Şimdi Ara

Otosan Sıfır sattığı Ford Fiesta aracının arkasında durmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
6.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    2016 aralık ayında 2017 ocak çıkışlı ford fiesta 1.5 tdcı titanium x marka aracı bayiden sıfır isteyerek begenerek aldık.
    Araç alındığının ilk haftası motor arızası motoru servise götürün hatası aldım araç arızalandı çekişi düştü birden gitmez oldu. Servis problem degil bilgisaraya baglayalım bakalım dediler 1 saat sonra bişey yok deyip teslim ettiler.
    Aracım 16 aydır haftalık neredeyse bu arızayı verdi mesleğim geregi servisin uzak olması geregi her arızada götüremesemde 10 dan fazla servise gitti herdefasında bu hataya neden olabilecek parçalar değişti sıfır araçta defalarca parça değişti ikame araca binmekten kendi aracımı kullanamadım nerdeyse.

    En son arızasında araç değişim talebinde bulundum servis kabul etti topu otosana attı şimdi gelelim otosanın değişim talebine verdigi teklifler.

    1. Teklifi - Benden aracı geri alacaklarmış ben üstüne 39 bin aynen 39 bin tl verip bana yeni kasa fiestayı aynı motor aynı paket vereceklermiş.
    Şimdi ben zaten aracı dışarda galeriye bile satsam 39 binden daha az ödemeyle dedikleri aracı alırım

    2. Teklif - Aracın arızasını giderelim garantinizi 1 sene uzatalım.
    10 dan fazla araç zate serviste işlem gördü birsürü parça değişti yapamadılar şimdi yapmayı teklif ediyorlar.

    3. Teklif - Aracı onaralım bizden tekrar istediginiz model sıfır bir araç almak isterseniz size 5 bin tl indirim tanımlayalım
    Beni 16 aydır sıfır araçta madur et dalga geçer gibi bizden araç alın indirim yapalım oda 5 bin tl zaten sarıçizmeli mehmet aga gelse 3 5 indirim herkese yapıyorlar.

    Koskoca ford otosanın verdigi tekliflere bakarmısınız dalga geçer gibi kanun açık ve netken bana sıfır gerekirse bir üst model aracı vermek zorundayken dalga geçiyorlar. Teklifleri sert bir dille red ettim kanuni haklarımı bildigimi mahkemeye gidecegimi belki 2 3 ay ugraşacagımı ama hakkımı alacagımı ilettim. Tekrar dönüş yapmalarını bekliyorum.

    Ford dan araç alırken bir daha düşünün bana üretim bandında yapım aşamasında arızıla olan aracı yüzünden 16 ay madur etti şimdide halen ugraştıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ülkemizde üretim yapıp para kazanan da üretim yapmadan para kazanan da vatandaşın yanında değil. Yerli üretim şu bu diyoruz ne bize fiyat olarak faydaları var ne de mağdur etmeme açısından.

    Keşke bir kanun maddesi de bununla ilgili çıksa artık.
  • kuruş ödemeyin hakkınızı arayın mahkemeye verin.



    utanmadan bide üzerine 39 bin istemek nedir ulan zaten maliyeti 20 bin yoktur o tenekenin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 20 Nisan 2018; 13:14:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde alırsın ford olursun lord diyorlar. Peki bu ne şimdi?
  • Gebze bayisinden yeni kasa dizel Titanium Fiesta aldım.1500 km oldu,umarım problemsiz devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, bu tarz olaylar zaten yıllardır dönüyordu yetkili satıcılarda fakat insanlar bu kadar bilinçli değildi ve sosyal medya faktörü yoktu herkesin haberi olmuyordu.

    Bir çok markada bu tarz durumlar olabiliyor. Doğru mu ? Tabi ki değil fakat yazım şeklinizden dolayı sanki sadece Ford'a özgü bir durummuş gibi bir algı oluşmuş. Araştırsak sadece DH Forumu içinde onlarca farklı markadan farklı mağduriyetler buluruz.

    Hakkınızı sonuna kadar aramanız taraftarıyım bende. Mahkemeyse mahkeme, tüketici hakları belli kanunlar belli.
  • quote:

    AYIPLI ARACIN AYIPSIZ MİSLİYLE DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA YARGITAY KARARI

    30 Ağustos 2017 Genel Yorum Bulunmuyor

    T.C. YARGITAY HUKUK DAİRESİ

    2011/3355 – 2011/6924 – 28.4.2011

    AYIPLI MAL DAVASI ( Aracın Ayıplı Olduğu ve Kullanım Hatasından Kaynaklanmadığı ve Ayıpsız Misli İle Değişim Koşullarının Oluştuğu Dosya Kapsamından Anlaşılmakla Davacının Talebinin Kabulüne İlişkin Mahkeme Kararının Onanması Gerektiği )

    ARACIN AYIPLI OLMASI ( Kullanım Hatasından Kaynaklanmadığı ve Ayıpsız Misli İle Değişim Koşullarının Oluştuğu Dosya Kapsamından Anlaşılmakla Davacının Talebinin Kabulü Gerektiği

    AYIPSIZ MİSLİ İLE DEĞİŞİM İSTEMİ ( Aracın Ayıplı Olduğu ve Kullanım Hatasından Kaynaklanmadığı ve Ayıpsız Misli İle Değişim Koşullarının Oluştuğu Dosya Kapsamından Anlaşılmakla Davacının Talebinin Kabulüne İlişkin Mahkeme Kararının Onanması Gerektiği ) 2004/m.24 4077/m.4

    ÖZET : Davalı tarafça, davacının 5 kez servise geldiği ve 4 kez davacının şikayetleri doğrultusunda araçta onarım işlemi yapıldığı gönderilen ihtar içeriğiyle kabul ve ikrar edildiği gibi, araçtaki arızaların kullanım hatası olmadığı,bilahare arızanın motor bloğu değiştirilerek giderildiği, bilirkişi raporu ve dosya kapsamından anlaşılmaktadır.4077 Sayılı Kanunun 4.maddesi ve Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 14.maddesi hükmüne göre aracın ayıplı olduğu ve kullanım hatasından kaynaklanmadığı,ayıpsız misli ile değişim koşullarının oluştuğu dosya kapsamından anlaşılmakla davacının talebinin kabulüne ilişkin mahkeme kararının onanmasına karar verilmesi gerekir.

    DAVA : G. P. Ç. vekili ile 1-K… Oto. Tic. A.Ş vekili 2-B… Oto. Servis A.Ş vekili aralarındaki dava hakkında İstanbul 2. Tüketici Mahkemesinden verilen 25.12.2009 gün ve 200-683 Sayılı hükümün Dairemizin 8.11.2010 tarih ve 10/3057-14705 Sayılı ilamıyla bozulmasına karar verilmişti. Süresi içinde davacı avukatınca kararın düzeltilmesi istenilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşuldu:

    KARAR : Davacı, davalı K… AŞ.den 25.6.2007 tarihinde otomobil satın aldığını, aracın 2.7.2007 tarihinde teslim edildiğini, araçta pek çok kere arıza meydana geldiği en sonunda motor bloğunun değiştirildiğini, bu sebeple aracının değişimini talep ettiği halde kabul edilmediğini bildirerek, aracın ayıpsız misli ile değişimini, bunun mümkün olmaması halinde bedelinin faizi ile tahsiline karar verilmesini talep etmiştir.

    Davalılar davanın reddini dilemişlindir.

    Mahkemece davanın kabulü ile, aracın ayıpsız misli ile değişimine, aynen ifa mümkün olmadığı takdirde, İ.İ.K.nun 24.maddesi uyarınca işlem yapılmasına karar verilmiş, hükümün davacı tarafça temyiz edilmesi üzerine dairenin 8.11.2010 tarihli 2010/3057-14705 esas ve karar sayılı ilamı ile değişim koşulları oluşmadığı gerekçesi ile kararın bozulmasına karar verilmiş, bu bozma ilamına karşı davacı tarafça karar düzelteme talebinde bulunulmuştur.

    Davacı davalı K… AŞ den 25.6.2007 tarihinde satın aldığı BMW marka 2007 model aracını 2.7.2007 tarihinde teslim aldığı, sırasıyla; 28.7.2008 tarihinde motor ikaz ışıklarının yandığı, motorun rölantide bile teklediği, 13.8.2008 tarihinde aynı şikayetle başvurduğu, motorun sökülüp takıldığı, aynı gün motorun yağ ikaz lambasının yandığı, yağ eksiltme şikayeti ile 8.10.2008-1.12.2008-18.12.2008 tarihlerinde başvurduğu, 28.1.2009 tarihinde aracın rölantide teklediği, bilahare motor bloğunun değiştirildiği, aracını ihtirazi kayıtla teslim alarak ayıpsız misli ile değişimini olmadığı takdirde bedelinin ödenmesini talep ettiği halde davalılarca kabul edilmediğini bildirerek eldeki davayı açmıştır. Davalılar davacının onarım hakkını kullandığın, arızaların kullanım hatasından kaynaklandığını değişim koşullarının oluşmadığını savunmuşlardır. Davacının davalının yetkili servisine yaptığı başvurular üzerine 28.7.2007 ve 28.1.2009 tarihli iş emirleri düzenlenmiş, diğer müracaatlarla ilgili olarak herhangi bir iş emri sunulmamıştır. Davacının gönderdiği ihtara verilen 26.2.2009 tarihli cevabi ihtarda davalı ,davacıya ait aracın 5 kez servise geldiği,ilkinde yağ takviyesi yapıldığı, diğerlerinde davacının bildirdiği şikayetler üzerine onarım işlemleri yapıldığını ifade etmiştir. Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 11.maddesi ve Garanti Belgesi, 2011/3355-2011/6924 Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 13/2 maddesi hükmüne göre, davalılar, davacının arıza şikayeti ile ilgili olarak yetkili servise yaptığı başvuruları üzerine yetkili servisçe iş emirleri düzenlenerek,araç hakkında şikayetin ne olduğu,bu şikayetle ilgili olarak hangi bulguların tesbit edildiği ve hangi teknik işlemlerin yapıldığını belirtme yükümlülüğü vardır. Davalı tarafça, davacının 5 kez servise geldiği ve 4 kez davacının şikayetleri doğrultusunda araçta onarım işlemi yapıldığı gönderilen ihtar içeriğiyle kabul ve ikrar edildiği gibi, araçtaki arızaların kullanım hatası olmadığı,bilahare arızanın motor bloğu değiştirilerek giderildiği, bilirkişi raporu ve dosya kapsamından anlaşılmaktadır.4077 Sayılı Kanunun 4.maddesi ve Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 14.maddesi hükmüne göre aracın ayıplı olduğu ve kullanım hatasından kaynaklanmadığı,ayıpsız misli ile değişim koşullarının oluştuğu dosya kapsamından anlaşılmakla davacının talebinin kabulüne ilişkin 25.12.2009 tarihli mahkeme kararının onanmasına karar verilmesi gerekirken zuhulen bozulmasına karar verildiği bu kez yapılan karar düzeltme incelemesi sonucu anlaşılmakla bozma ilamının kaldırılarak mahkeme kararının onanmasına karar vermek gerekmiştir.

    SONUÇ : Yukarıda açıklanan sebeple dairenin 8.11.2010 tarihli ve 2010/3057-14705 esas ve karar sayılı bozma ilamının kaldırılarak açıklanan gerekçe ile mahkemenin 25.12.2009 tarihli 2009/200-683 esas ve karar sayılı ilamının ONANMASINA, 750.00 TL duruşma avukatlık parasının davalıdan alınarak davacıya ödenmesine, aşağıda dökümü yazılı 2.257.00 TL kalan harcın davalıdan alınmasına, peşin alınan 38.20 TL temyiz harcının istenmesi halinde davacıya iadesine, 28.04.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    Saygılarımla

    Av. İzzet PEKSOY

    GSM: 0532 480 05 96

    Ofis: 0212 572 05 96

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Butun belgeleri toplayip tuketici mahkemesine basvurun. Ayipli malin misli ile degisimini talep edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demekki ford motorları patlak daha almayalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceki konunuzda da markanın araç değiştirmesine değil, servisin araç değistirme talebini iletmesine karar verilmişti. Bu talep, servis giriş çıkış evrakları vs. herşeyi elinizde bulundurarak yasal süreci başlatın. Detayları daha iyi bilenler çıkacaktır ancak benim bildiğim ilk adım noterden ihtar çekmek (aracın kaç defa servise girdiği, garanti koşullarında ayıplı mal sayıldığı, üründen faydalanamama halinin sürekliliği vs.) süreç devam ederken aracı kullanmanızda herhangi bir sorun yok ancak yeniden garantiden işlem yaptırmanız sorun olabilir (dava açıldıktan sonra aracı getirdi, sorunu çözdük diyebilirler).
  • Çok geçmiş olsun. Emeğinize emek katarak çalışıp o parayla bir araç alıyorsunuz oda tabiri caizse üretim hatalı oluyor. Ve üretici firma bunu kabul etmiyor. Ama mahkeme filan bu ülke de ne yazık ki biraz sıkıntılı. Şimdi mahkeme sonucunda siz borçlu çıkmayında firmaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

    Geçmiş olsun, bu tarz olaylar zaten yıllardır dönüyordu yetkili satıcılarda fakat insanlar bu kadar bilinçli değildi ve sosyal medya faktörü yoktu herkesin haberi olmuyordu.

    Bir çok markada bu tarz durumlar olabiliyor. Doğru mu ? Tabi ki değil fakat yazım şeklinizden dolayı sanki sadece Ford'a özgü bir durummuş gibi bir algı oluşmuş. Araştırsak sadece DH Forumu içinde onlarca farklı markadan farklı mağduriyetler buluruz.

    Hakkınızı sonuna kadar aramanız taraftarıyım bende. Mahkemeyse mahkeme, tüketici hakları belli kanunlar belli.
    Tabiki birçok firmada bu tarz konular oluyor. Sadece ford böyle maksadıyla yazmadım.



    Ford degil de başka bir firma olsa belki bu denli komik tekliflerle gelmezlerdi verdigi teklifler ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dogrudur geçen hafta açtıgım konuda otosan da serviste araç değişim talebinizi iletin kabul edelim demişler di.



    Verdikleri teklifler bunlar oldu dalga geçer gibi. Bidaha dönüş yapmalarını bekliyorum yine aynı teklifler olursa hakkımı arayacagım tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.Hakkınızı sonuna kadar kovalayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu terbiyesizlere pabuç bırakmayın dalga geçer gibi teklif yapmışlar o kadar mağduriyetinize rağmen dava açın seve seve değiştirecekler o aracı size ayıplı mal satmışlar bu gayet açık anlattığınız gibiyse içiniz rahat olsun bütün zararınızı misliyle tahsil edersiniz ama biraz uzun sürebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üste 40 bin istemek nedir ya mondeo mu verecekler , yuh.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blacklotus01 B kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle söyledim zaten dalga geçer gibi teklif verdiklerini.

    Olay bu şekilde , zaten ikame araç kullanmaktan kendi aracımı kullanamadım Bunu bile göre göre böyle teklif sunuyorsa hakkımı arayacagım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar neredeydiniz yahu. 3. hatada bırakıp gidecektiniz. Yinede geç değil iyi bir avukat ile çözersiniz.Uzun dönem araç kiralayıp tam faturalı olarak kullanın.Söke söke alırsınız.Geçmiş olsun
  • araçta enjektör arızası mı var? enjektör değişimi yaptılar mı hiç?
  • 10 kere değil 3.kez servise gittiğinde değişim talep etseydiniz daha iyi olurmuş. Teklifler rezalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.