Şimdi Ara

...:::otomobilde vibrasyon sorunu:::...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaslar,
    Bugun 98 model audi A4 1.8 turbo 180 bindeki bi araca bindim. Arac kaliteli gercekten. Ancak garip bir sekilde icerisinde motor sesi ve yuksek devirde rahatsiz edici boyuta ulasan vibrasyon var. Ote yandan kuzenimdeki grande punto 1.4 starjet arac hem bariz bir sekilde daha sessiz hemde icerisinde en ufak bir titreme vibrasyon yok yuksek devirlerde bile. Bu olay bana biraz garip geldi. Biri ust sinif luks bir arac digeri kucuk sinif bir arac. Diyeceksiniz ki gp daha genc araba, ancak model yili marka prestijinin onune bu kadar gecemez diye dusunuyorum. Sizce yanlis yerden mi bakiyorum olaya?



  • Titreşim - Akustik. Otomotivin sevdiği ismiyle NVH (Noise Vibration Harmonics) veya daha bir piyasa ismiyle Noise Vibration Harshness (artık sertliği nasıl nicelleştiriyorlarsa...)

    Bunun kalıcı/sürdürülebilir çözümü için ya 3 tonluk araçlar üreteceksiniz, ya eski Amerikanlar gibi doğal frekansı 60 sn^-1 (floating=yüzer-gezer) sistemler tasarlayacaksınız (yani birinci köprüde otobüslerle aynı kümede rezonansa gireceksiniz) veya motor ve yürüyen askılama/süspansiyon parçalarını periodik olarak değiştireceksiniz.

    Bunun başka bir yolu yok sanıyorum. Parayla her şey olmuyor :)
  • lastıkler bozuktur benım oncekı aracımdada oluyordu lastıklerı değiştirince kesildi
  • sente atlamış olabilir, yada triger değişirken sente yi atlatmış olabilirler, benim başıma geldi triger değişiminden sonra, bakımdan sonra araba da anlamsızca titreme salınım ses te değişim vardı, motor huzursuz çalışıyordu, ben anladım ama ustalar inatla anlamak istemediler, hep sorunu başka şekilde değiştirerek arabanın bir sürü ayarlarıyla oynarak daha daberbat ettiler, en sonunda iyi bir usta buldumda adam uğraştıda baya yaptı en sonunda..
  • Azda olsa bir ihtimal daha var. Belkide motor kulaklarının plastikleri dağılmıştır.
  • İlginc bir olay gercekten. Lastikten filan olmadigini biliyorum. Motor tasiyici kulakcik olabilir. Ama arkadas, fark bariz sekilde hissedilir. Ve bu da konforu oldukca fazla etkileyen bir unsur. Kendi adima soyle bir genelleme yapabilirim, yasli kurtla takilmaktansa daha genc araca binerim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.