Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.205
Cevap
272
Favori
617.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: otomobilci_x
    Her ikisinide bir dokunarak test edeyim bende.

    Hocam yapmayın Allah aşkına, dokunarak test mi olur? Olur ama ancak koltuk kumaşının kalitesini anlayabilirsiniz dokunarak.
    Tabi ki oto koltuğunun en kötüsü bile hiç kullanmamaktan iyidir ama öncelikle güvenlik anlamında gerekli standartları sağlayıp sağlamadığına bakılmalıdır. İnternet elinizin altında Google'a istediğiniz modeli girin sonuçları görün, sonra kumaşına bakarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 13 Temmuz 2009; 12:16:13 >
  • Birleşmiş Milletler Ece Yasası No.44

    Motor gücü ile çalışan araçların çocuk güvenliği aygıtlarına ilişkin tekdüze tedarik onayı”
    Yasaya uygun olabilmek için, bir çocuk güvenlik aygıtı bir takım dizayn ve yapısal gereklilikleri yerine getirmeli ve aşağıda önemli olanları özetlenmiş bir takım performans testlerini geçmelidir:
    Temel Dizayn Gereksinimleri

    Çocuk güvenlik aygıtı, kullanım dizaynının gerektirdiği her pozisyonda koruma sağlamalıdır.
    Güvenlik aygıtı, güvenliğinin araçın gövdesine yada koltuğun gövdesine, yetişkin kemeri ile ya da spesifik bağlama demirleri aracılığıyla entegresyonu sağlanacak şekilde dizayn edilmelidir.

    Koltuk kemeri hatları
    Şayet aygıt bir yetişkin kemeri ile kullanılcaksa, emniyet kemeri şeritinin doğru yönünü gösteren bir çizim, aygıta kalıcı olarak işlenmiş olmalıdır.
    Eğer aygıt yerinde emiyet kemeri ile muhafaza ediliyorsa, şeritin yönü ile ilgili bilgi açık biçimde işaretlenmeli ve ileriye dönük koltuklar için kırmızı, arkaya dönük koltuklar için mavi ile renklendirilmelidir.
    Grup 1, 2, ve 3 te yer alan aygıtlar, “kayış sarma“’yı, bununla iletilen yüklerin leğen kemiğine iletildiğini garanti etmek amacıyla, olumlu bir şekilde anlatmalıdır



    Emniyet Kemeri Tokası
    Tokanın kolaylıkla kullanılması gerekir ve bir düğme veya benzer bir alet ile tek bir hareket sayesinde açılabilmesi ve çocuğu koltuktan kurtarabilmesi mümkün olmalıdır.Tokanın açılması, çocuğun “koltuktan” “koltuk desteğinden” veya darbe kalkanından”, eğer bu teçhizat varsa, bağımsız şekilde kalkmasını sağlamalıdır, ve eğer koltuk bir kasık kayışına sahipse, kası kayışı da aynı tokanın hareketi ile serbest kalmalıdır.
    Tokanın kısmen kapalı konumda kalması mümkün olmamalıdır ve ancak tüm parçalar bağlandığı zaman kilitlemelidir. Tokanın çalışması, acil bir durumda bir kurtarıcı için hemen görünür olmalıdır. Toka serbest kalma alanı, kırmızı olmalıdır ancak tokanın başka hiçbir parçası bu renkte olmamalıdır.
    Grup 2 ve 3 çocuk koltukları için, oturan çocuğun tokaya ulaşabilmesi gerekir.

    Çocuğun Konumu
    Restraints in Groups 0, 0+ and I restraint systems must keep the child positioned to give the required protection even when the child is asleep. The design of rear-facing restraints must ensure that support for the child's head is provided.
    Başlıca Performans Testleri

    Çocuk koltukları, bir dizi performans testini geçmelidir.

    Darbe Testleri

    Önden Darbe
    Çocuk koltuğu, bir araca veya bir araç gövdesi içindeki bir test troleyine yerleştirilir. (Çocuk koltuğuna uygun) çeşitli ebatlardaki test mankenleri, koltuğa yerleştirilir. Sonra,en az 70 ton ağırlığındaki takviyeli bir beton bloğuna doğru 50 km/s ile hızlandırılır.

    Arkadan Darbe
    En az 2,500 mm genişliğinde ve 800 mm yüksekliğinde bir sabit çelik darbe ölçer, ‘aracın” arkasına doğru hızlandırılır ve böylece ‘araca’ 30 ve 32 km/s arasında bir hızla çarpar.


    Testler sırasında, test mankeninin belirli bir mesafeden daha ileriye fırlamaması gerekir ve belirlenmiş bir seviyeden daha yukarıda bir darbe gücü almaması gerekir. Çocuk koltuğunun çocuğun konumunu korumaya yardım eden hiçbir parçası kırılmamalıdır ve hiçbir toka ya da kilitleme sistemi serbest kalmamalıdır. Emniyet kemerinin, herhangi bir kılavuzdan veya kilitleme tertibatından bağlantısı çıkmamalıdır.

    Devrilme
    Koltuğun içerisine üreticinin talimatlarına göre bir test mankeni kayışla bağlanır. Koltuk, 2-5 derece/saniyelik bir hızda 360 derecelik bir açı boyunca dönen bir test veya araç koltuğuna bağlanır. Koltuk bağ aşağı döndüğünde, mankenin kafasının, test koltuğuna göre dikey bir yönde orijinal konumundan 300 mm.den fazla hareket etmemesi gerekir.

    Emniyet Kemeri Tokası
    Toka, 5,000 kere açılır ve kapatılır, ve yukarıda tarif edilen darbe testlerinden sonra halen doğru şekilde çalışıyor olmalıdır.

    İşaretler
    Koltuk, açık ve silinemez bir şekilde aşağıdakilerle işaretlenmelidir:

    * üreticinin ismi, baş harfleri veya ticari markası
    * üretim yılı
    * uluslararası onay işareti - “E” harfini çevreleyen bir daire, bir onay numarası ve E/ECE/324 sembolleri.
    * çocuk koltuğunun tasarlandığı ağırlık aralığı.
    * müşterinin çocuk koltuğunu belirli arabalara yerleştirmek konusunda daha fazla bilgi edinmek için yazabileceği bir adres.

    Geriye dönük çocuk koltukları, “BÜYÜK TEHLİKE - hava yastığı ile donatılmış yolcu koltuklarında kullanmayınız” uyarısı ile birlikte, takılan konumda görünür olan, kalıcı şekilde tutturulmuş bir etikete sahip olmalıdır.
    İleriye ve geriye dönük olarak kullanılabilen çocuk koltukları, “ÖNEMLİ - ÇOCUĞUN AĞIRLIĞI xx’I GEÇENE KADAR İLERİYE DÖNÜK KULLANMAYINIZ (Talimatlara Bakınız)” sözlerini içeren bir uyarıya sahip olmalıdır.




  • dostum arkadaş kraftın kuması için konuşunca bende kumaşı kast ederek dokunmayı söyledim.
    araç koltuğu benim nazarımda kesinlikle kullanıması gereken bir şey.
    ve belli kalite standartlarınıda kesinlikle taşımalı
    dikkat ederseniz konuştuğum markalarda bu konuda son derece iyi markalar.(bence)
    tabiki daha iyileri vardır.
    ancak fiyat performans olarak bakmak lazım olaya.
    sonuçta aracımda isofix yok dolaysıyla hangi koltuğu alırsam alayım mükemmel bir koruma sağlayamacak(bu arada aracı değiştimek içinde çalışmalara başladım:))))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: otomobilci_x

    dostum arkadaş kraftın kuması için konuşunca bende kumaşı kast ederek dokunmayı söyledim.
    araç koltuğu benim nazarımda kesinlikle kullanıması gereken bir şey.
    ve belli kalite standartlarınıda kesinlikle taşımalı
    dikkat ederseniz konuştuğum markalarda bu konuda son derece iyi markalar.(bence)
    tabiki daha iyileri vardır.
    ancak fiyat performans olarak bakmak lazım olaya.
    sonuçta aracımda isofix yok dolaysıyla hangi koltuğu alırsam alayım mükemmel bir koruma sağlayamacak(bu arada aracı değiştimek içinde çalışmalara başladım:))))



    Kusura bakma, ben yanlış anladım sanırım
    Umarım gönlünden geçen aracı alırsın. Benim 2. çocuk da yolda, arabayı büyüteyim diyorum, aklımdan ne araçlar geçiyor ama para yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 13 Temmuz 2009; 12:30:37 >




  • Tabi çocuğunuza o kadar özen gösterdiniz, en iyi oto koltuğunu aldınız eğer siz kemerinizi takmıyorsanız hiç bir anlamı kalmıyor. Bunu özellikle yazıyorum çünkü genelde arka koltukta oturan anne ya da diğer büyükler çocukla ilgilenirken kemer takmak zor oluyor diye kendilerini bağlamıyorlar. İşte bir tane kemersiz yolcunun diğerlerine verdiği zarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 13 Temmuz 2009; 13:43:16 >




  • Keşke çocuğum olsa da alsam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erakcora

    Keşke çocuğum olsa da alsam

    Olur olur, sıkma canını...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilker67

    quote:

    Orjinalden alıntı: ırmakyagmur
    Be Safe Izi Combi Isofix hem isofixli, hem de geriye dönük takılabiliyormuş, ben de 4 yaşına kadar geriye dönük kullanacağımdan gelecek sene için araştırma yapıyorum...


    Sizin mesajı okuyunca benim koltuk geriye takılabiliyormuş sandım ve hemen siteden kullanma klavuzuna baktım. Anladığım kadarıyla 9-18kg sınıfında Besafe 3 koltuğa sahip.
    1. Izi Kid (sadece geriye dönük)
    http://hts.no.spock.kontrollpanelen.se/en/products/izikid_isofix.php
    2. Izi Combi ( geriye dönük isofixli ama öne dönük pozisyonda kemerle bağlama)
    http://hts.no.spock.kontrollpanelen.se/en/products/izicombi_isofix.php
    3. Izi Comfort ( sadece öne dönük, bende olan model)
    http://hts.no.spock.kontrollpanelen.se/en/products/izicomfort_isofix.php

    Ayrıca geriye dönük koltukların diğerlerine göre çok daha güvenli olduğu konusunda haklısınız, ben de aynı şeyleri okumuştum. Yalnız böyle olsa bile alacağınız koltuğun belli kalite standartlarında olması şart çünkü kalitesiz koltuklarda geriye dönük de olsa emniyet kemerlerinin bağlantı yerlerinde kopma ve kırılmalar, koltukta deformasyonlar vs gibi sebeplerle kaza anında çocuğu sabit tutamamaktan, yaralanmasına sebebiyet vermeye kadar bir çok olumsuz sonuçlara yol açabiliyormuş.


    Siz benden daha güzel araştırma yapmışsınız. Ben combi ile comfort'ın farklı olduğunu dün anladım fakat siz daha detaylı açıklama yapmışsınız. Çok teşekkür ederim. İşte şu besafe'in geriye dönük takılanı Türkiye'de varsa ondan almayı düşünüyorum. İleriye dönük almaya karar verirsem ya da öyle almak zorunda kalırsam da birkaç seçenek var; römer isofix, chicco isofix, maxi cosi priorifix, jane isofix ya da sizin besafe.

    Bu arada sizin için ebay'den keyfit baza bakıyorum ama henüz Türkiye'ye gönderen bulamadım. Bulduğumda sizi bilgilendireceğim.




  • Herhese merhaba,
    Bebeğimiz doğduğundan beri annesinin kucağında seyahat ediyordu. Artık 1.5 yaşına geldi ve 12 kilo civarı bir ağırlığa ulaştı. Geç kalmış olsam da bende kızımız için oto koltuğu alacağım. Yaptığım incelemelerde "Jane Indy Team Plus" hem cebime uygun olması, hemde isofixli olması açısından uygun geldi. Ama yaş grubu olarak bizim ufaklık için biraz büyük gibi. Kendi tanıtım sitesinde 2-12 yaş diyor. (http://www.johnstonprams.co.uk/item1529.htm) bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 5 Ağustos 2009; 13:28:07 >
  • Arkadaşlar bir el atsanız şu işe;
    Bu ürün bizim 17 aylık ufaklığa uyar mı?http://www.hepsiburada.com/jane-indy-team-plus-15-36-isofixli-oto-koltugu-4544/productdetails.aspx?categoryid=305661&productid=oyunvat4544#tablnk

    yada temiz temizhttp://www.hepsiburada.com/babymax-oto-koltugu-yesil/productDetails.aspx?categoryid=305661&productid=oyunatabs022022 şöyle birşey alıp daha sonra 15-36 olana mı geçmek daha iyi ne dersiniz?




  • Bir de böyle bir aparat buldum. Büyük yaş grubu için kullanılan oto koltuğunu daha küçük yaş grubu için uygun hale getiriyor. Gerçi bu Jane Indy ile uyumlu ama başka markaların da vardır mutlaka. Jane Xtend Impact Shield
  • İlker kardeş merhaba
    Mesajlara bakınca çocuk oto koltuğu konusunda oldukça bilgili olduğunuzu düşünüyorum.
    9 aylık kızım için oto koltuğu araştırıyorum. Be safe izi comfort X1 isofix düşünüyorum. Yani sizdeki modelden. Aslında yüzü arkaya dönebilen combi x1 isofix modeli de çok mantıklı geldi ama yüzü öne dönünce isofix in devre dışı kalması can sıkıcı. Zaten şu an internetten taratınca Türkiye' de isofix olan be safe modeli sadece X1 comfort. Galiba bu modelden alıcam . Merak ettiğim bir şey var. Bu modelin ayak koyma kısmı ilerde çocuğun boyu uzayınca rahatsız eder mi? Yoksa isteğe bağlı katlanabiliyor mu? Oturma pozisyonu geriye doğru yatar pozisyona geliyor mu?
    Teşekkürler.
  • arkadaşlar - Jane Indy Team Plus Isofix - isimli çocuk koltuğu almak konusunda kararsız kaldım bu koltuk hakkında bilğisi olan varmı tavsiye edermisiniz..

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)
  • Bütçem kısıtlı olduğu için ben de Jane almak istemiştim ama kızım daha 17 aylık o yüzden bir alt gruptan olan BabyMax ı aldım. Bir sonraki koltuğumuz kesinlikle bu olacak. İspanya da yapılıyor. Avrupa ve Amerikada ki güvenlik testlerinde de Römer kadar olmasada iyi puanlar almış.

    quote:

    Orijinalden alıntı: chewiks
    arkadaşlar - Jane Indy Team Plus Isofix - isimli çocuk koltuğu almak konusunda kararsız kaldım bu koltuk hakkında bilğisi olan varmı tavsiye edermisiniz..
    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 14 Ağustos 2009; 13:53:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    Bütçem kısıtlı olduğu için ben de Jane almak istemiştim ama kızım daha 17 aylık o yüzden bir alt gruptan olan BabyMax ı aldım. Bir sonraki koltuğumuz kesinlikle bu olacak. İspanya da yapılıyor. Avrupa ve Amerikada ki güvenlik testlerinde de Römer kadar olmasada iyi puanlar almış.

    quote:

    Orijinalden alıntı: chewiks
    arkadaşlar - Jane Indy Team Plus Isofix - isimli çocuk koltuğu almak konusunda kararsız kaldım bu koltuk hakkında bilğisi olan varmı tavsiye edermisiniz..
    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)







    bu konuda pek bilği sahibi değilim ve yanlış karar vermek istemiyorum açıkçası ismi bilinen (en azından ben bilyiyorum) bi marka değil gibi, o yüzden tereddütteyim fiyatıda 286ytl ucuz olması kafamı kurcaladı ne dersiniz tereddütsüz almalımıyım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chewiks


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    Bütçem kısıtlı olduğu için ben de Jane almak istemiştim ama kızım daha 17 aylık o yüzden bir alt gruptan olan BabyMax ı aldım. Bir sonraki koltuğumuz kesinlikle bu olacak. İspanya da yapılıyor. Avrupa ve Amerikada ki güvenlik testlerinde de Römer kadar olmasada iyi puanlar almış.

    quote:

    Orijinalden alıntı: chewiks
    arkadaşlar - Jane Indy Team Plus Isofix - isimli çocuk koltuğu almak konusunda kararsız kaldım bu koltuk hakkında bilğisi olan varmı tavsiye edermisiniz..
    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)








    bu konuda pek bilği sahibi değilim ve yanlış karar vermek istemiyorum açıkçası ismi bilinen (en azından ben bilyiyorum) bi marka değil gibi, o yüzden tereddütteyim fiyatıda 286ytl ucuz olması kafamı kurcaladı ne dersiniz tereddütsüz almalımıyım?






    arkadaşlar yardımcı olabilecek biri varmı??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chewiks -- 15 Ağustos 2009; 11:17:53 >




  • İlker Bey,

    Chicco CT0.2 setinin Amerika versiyonunu (anakucağının bazası var) gittigidiyorda satan bir satıcı var. Biz sadece bazasını 200 küsüre getirtebildik, bu anakucağı-bebek arabası ve anakucağının bazası olarak 3 parça ve teklif 250 lirada. Eğer baza alacağımız zaman bu ilan olsaydı hiç tereddüt etmeden alırdım. Haber vereyim dedim. İyi günler dilerim.

    http://urun.gittigidiyor.com/CHICCO-Puset-Araba-Koltugu-Amerika-dan_W0QQidZZ19403729

    İlanın bitimine 3 gün kalmış bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainbow22

    İlker kardeş merhaba
    Mesajlara bakınca çocuk oto koltuğu konusunda oldukça bilgili olduğunuzu düşünüyorum.
    9 aylık kızım için oto koltuğu araştırıyorum. Be safe izi comfort X1 isofix düşünüyorum. Yani sizdeki modelden. Aslında yüzü arkaya dönebilen combi x1 isofix modeli de çok mantıklı geldi ama yüzü öne dönünce isofix in devre dışı kalması can sıkıcı. Zaten şu an internetten taratınca Türkiye' de isofix olan be safe modeli sadece X1 comfort. Galiba bu modelden alıcam . Merak ettiğim bir şey var. Bu modelin ayak koyma kısmı ilerde çocuğun boyu uzayınca rahatsız eder mi? Yoksa isteğe bağlı katlanabiliyor mu? Oturma pozisyonu geriye doğru yatar pozisyona geliyor mu?
    Teşekkürler.

    Geç cevap için kusura bakmayın, tatilde bilgisayar kullanmadığım için yeni görüyorum. Koltuğun ayak koyma kısmı sabit yani ne çıkartılabiliyor ne de katlamak mümkün ama bu bir sorun yaratmaz. Benim oğlan 19 aylık ve ayakları oraya daha yeni değmeye başladı. Arkadaşımın 3,5 yaşında oldukça uzun boylu bir kızı var, koltuğa sığmıyor bile ama oturduğunda ister basamağı kullanabiliyor isterse de bacaklarını ieriye uzatabiliyor. Yani basamak kesinlikle rahatsız edici değil.
    Oturma pozisyonu koltuğun her iki yanında da bulunan bir kol vasıtasıyla 2 kademede yatar pozisyona geliyor. Bu çok önemli çünkü oturur vaziyette uyuduğunda çocuğun başı öne düşüyor.Yatay pozisyona alınca daha rahat oluyor.
    Bu arada, koltuğu aldığımdan beri hiç sökmedim ve aylardır çocuk üstünde olmasına rağmen ne kumaşında bir bozulma ne de sağında solunda bir gıcırtı, sallanma olmadı. İlk günkü gibi kullanmaya devam ediyorum. Diğer özelliklerini zaten daha önce anlatmıştık. Ben internetten 720 TL almıştım, belki mağazalarda daha ucuza da bulunur. Kesinlikle tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chewiks
    arkadaşlar yardımcı olabilecek biri varmı??


    Çocuk koltuğu dediğimizde bazen, sanki çocuğu saracak bir güvenlik kafesinden bahsediliyormuş gibi bir algılama oluyor. Bence bu düşünce yanlış. Yani koltuğun sağında solunda 3 cm - 5 cm köpük olmuş bir yere kadar. Önemli olan koltuğun çocuğu sabit tutabilmesi, çarpışma esnasında vücuduna binen yükü tehlikesizce dağıtabilmesi.
    Zaten araştırdıysanız 9-18 kg koltuklar en pahalı grup oluyor. Bir üst grup koltuklar hakkında (daha ihtiyaç duymadığım için) pek bir bilgim yok ama zaten yükseltici koltuk olarak geçiyorlar. Yani ben bahsettiğiniz modelin güvenlik açısından büyük bir eksikliği olacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ırmakyagmur

    İlker Bey,

    Chicco CT0.2 setinin Amerika versiyonunu (anakucağının bazası var) gittigidiyorda satan bir satıcı var. Biz sadece bazasını 200 küsüre getirtebildik, bu anakucağı-bebek arabası ve anakucağının bazası olarak 3 parça ve teklif 250 lirada. Eğer baza alacağımız zaman bu ilan olsaydı hiç tereddüt etmeden alırdım. Haber vereyim dedim. İyi günler dilerim.

    http://urun.gittigidiyor.com/CHICCO-Puset-Araba-Koltugu-Amerika-dan_W0QQidZZ19403729

    İlanın bitimine 3 gün kalmış bu arada.

    Mesajınızı yeni okudum, bu arada satış yapılmış ne yazık ki.. Yardımınız için çok teşekkürler,selamlar.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.