Şimdi Ara

OTURUP KARA KARA GELECEGİ DÜŞÜNMEK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
4
Favori
41.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çırak Web Master Ç kullanıcısına yanıt
    31 e devam 28 yaşıma kadar evlenemezsem ayvayı yedik demektir.

    düzenimi kurana kadar hiçbirişle uğramıyorum dahaokul bile bitmedi 3-5 tane .... çocuğu yüzünden. adam gibi sistem mi var.

    mezun olacaksın iş derdi başlayacak işe gireceksin askerlik bu gidişle evlenemeyeceğiz

    okumada para yok soygunculuk işine gireceğim yeni iş alanları açacağım kendime zenginleri soyacağım bu saatten sonra.

    işe başlarsam şirketi soyarım parçaları sanayide satarım 3 kuruşa. ektradan gelir olur. 3-5 vida conta satsak yolumuzu buluruz
  • Ulan evlenmek bile hayal oldu be. Bizim suçumuz ne ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyi bağlama böyle ekonomiye, erasmus için euro olarak hibe veriliyor zaten aylık 300 400euro , ailendende alırsın biraz. Bende y.dışı yüksek lisans düşünüyorum, askerliği uzun dönem yapıp maaşı biriktircem sonradan seneye başvuracağım. devamı içinde güze planlarım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patronizm

    Ulan evlenmek bile hayal oldu be. Bizim suçumuz ne ya.
    Zaten böyle paracı bir kültürde evlenme kardeşim, ev bark birikim düğün masrafları mobilya vs ne gerek var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlphaCenta

    Bu durumdan nasıl etkilendiğimi anlatıyorum. Orta halli bir üniversitenin inşaat mühendisliği bölümünü birincilikle bitirdim geçtiğimiz Haziran ayında. Daha önce Erasmus yapmıştım ve gerçekten yurtdışı eğitimin kıymetini anlamıştım. Son senemde yurtdışında staj bulmak için aylarca uğraştım. Yurtdışı bağlantıları olan hocalarıma söylediğimde afedersiniz takmadılar bile. Yüzlerce üniversite ve şirkete mail attım. En son Edingburgh Üniversite(Avrupa'nın en iyilerindendir)sinden Çinli bir hoca beni yapacağı bir araştırmaya asistan olarak kabul etti. Havalara uçmuştum çünkü okuduğum üniversite seviyesi itibariyle Edinburgh'a herhangi bir anlaşma kapsamında öğrenci gönderecek bir üniversite değildi. Ancak ben maaş talep etmemiştim ki talep etmeniz halinde staj bulmanız neredeyse imkansız. Okulun vereceği hibeye güvendim. Kabul işlemleri vs. derken belgelerle günlerimi harcadım ki aynı zamanda bir yarışmaya hazırlanıyorduk ekipçe. Neredeyse kafamı kaşıyacak vaktim yoktu. Edingburgh'un eğitim anlamında bana çok katkısı olacağını düşünmüştüm çünkü şantiyeden ziyade işin hesap, kitap, tasarım tarafında olmak istiyordum. Birleşik Krallık Erasmus için CoS Number denen bir sponsorluk ister ki bunu almak da hayli çilelidir. Yaklaşık 2 ay bunun için uğraştım ve sonunda aldım. Vize başvurusu için elimde her şey vardı. Kalmak için görüştüğüm okulun yurdu staj tarihimin değişmesinden dolayı yalnızca yıllık müracaat aldıklarını 2 aylık bir kayıt alamayacaklarını belirttiler. Haliyle diğer seçenekleri araştırmaya başlamam ile hayallerimin suya düşmesi bir oldu. Kalınabilecek en ucuz evler haftalık 90 gbp civarında idi(köpek bağlasan durmaz) ve okulumun ilk aşamada vereceği hibe benim konaklamama yetmiyordu bile. Babamın emekli olması aynı zamanda da şu sıralar ailemin ekonomik anlamda bana destek olamayacak olması ile Edinburgh'da staj hayalimi çöpe attım. Bir miktar birikimim vardı ve TOEFL sınavına hazırlanmak için harcayayım bari yüksek lisans yaparım dedim. Geçen gün TOEFL kursuna kayıt oldum. Bir hafta sonra dolar uçuşa geçti. TOEFL'ın ücreti 185 dolar ve gerçekten karşılayamayacak duruma geldim. Haliyle sınav ücreti 660 TL'ye sabitlenen IELTS kursuna geçtim. Bundan sonrası ne olur nasıl olur bilemiyorum. Burs bulmadan yurt dışı yüksek lisans hayal gibi ama çabalıyoruz işte.
    Kardeş seninkinin olmayacağı baştan belliymiş zaten ingiltre vizesi için bile 10k pound istiyor hesapta teminat olarak ve sen birikimin işin vs. olmadığınıda söylemişsin. Bende yurtdışı yüksek yapmak istiyorum ama burstan önce falan yanında en az 2000 3000 euro birikim şart. Zaten kalanında kredi çeker vize aldıktan sonra geri ödersin. Ne dersler bilirsin para parayı çeker. Önce kenarda vermeye risk almaya hazır para lazım.




  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Yapacağım staj Erasmus kapsamındaydı ve bu kapsamdaki vize başvurularında banka hesabında herhangi bir miktar dayanak göstermeniz gerekmiyor. Zira aldığınız CoS Number sizin vizenize British Council'ın sponsor olduğu anlamına geliyor.
  • Olmayan şeyi nasıl düşüneceğiz hocam?
  • ben bunu ilkokuldan beri düşünüyorum okumakta para yok.

    böyle ülkelerde zenginleri soyacaksın prof. soyguncu olacaksın meslek bu. böyle ülkelerde kara kara düşünmekten başka bir halt yapamazsın kafası çalışan adamın şu ülkenin içinde bulundu halde cebinde parası yoksa aha hali bu olur boş boş düşünür durursun dünya döner her şey döner değişir sen düşünmeye devam.

    sonra dersin ulan keşke düşünmeseydimde şu koyunlara ayak uydursaydım. paran yoksa fazla düşünmekte iyi değil adamın kafasını bozuyor. düşünen adamın dünya derdi olmayacak. hayvanlar neden kısa yaşıyor. adamlar gününü yiyecek bulma stresiyle geçiriyor. karnını doyurma stresi v.s dünya işleri derdinse hiçbir halt yapamazsın o kafayla...

    yaşamanın temel amacı olabilir karnını doyurmak öyle yaparsan sadece karnını doyurmak için yaşarsın. bir şey öğrenemezsin hayvandan bir farkın olmaz yani asgari ücretliler gibi karın tokluğuna




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Areyouradyo

    OYUN BÖYÜK YEĞEN, BÜYÜK RESMİ GÖR. ERASMUSU BOÇ VER YEĞER BİZDE ARAPMUS VAR O DAHA İYİ ORADA GAVUR YOK ÜMMET VAR ÜMMET
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunman -- 4 Ekim 2018; 21:28:43 >
  • KARDEŞİM ALGI YAPMAYIN!!!!!

    10 LİRA OLUNCA Bİ SIFIR ATICAZ HİLAL TAKTİĞİ HİLALL...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteleri de imam hatip yapıp tüm gavur kafir dersleri yerine din dersi koyunca yetişen möhendisler 5 seneye kalkındırır ülkeyi

    Rahat olun, en kötü ne olabilir ki 3-5 sıfır attık mı taamdır hiç olmadı damat 0lar egonomiyi.
  • Konuyu amerikan seviciler basmış bu tipler kemal sunalın filmindeki gibi eşşeğin osuruğunu amerikan osuruğu diye parfüm niyetine sıkan adamlar. Birşey değişmemiş o zamandan bu zamana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alışmamız şart biz ortadoğu ülkesiyiz artık nasıl yağımızıda kavruluruz bunu düşünmek lazım yoksa o şunu yapmış bu bunu yapmışla sağlığımız etkilenir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlphaCenta

    Yapacağım staj Erasmus kapsamındaydı ve bu kapsamdaki vize başvurularında banka hesabında herhangi bir miktar dayanak göstermeniz gerekmiyor. Zira aldığınız CoS Number sizin vizenize British Council'ın sponsor olduğu anlamına geliyor.
    Ona rağmen her vizede uygun miktarda teminat var mı yok mu bakılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsmanlıKafası

    Konuyu amerikan seviciler basmış bu tipler kemal sunalın filmindeki gibi eşşeğin osuruğunu amerikan osuruğu diye parfüm niyetine sıkan adamlar. Birşey değişmemiş o zamandan bu zamana.
    Heh bi dinci trolümüz eksikti o da geldi, ŞAHTI ŞAHMERAN oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mq1n -- 12 Ağustos 2018; 11:45:32 >
  • O kadar basarilisin sana sahip cikan olur merak etme, coban cocugu olup amerikada yolunu bulan cok ornek vardir bizde



    Yeterki buralarda vakit harcayip siyaset yapacagim diye ugrasmak yerine isine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wrath34 W kullanıcısına yanıt
    Erdoğan merttir zalime boyun eğmez bildiği için "Onu seçmeyin bana oy verin, ben herkese boyun eğerim, fetöcüleri dahil herkesi bırakırım yeter ki dolar yükselmesin" kafasında olduğundan, bizde bunu görüp, milli bağımsızlığını dolara euroya satmayacak olan Erdoğan'a oy verdik.



    Beğenmeyen amerikan büyükelçiliğine gidip dizçöküp yalvarabilir. Ama vatanını para için satanlara Amerikalıların merhamet edeceğini düşünüyorsanız Allah akıl fikir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar euro yükselmesin diye her efelenene boyun eğerek nereye varacaksınız? Ülke bağımsızlığı sizin zararınızdan daha önemli. Amerika kendi ülkesinde ki teröristleri vermiyor bizimkileri vereceksin diye tehdit ediyor.



    Yargıya müdahale edemeyiz diyen amerika, Erdoğan'a yargıya müdahale et adamımız yarın akşam altıda serbest kalsın diye tehdit ediyor. Azıcık milli olun.



    Herşey dolar euro değil. Milli şerefimiz hiç bir parayla ölçülemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.