Şimdi Ara

Otonom Görüntü İşlemeli Robot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim bitirme projesi olarak görüntü işleme ile otonom bir araç yapmaya çalışıyorum. Raspberry pi geliştirme kartı kullanıyorum. Şu an basit olarak raspberry pi kamera modulünden çektiğim resmi işleterek bazı şekilleri tanıtabiliyorum. Programlama dili olarak java kullandım. Herhangi bir görüntü işleme kütüphanesi kullanmadan yapmayı planlıyorum.
    Görüntü işleme konusunda epeyce bi teorik bilgiye sahibim programlama konusunda da pek sıkıntı yaşamıyorum fakat pratikte bazı eksiklerim var. Bu konuyu açma sebebim ise daha önce benzer projeler yapmış veya bana bazı tavsiyede bulunabilecek siz değerli arkadaşlarım ve büyüklerimden tavsiye almak.

    1- Görüntü işleme kütüphanesi kullanmalımıyım, kullanmazsam çokmu yavaş işlerim görüntüyü?
    2- Aracı yönlendirmek için gerekli komutları c dili ve wring pi kütüphanesi kullanarak yaptım(pek yaptım sayılmaz aslında hala çok eksiği var).Görüntü işleme işlemini ise javada yaptığım için bu iki programı haperleştirmek için javadan txt ye yazdığım bazı karakterleri diğer programdan okuyarak aracı yönlendirmeye çalışıyorum.Bunun daha farklı bir yolu varmı varsa nasıl olabilir?

    Temelde iki sorunum var diyebilirim birincisi görüntü işleme adımlarının hızlı ve stabil olması ikincisi ise iki farklı programı stabil bir şekilde haberleştirmek .







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.