Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
12.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    Finans piyasalarıyla uğraşanlar zaten biliyordur, derdim bilmeyen sıradan vatandaşımıza hatırlatmak..

    Çok saygıdeğer İngiliz Vatandaşı Maliye bakanımız Mehmet Şimşek beyefendiler uzun zamandır diyor ki; "bütçemiz açık veriyor, bu açığı kapatmanın "zam" yapmak dışında çaresi yoktur" Tabi kendileri üniversitedeki teorik ekonomi bilgisiyle memleket yönettiği için, üretim yapmak, yerli ürünü desteklemek, sürüm arttırmak gibi konulardan haberi yok...

    Eleştiriye çok fazla girmeyeceğim, çünkü girersem sayfalarca yazmak gerekir, o yüzden kısa keseyim:

    Arkadaşlar; bütçemiz her ay 1 milyar TL civarında açık veriyor, şuana kadar 8 ayda 8.5 milyar TL açık verildi.. Bu açıkların kapatılması için benzin fiyatlarına, alkollü içeceklere, tapu harçlarına ve bizi en çok rahatsız eden 1.6 litre altı araçların ÖTV'sine artış yapıldı.. Ancak sanmayın ki bu zamlarla bu açık kapanacak.. Unutmadan söyleyelim sigaraya neden zam yapılmadı diye, çünkü sigara zammı artık otomatiğe bağlandı, sene başlarında otomatik olarak zamlanacak, bir de bu pakete eklemenin gereği yok demişler..

    Yapılan zamlar en iyi ihtimalle 3.5 milyar TL'lik bir açığın kapanmasını sağlayabilir.. Bizim eçığımız 8.5 milyar TL olduğuna göre bu aradaki 5 milyar TL 'lik açığın da kapatılması gerek... Peki nasıl kapanacak bu açık zannediyorsunuz ?

    %37'den %40 'a çıkartılan ÖTV artışı tamamen nabız yoklamaya yöneliktir.. Eğer halktan tepki gelmezse açığımızın kapatılabilmesi için %50 'ye çıkartılması gerekiyor ve çıkartmaya niyetliler de... Unutmayın bu zamlar sadece 3.5 milyar TL için yapıldı, kalan 5 milyar TL hala kapatılmayı bekliyor...

    Sonuç: Bakanlarımızın yeğenlerinin, kardeşlerinin, danışmanlarının "vatandaşa yazık olur, harcamalarımızı kısalım" diyeceklerini sanmıyorsanız bilin ki ; EĞER SİZ GEREKEN TEPKİYİ VERMEZSENİZ kısa süre içerisinde %37'den %40 'a çıkan ÖTV , sırasıyla %45 ve akabinde %50 olarak yükseltilecektir...

    Bugün bir internet forumunda yazmak neyi değiştirir, belki hiçbir şeyi; ancak benzine ve otomotiv sektörüne gelen her zam sizin sofranıza gelen domatesin de üzerinize giydiğiniz elbisenin de fiyatının yükselmesi demektir..

    Bilinçli olun; bu nabız yoklamayı hafife almayın, sokağa dökülüp protesto yürüyüşü yapmak da bir tepkidir, üşenmeyip Başbakanlığa şikayet maili göndermek de... hiç bir şey yapamıyorsanız ailenize, arkadaş çevrenize bu durumun vehametini anlatın, insanları bilgilendirin..

    Veya ÖTV %50 'ye çıkartıldığında, akabinde benzin 6 TL , mazot 5.60 TL olduğunda ağlamayın...




    25 Eylül 2012 - Konu Güncel

    Nabız yoklamanın bir diğer ayağı harekete geçirildi: "ÖTV 'yi değilde KDV'yi mi arttırsak"

    KDV'nin %18 yerine %19 a çıkartılması dedikoduları yayıldı, insanlar tartışsın bakalım isyan etmezlerse yaparız diyorlar... Sonucun ne olacağını hep beraber göreceğiz... Gelen tepkilere göre hükümetin de tutumu farklılaşacaktır...





    26 Eylül 2012 - Güncelleme

    Gelen tepkiler bakanları laf kıvırmaya yöneltmeye başladı...


    İddialar Maliye Bakanı’nı ve ekibini kızdırdı.

    Başta akaryakıt olmak üzere vatandaşı çileden çıkaran son zamların Maliye’nin kötü yönetiminden kaynaklandığına dair iddialar Maliye Bakanı’nı ve ekibini kızdırdı. Tam da Ak Parti’nin Genel Kurulu sonrası beklenen kabine değişikliği öncesi yapılan bu eleştiriler manidar bulunuyor. Maliye Bakanlığı kaynakları, “Tepkinin bize yönelmesi doğru değil. Bu önlem paketi Başbakan’ın onayı ve kararı olmadan hayata geçmez. ‘Kerhen imzaladık’ diyen bakanlar da kendilerini kurtarmaya çalışıyor” diyerek kendilerini savundu.


    Vatan'ın haberine göre Maliye Bakanlığı’nın başta alkol ve akaryakıt olmak üzere vergi artışlarına gitmesine dönük tepkiler kabinede sıkıntı yarattı. Maliye Bakanlığı zamlarla ilgili eleştirilerin sadece kendi bakanlığına yönelmesine tepki gösterirken, bu kararın bir “hükümet kararı” olduğunu ve kabinedeki tüm bakanlar tarafından imzalandığını vurgulamaya başladı.

    Maliye Bakanlığı kaynakları, özellikle de vatandaşın aleyhine olan bir vergi düzenlemesiyle ilgili Başbakan’ın onayı ve kararı olmadan adım atılamayacağını hatırlattı. Kaynaklar, kararın Başbakan’ın onayından geçtiğine dikkat çekti.

    Bir Maliye Bakanlığı üst düzey bürokratı “Zamlarla ilgili Başbakan’a bilgi verildi. Bu konuda defalarca toplantı yapıldı. Hatta Başbakan bir paket hazırlandığını ve bunun orta ve üst gelir gruplarına etkisi olacağını kamuoyuna da söylemişti. Dolayısıyla karar detaylarıyla konuya hakim olan Başbakan’ın bilgisiyle ve onun kararıyla alınmıştır. Ayrıca kabinedeki tüm bakanların bu kararda imzası bulunuyor. Bu karar sadece Maliye Bakanlığı’na fatura edilemez” diye konuştu.


    ÖTV zammının yüzde 50 olması bana yarar. Sifir aldığım aracın degeri artar. Bence bu artış bize mustehak. Adam 77000 e golfe verebiliyor. O şahıs ÖTV zammı olunca da 88000 verir o arabaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ülkedeki vatandaşlık anlayışı değişmedikçe bunların hepsi boş laftır.
    Mevcutların arasında şunu seçersek ötv düşer, milli gelir coşar, asgari ücret ikiye katlanır vs. gibi şeyler diyebilen var mı ?
    Mevcut siyasi partileri bırakın şu forumdakilerin hepsini toplayın, milyonla çarpın yine bu ülkeyi daha iyi yönetemezler. Sorumluluk başka bir şeydir. Klavye başından atıp tutmak kolaydır.
  • Turk mantigi: otv artarsa benim aracin 0 km si 50 yeri.e 60 bine cikar. Benim 40 bine aldigim araci da 50 binden satarim temiz on bin tl kar. Oh ne guzel.

    Benzin zammindan sonra "benim arabam yok ki banane" diyebilen bir zihniyetin otv artisi konusunda yukaridaki gibi bir dusunce icine girmesi kuvvetle muhtemel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Turk mantigi: otv artarsa benim aracin 0 km si 50 yeri.e 60 bine cikar. Benim 40 bine aldigim araci da 50 binden satarim temiz on bin tl kar. Oh ne guzel.

    Benzin zammindan sonra "benim arabam yok ki banane" diyebilen bir zihniyetin otv artisi konusunda yukaridaki gibi bir dusunce icine girmesi kuvvetle muhtemel.

    aynen katılıyorum
  • Ülkesini o kadar çok seven bir lider ise yabancı bankalar daki hesaplarinda duran ve halktan sömürüp oğluna "gemicik" aldığı paranın bir kısmını versin sözüm ona gemicik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV ülkenin Bel Kemiğidir. Ekonominin Can Damarıdır
  • Böyle devam ederse 0 araç ve akaryakıt satışı çok düşer.İnsanlar mecbur kalmadıkça araç kullanmazsa ve bu uçuk fiyatlara araç almazsa en güzel tepkiyi vermiş olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    16 yaşında bir araç kullanıyorum. bugün piyasa değeri 12 bin tl.. sıfırı 120 bin€ her türlü ihtiyacımı karşılıyor.. insanlar gelirleri yeterli olmadığı halde gidip kredi ile sıfır araç alıyor sonra da kapıda çürümeye terk ediyor.. araba kapıda dursun diye para harcanıyor.. bence herkes elinden geldiğince ikinci el araç kullanmalı.. bu ülkede sıfır araç satışları bıçak gibi kesilmeli.. o zaman belki birşey değişir.

    Kardeşim iyisin hoşsun da o çürümeye terk edilen araçlar derken ben hiç gormedim öyle bu dünya. 2. El dediğin olay da bizim çok dindar takılan halkımız sag olsun resmen çile haline geldi en yakınlarım bile ben hasar söylemem buluyorsa ustası bulsun diyorsa bu iş artık çığrından çıkmıştır. Herkes birbirine yalan söylüyor kandırıyor ve bunu doğal görüyorsa devletten ne bekleyebilirsiniz ki bana bunu açıklayın lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asoz arkadaşım sana katılıyorum.sonuna kadar destekliyorum.helal olsun çok güzel özetlemişsin.inan böle yazıları okudukça bu din düşmanlığını görünce bende ürküyorum.şimdiye kadar mevcut hukumete oy vermediğim halde böyle din düşmanlığı içerikli yazıları görünce isterse ötv miktarı 2 kat artsın bu hukumete oy vermeyi düşünür hale geldim.saygılarımla..
  • devletimiz çevreye ve doğaya çok önem veriyor..o yuzden çevreye karbon salanlardan vergi alıyor..
  • 2.0 ve ustu araclarin OTV`si artirildiginda bu forumda bir cok kisi luks araba onlar zaten alanlar odesin seklinde yaklasmislardi olaya.
    Basbakanda porsche yerine FIat`a binin dedi onlar da inandi Fiat cok ucuz olcak sandi. Sonra ne oldu dondu 1.6 arac fiyatlari tavan yapti, OTV zammi geldi.

    Basbakan cikip da kusura bakmayin Fiata binin dedik ama onun da vergisi artirdik artik bisiklete binin dedi mi, tabiiki diyemedi. Burda daha once o yorumlari yazanlar biz ne kadar at gozluguyle bakmisiz bundan sonra aklimiz basimiza geldi dedi mi, onlar da demedi.

    Sen de bu durumda konu acmissin tepki bekliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: KUTTA44

    Konuyu başından sonuna kadar, bir çırpıda ve hiç bir mesajı atlamadan okudum. Merakımı gidermek ve sonucu anlamak, en azından toplumda oluşan tepkiyi bu forumdaki kullanıcı tepkilerine oranlayarak kavramak için sabırla okudum. Sonuçta ortaya çıkanlar;

    1- Herkes birşeyler biliyor!!! ve beyan ediyor . Doğru da olsa yanlış da olsa farklı da olsa yandaş da olsa öteki de olsa birşeyler biliyor. Normali de bu.
    2- Vatandaşa yapılan haksızlıklar ve yönetimin başarısızlıkları, ülkenin gidişatı, daha önceki dönemlerde yapılan benzerleri ile bağdaştırılarak (Cumhuriyetin ilk yıllarından Osmanlıya kadar) adeta kanıksanmış ve kabul edilmiş. Malesef dahası da kabul edileceğe benziyor.
    3- Duyarsız olanı var, banane diyeni var, karamsarlıklarından öldük bittik diyeni var, felsefi bakanı var, dini bakanı var, beddua okuyanı var, dalga geçeni var, yazmış olmak için yazanıda var.
    4- Konu zamma tepki verilmeli olduğu halde 3-4 arkadaşın dışında tepki gösterilmeli diyen yok. Tepki gösterelim diyenlerinde maalesef kendi verecekleri tepkiye dahi inancı yok.

    *** Ülkemize sahip çıkan, kaderciliğe ve gidişata dur diyebilecek Toplum olabilmenin olmazsa olmaz şartı olan; önce kendine sonra karşındakine saygı duyma ve geldiğin yeri, şu anki konumu ve gideceğin yeri gözardı etmeden, onurlu, birlikçi ve milliyetçi duygularla, yani kısaca toplum bilinci ile hareket etmenin çok uzağında olduğumuzu gördüm arkadaşlar.***
    Toplum bilincimizi, vatan sevgimizi, milli duygularımızı, dinimizi karman çorman yapmak isteyen dış ve iç politikaların sonuç aldığını gözlemledim arkadaşlar.
    Ötekileşmeyi bırakıp, sevgiyi-vatanseverliği yüreğimize tekrar oturtmalıyız. Keşke yapabilsek ozaman ne terör, ne cari açık, ne de bop olur du diyorum arkadaşlar.
    Ülkesini seven vergisinide verir, bilgisinide verir, gerekirse şehidini de verir. Ama hiç uğruna hiç verir....



    kardeşim hoşgeldin :)

    e90 topiği dışında ilk kez görüyorum seni...


    konuyla ilgili olarak benim de en acı bir şekilde gözlemlediğim şeyler var..

    1- Bazıları ağzına "din" kelimesini alan herkesten ölesiye nefret ediyor... yukarıdaki birkaç mesaj öncesinde bir vatandaş demiş ki ; KPSS sınavına başörtüyle giriyorlar, uyanın !!!
    Adamın 2012 yılındaki derdine bak arkadaş.. Resmen kin kusuyor, elinde fırsat olsa tüm çarşaflıların kellesini alacak ... Uzaya araç gönderdin de milletin başörtüsüne - çarşafına mı takıldı.. Sanane milletin ne giydiğinden bre haddini bilmez adam... Bu kafadaki insanlar zaten AKP hükümeti gökten altın yağdırsa yine de sırf dini geçmişleri olduğu için onları kötülemek adına herşeyi yaparlar..

    2- Diğer bir kesim ise senelerce ateistlerin baskısıyla ezilmiş, başındaki örtüsünden tut ne giydiğine kadar herşeyine karışılmış, toplumdan soyutlanmaya çalışılmış, kendi ordusu tarafından fişlendiğini farkında olan bir kesim.. oğlunu dini inancı sebebiyle askere gönderip, şehit olmasına isyan etmeyen kesim... bu kesim de kuyruk acısıyla birinci maddedeki kesimden nefret ediyor ve onların hükümet eleştirilerini dikkate almıyor, çünkü önceki maddede söylediğim gibi , 1.kesimdekiler dini motif taşıyan herşeyin düşmanlığını kendilerine görev edinmişler hayatları boyunca...

    3- Diğer bir kesim de, herkesin kendi keyfine göre istediği inanca inanabilmesini isteyen, kimsenin kimsenin hayatına karışmamasını bekleyen kesimm.. Derdi ekonomi olan kesim, memleketin satılmaması gerektiğini düşünen, borçlanarak bir yere varılamayacağını bilen kesim... Hem kemalistim diyeni , hem de müslümanlık dışında kaygım yok diyen kesimi de uyarmaya çalışan kesim... (Kendimi konumlandırsam buraya koyardım)

    Genel olarak 3 tip insanımız var malesef.. Çoktan bölünmüşüz... Bu 3 kesimi ortak bir paydada buluşturamazsak hiçbir zaman siyonizme kafa tutamayız, başımızdakileri ve gerçek amaçlarını kimseye anlatamayız... Şuanda hükümetin bütün misyonu İslam dünyasına ve ülkelerine sözde örnek bir ülke olup tek bir çatı altında toparlamaktır, akabinde siyonizmin emirlerini onlara kolaylıkla kabul ettirmek istenilmektedir.. Siyonizim,satanizm,şeriat,kemalizm,ateizm,budizm,hristiyanlık,yahudilik,sebetaistlik konularında yemin ediyorum ki bu topicte gün boyu okunabilecek kadar yazı yazacak kapasitede bir insanım ama yukarıdaki ilk 2 kesimin de kendi çaplarında atgözlükleri var...

    Mesela: Tarafsız ve önyargısız bir insana, önceki 2 Genelkurmay başkanının da yahudi olduğunu, Türklüğe değil, siyonizme hizmet ettiklerini anlatabilmen için bu iki kişinin ağlama duvarında kendi dinlerine göre ibadet ederkenki resimlerini göstermek yeterlidir.. Ancak gel de bunu yukarıdaki 1.kesime anlat... Hayatta kabul etmezler, onlar için ordu kurumu M.Kemal'in mirasıdır, eleştirilemez.. Tarafsız düşünemezler...

    Diğer bir örnek de 2.kesim için; onlara da hükümetin derdinin dinlerini korumak veya onları özgürleştirmek olmadığını kabul ettiremezsin.. Herşeyin belli bir planda yürütüldüğünü , asıl amacın yukarıda bahsettiğim islam dünyasına lider ülke pozisyonu oluşturup tamamını kolayca yönetmek olduğunu anlatamazsın.. Çünkü yıllarca CHP zihniyetiyle o kadar ezilmişler ki, müslümanım diyen devlet başkanına o kadar aç kalmışlar ki; aksine inanmak istemezler..


    Şimdi bu kadar yazıdan ne sonuç çıkarmak lazım: ORTAK PAYDA şart... Başka türlü olmaz... 2012 yılındayız... insanlara beyinlerine zorla kemalizm aşılamaya çalışmak, her okul önüne heykel dikip zorla kabul ettirmeye çalışmak ne kadar çağdışı bir davranışsa, aynı şekilde işi ehline vermeyip sırf müslüman diye işi ona vermek de o kadar çağdışıdır... dindarım diyen kesim bilmelidir ki; islam dinine göre ortada halledilmesi gereken bir iş varsa iş verilmesi gereken kişinin önceliği beceridir, kıldığı namaz veya tuttuğu oruç değil...


    BU TOPICIN AÇILIŞ AMACI İNSANLARI UYARMAKTIR, SİYASET DEĞİL.. ŞUANDA YAPILAN ZAMMIN KISA BİR SÜRE SONRA DEVEDE KULAK KALACAĞIDIR, AKABİNDE DAHA YÜKLÜ ZAMLAR GELECEKTİR, EĞER İNSANLAR BİR ŞEKİLDE TEPKİ KOYMAZLARSA KAÇINILMAZ SON BUDUR... İLK MESAJDA RAKAMLARI VERDİM.. BU RAKAMLAR TOPLAM BÜTÇE AÇIĞI BİLE DEĞİLDİR, YAHUDİ KREDİTÖRLERİN BİZE KREDİ VERMEYE DEVAM ETMELERİ İÇİN GEREKEN (kabul edilebilir) BÜTÇE AÇIĞI MİKTARIDIR.. ASLINDA AÇIĞIMIZ BU ZAMLARIN 4-5 KATIYLA BİLE KAPANAMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR...

    AYAĞINIZI DENK ALIN, ZAMLARIN GERİSİ GELİYOR.. YA UYANIRSINIZ, YA DA GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN ZAMLARLA KARŞI KARŞIYA KALIRSINIZ...

    BURADA YAZI YAZMAKLA TEPKİ OLMAZ DİYEN VATANDAŞLAR ÜŞENMESİN DE BAŞBAKANLIĞA MAİL YOLUYLA ŞİKAYETLERİNİ VEYA İSYANLARINI GÖNDERSİNLER.. BİRKAÇ MİLYON ADET ŞİKAYET MAİLİ GELİRSE ASLINDA NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNUZU ANLARSINIZ...


    Mail göndermeye bile üşeniyorsanız, bu kadar tembelseniz, lütfen "buradan tepki olmaz" diyip de topicimi kirletmeyin...

    Ateisti anlamini bilerek mi kullandiniz acaba. Eger bilerek kullandiysaniz bir cok insani ateist diye damgalamak cok yanlis. Adamlar belki de ben muslumanim diyor ama siz onlara Ateist diyorsunuz. Siz o adamin inancini nerden biliyorsunuz?

    Ateist: Tanriya inanmayan, Tanritanimaz.




  • tarihi boyunca hep büyük devletler kurmuş milletin
    bugünkü hali ne yazıkki içler acısı.
  • Ya burada saçma sapan yorumlar yazanlar bugünün koşullarıyla konuşmayın Türk milleti tabiki Osmanlıya sövecekti...Ne yapacaktı İzmirin işgaline bakın binlerce Türk katledilmiş o kadar tepki yağmış padişaha padişah sadece seyretmiş...Yunan komutanın çocukları Bursa'ya Osman Gazi'nin mezarına giderek içki alemi yapmış...Osman kalk biz geldik demiş hala neyi konuşuyorsunuz son dönem osmanlı sanki Türkmüydü ? Atatürk hataları olmuştur o da insandır ama Çanakkalede yaptıkları yetmez mi ? Hadi Çanakkaleyi geçelim adam Milli mücadeleyi örgütlemiş her kesimden insanları birleştirmiş...YAzıklar olsun sizin yaptığınız nankörlüktür.Bu kafaya sahip insanlarla aynı topraklarda yaşamaktan utanıyorum




  • konu zıvanadan çıkmış
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.