Şimdi Ara

Otomobil Garaj Konteyner

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bahçenin önünde böyle bir konteyner koyacak yer var:


    konteynercim
    3x7m Otomobil Garaj Konteyner, Otomatik Kepenli - GAR101 - Konteynercim
    https://www.konteynercim.com/konteyner/3x7m-otomobil-garaj-konteyner-otomatik-kepenli-gar101


    Böyle bir garaj'ı kullanan hiç var mı? Sitenin yöneticisine de elbette danıştım, o da durumu araştıracak ama ilk elden böyle bir şeyi sorunsuz kullanan varsa bunu nasıl başardığını öğrenmek isterim.


    Verdiğim sitedeki ücretler için teklif almamız gerekiyor, henüz aramadım ama çok pahalıysa otomatik garaj kapısından falan feragat edilebilir, benzer mantıkla kapalı bir garaj çok işime yarayacak...


    Sormak istediğim son soru da şu, böyle bir konteyner garaj içinde elektrikli aracımı şarj edeceğim, herhangi bir yangın riski falan olur mu? Normal şartlarda sıcaktan soğuktan koruyor ama yine de kapalı alanda şarj etmenin riski olup olmadığını bilmiyorum.








  • Hiç kullanmadım fakat sandiviç panelden yapılmışsa içeride sıcaklık oluşmaz aksi takdirde metal saçtan oluşuyorsa fırına da dönebilir

    Yine kullanılan sandiviç panelin kalitesi türü önemli ucuz olanlar yangında alev alıyor bilginiz olsun bunu anlamanın en kolay yolu montaj sırasında çakmağı tutup bakmaktır eriyorsa hemen oradan uzaklaşın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoşuma gitti açıkçası. Fiyatını ben de merak ettim. Müstakil evi olanlar için güzel olur…

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

    Ürünün açıklamasında şu yazıyor " EPS köpük ile ısı yalıtımı sağlanmaktadır." ama tam olarak sandviç panel mi bilemiyorum. Bunun hakkında bilgi alacağım çok teşekkür ederim.


    @YouGotThatRight firmanın youtube kanalı ve bu ürünün videosunda da çok fazla kişi fiyat sormuş ama nette böyle bir bilgiyi yazmamışlar, artık arayıp teklif alacağım. Boyutu da değiştirebiliyorlarmış. Onun da fiyata etkisi mutlaka olacaktır. Eğer fiyat bilgisi alırsanız lütfen buraya da yazın, ben de yazacağım. Bir de Kocaeli'de bir firma nakliyesi falan da önemli olacak... Başka pek alternatif çıkmadı ama konteyner satan firmalarla yüz yüze görüşünce böyle bir şey sipariş edilebilir diye düşünüyorum.

  • Baştaki konteynercı olmasa bile çok benzer bir başkasından fiyat aldım 130 ile 160 bin civarı fiyat verdi. Hem de nakliye hariç.


    Bir de konumuma yakın başka bir firma buldum, boyutları da 3x5 metre olarak değiştirince nakliye dahil, garaj otomatik kapısı hariç fiyat: 45 bin dedi. Garaj kapısı da 10-15 bin sanırım.


    https://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-konteyner-kabin-kapida-odemeli-yasam-santiye-konteyner-2023sonkampamyasi-1fatura-1142132115/detay


    Buradaki ilandaki ilk fotoğraftaki ahşap görünümlü konteyner'ı kapısız penceresiz şekilde imal edip hazırlayabilecekler. Tüm cephelerde sandviç panel kullanıyorlarmış. Yukarda pahalı olanda taş yünü gibi ek yalıtım malzemeleri de vardı ama fiyatlar inanılmaz farklı. Bu iki aralıkta fiyat çıkacak gibi duruyor, araştırmaya devam ediyorum.





  • Konuyu araştıran olursa bulduğum bilgileri ekleyeyim, bir işinize yarayabilir.


    Bu iş göründüğü kadar basit değilmiş. Konteyner mevzusu normalde ruhsata tabi bir olaymış. İmar, ruhsat olaylarını hiç bilmiyorum ama nerdeyse ev yaptırma gibi bir olay.


    Ama bunun için yaşam alanı olması, içinde yaşanması, elektrik su bağlatması ve kanalizasyon gibi meseleler için geçerli... Youtube'da elektrik bağlatırken konteynerı kaldıran adamın dramı var mesela, kötü gerçekten...


    Garaj mevzusunu kapsıyor mu? Ondan emin değilim, Belediye'ye de sordum. Benim durumda bahçe duvarımın dışında kalan bir alan, muhtemelen sitenin alanı ve site yöneticisi ilk olabilir demişti, ondan bu olayları araştırdım sonra bilgi aldım olmazmış dedi ama ben hala emin değilim.


    Örneğin site için bir güvenlik kabinini sitenin alanına koymuş olsak zabıta kaldıracak mıydı? Tabii ki hayır, bunun kapsamına girer diye düşünüyorum ama düşündüğümüz gibi olmuyor.


    Tekerlek takıp mobil hale getirmek de mümkün ama onun için de yine içinde yaşam alanı olmaması gerekiyormuş ve bu sefer taşıma aparatlarına plaka ve ruhsat gerekiyormuş, bu da ayrı masraf ve iş demek, zaten yerden yükseldikçe park etmek zor olur.


    Özetle bazı belediyeler garaj versiyonlarına da ruhsat istiyormuş, bazıları istemiyormuş. İlk belediyeye sormak gerekiyormuş yani...


    Alternatif olarak portatif garajlara bakıyorum ama onlar da rüzgarda uçup gider yerinden çıkıp araca zarar verir gibi görünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 27 Aralık 2023; 15:22:28 >




  • Harika bir alternatif buldum ama fiyatı biraz tuzlu, biraz derken baya baya... 250-260 bin!



    www.instagram.com
    Otokabin Otomobil Garajı (@otokabin) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/otokabin

    Yani bunu alacak adam zaten kapalı garajı da rahat rahat yaptırır gibi, belki yeri yoksa çok fantastik bir şey arıyorsa olabilir ama fiyat konteyner ile kıyaslanabilir olursa mantıklı olur, hadi fazla fazla koysun 100 bin olsun, motorsuz açılma şansı yok belki ondan da fiyat artıyor ama gerçekten çok çok pahalı ama tam olarak böyle bir ürün gerekiyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 27 Aralık 2023; 16:25:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.