güvenliği dışarı görebilmeye tercih edip cybex almanızı öneririm. 360 derece dönebilen sirona i size modeli çocuğu koltuktan alma ve yerleştirme süreçleri açısından çok daha kullanışlı. Biz uzunca bir süre onu kullandıktan sonra Maxi cosi Kore Pro kullanmaya başladık.

    * Model adları değişmiş olabilir bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idi_amin -- 12 Ekim 2023; 11:13:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.