Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.942
Cevap
185
Favori
244.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çenko Ç kullanıcısına yanıt
    1. Sadece tradeinn sitesinde 115 g olarak yazmış, ben sıfır unutulmuş diye yordum, ayrıca 340 gram iç dolgu ağırlığı var, 1000 gram üstü olması kuvvetle muhtemel. Çünkü yaklaşık 200 gram dolguya sahip montlar 600 gram ağırlıkta oluyor, 340 da aynı oranda bakarsanız yaklaşık 1000 gram demek. Oran-orantı hesabı yani ama oakley müşteri hizmetleri aranıp (global) teyit edilebilir.

    https://www.tradeinn.com/snowinn/en/oakley-tahoe-puffy-rc-jacket/139051318/p



    2. Dolgu ağırlığı, dolgunun fill oranı ve dolgunun telek/tüy oranları önemlidir. 200 gram dolgu eğer 800 fill ise 300 gram 600 fill'den daha başarılı yalıtım sağlayabilir. Fill için linke bakabilirsiniz. Kabaca sabit hacim içinde ne kadar çok alan kapladığını gösterir. 900 fill %90 kaplı demektir, ne kadar kaplı olursa o kadar çok hava tutar ve yalıtım sağlamış olur.


    700 ve üstü TR'de doğu anadolu hariç yeterlidir. 800 gibi rakamlar genelde hafif-ultra hafif montlarda önünüze çıkar. Bu yüzden 700 ve üstü bakın, ibare yoksa uzak durun.

    bahadirelverdi.blogspot.com
    Kaz Tüyü Ceket Seçimi
    https://bahadirelverdi.blogspot.com/2015/11/kaz-tuyu-ceket-secimi.html

    3. Oakley mont sadece su kaydırıcı/ittiricidir. Su geçirmez değildir. Hafif yağmur harici ıslanmaya başlar ve hidrofobik kaz tüyü olmadığı için de hızlıca söner ayrıca kaz tüylerinin yapışıp topaklanmasına sebep olabilir. Bu yüzden dikkatli kullanmanız gerekir. Su geçirmez kaz tüyü için TR'de en uygun model Rab Valiance monttur.





  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim bakıcam bu modele.

  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam fiyatından bağımsız olarak marmot shadow mu yoksa rab valiance mi daha iyidir? İstanbul’da kullanmak için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ktb06 kullanıcısına yanıt

    İki cekete de sahip bir olarak zor bir seçim diyebilirim. Kağıt üstünde marmot shadow çok yeterli ancak ağır yağışta su geçirmeye başlıyor ne yazık ki omuzlardan, 2 defa başıma geldi. Hem dikişlern klasik olması (rab da lazer kesim ve ısıl bantlı) hem de astarın yetersiz kalması sıkıntı yaratıyor.


    Bunun haricinde bol cebi olması, başlığın çıkarılabilmesi, koltuk altı fermuarı olması muazzam fayda sağlıyor şehirde. Aslen kayak montu çünkü, belinde kar eteği bile var.


    Kesim olarak da klasik ve ferah. Tip olarak şık ve orta kalın palto gibi duruyor özellikle kafası yoksa. İçine istediğiniz kadar kalın giyinebilirsiniz, hiçbir yerden sıkmaz-kazak/gömlek buruşmaz ya da sıkıntı yaratmaz. Ayrıca etek boyu hem önden hem arkadan uzun ve eşit. Rüzgârı çok iyi kesiyor bu sayede. hava ısınınca koltuk altı fermuarı da muazzam hayat kurtarıyor. Özellikle İstanbul gibi şehirlerde hava hızlı değişebildiğinde.


    Rab Valiance ise teknik trekking ceketi. Su geçirmezlik, hafiflik ve klasik tırmanış ihtiyaçları ön planda. Orta kısımda dar ve vücudu saran bir yapısı var. Kafası çıkmıyor ama tam büzüldüğünde fırtınaya karşı koruma sağlıyor. Etek arkadan uzun ama önden kısa. Çünkü dağcılık emniyet kemeri takıldığında önden karabinaya erişin, ip inişi ya da tırmanışında rahat edin diye yapılmış.


    kolları havaya kaldırınca tırmanış kesimi sayesinde ceket hiç havalanmıyor çünkü koltuk altı kısımlar körüklü gibi (dıştan belli etmiyor) ama bunun da şehirde bir faydası yok.


    su geçirmezliği marmota göre çok daha iyi. Ağır yağışta hiç ıslanmıyor. Marmot ile 15 dk üstü sağanak yağışta omuzlar su alıyor.


    içine ek günlük kıyafet giymeniz zor, atletik kesime sahip. Ancak kapladığı hacim de marmota göre az ve ufacık torbaya sığar hale geliyor dilediğinizde.


    üretim kalitesi olarak da rab bir tık daha üstte. Ancak koltuk altı fermuarı yok, ek iç cepleri fazla yok. Şehirde yetersiz kalıyor.


    bu nedenle ağır yağışlarda idare ederim diyorsanız bence marmot shadow daha iyi.


    ancak tr de son 2 senedir satışı yoktu o da bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 12 Ocak 2024; 10:14:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam detaylı ve özenli yanıtınız için çok teşekkür ederim. Sorumu daha fazla detay vererek yeniden sormak istiyorum izninizle. İstanbul şartlarında kullanmak için herhangi bir bütçe veya marka sınırı olmadan (Canada goose da olabilir, arcteryx de) önerebileceğiniz en iyi su geçirmez kaz tüyü ceket hangisidir? Şehir şartlarında tek başına kullanmak istediğim için hafif bir kaz tüyü mont ve üstüne de su geçirmez bir shell almak istemiyorum. Son olarak yurtdışından da herhangi bir markanın montunu temin etme şansına sahip olduğumu da belirtmek isterim. Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ktb06 kullanıcısına yanıt

    Burada Arc'teryx Toyota Land Cruiser dersek, Canada Goose Bentley Continental diyebiliriz :)



    Gene de şöyle 2 sıkıntı var. Arc'teryx çok teknik kalıyor, Canada ise aşırı klasik.


    İkisi arasında Canada alabilirdim ama İstanbul'da en ince olan modellerine bakmanız lazım, ayrıca çoğunlukla su geçirmez değiller.


    Ben halen (özellikle yurt dışı imkânı varsa) Marmot Shadow derim.


    Ayrıca Rab Resolution Jacket da bakabilirsiniz ama Valiance gibi iç cepsiz ve çıkarılmaz başlıklıdır.



    https://rab.equipment/eu/resolution-jacket



    Bunların haricinde helly hansen parkalarına bakabilirsiniz elyaf tercihiniz varsa.



    https://www.sprtwrks.com/hh-reine-parka-49512



    Bu tarz gore-tex marmot kabanlar da var ama yorumlar o kadar iyi değil


    https://www.marmot.com/men/jackets-and-vests/insulated-and-down/mens-warmcube-gore-tex-golden-mantle-jacket/AFS_195115109769.html


    Son olarak North Face McMurdo da iyi bir seçenek olabilir.



    https://www.thenorthface.com.tr/erkek-mcmurdo-2-parka_128990



    Bunun gore-tex olanı da vardı en son, biraz araştırıp bakabilirsiniz kaldı mı diye.


    Gene de ben genel kullanım olarak shadow alırdım :)


    Elimde HH Barent Parka, Rab Valiance, Marmot Shadow var. Genelde hep Shadow giyiyorum ve çok memnunum. Özellikle iç cep + uzun etek + çıkarılır başlık + koltuk altı fermuarı muazzam. Sağanak yağışta kalmamaya dikkat ediyorum sadece.


    İstanbul son 5 senedir düzgün kış görmedi, bu yüzden daha kalın önermem size. Resolution bile ağır kaçacaktır (sırf o yüzden almadım)


    Başka sorunuz olursa yazınız :)





  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben yukarda paylaşmış olduğunuz helly hans montu sormak istiyorum çok üşüyen biriyim sıcak tutar mı ve su geçirmezliği nasıldır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Bu kabanlar yurt icimi yoksa yurtdisi buraya gonderim yapan yerlerden mi alinio.

    Amazona mi gelio indirimde.

    Kendi sattiklari yerlerin fiyatlari yuksekmis.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Volcom markası nasıldır mont için, bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hocam şu montun özelliklerine bakıp yorum yapma imkanın var mı?

    volcom europe
    Dua Insulated Gore-Tex Jacket - Black
    https://www.volcom.eu/products/dua-ins-gore-jacket?variant=43109766365376

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Bazi yerli markalarda geri donusturulmus kuş tuyu diye satiyorlar. 4k ya. Bunlarin ederi var mi ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 14 Ocak 2024; 13:41:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda linkini bıraktığım ürün için trendyolda %20 indirim kuponu var, kuponla birlikte 4991 TL’ye geliyor mont. Gore tex özellikli mont, yabancı sitelerde yorumları bayağı olumlu görünüyor. Ben aldım, alacak olanlar için paylaşmış olayım:https://www.trendyol.com/volcom/siyah-erkek-kapusonlu-kayak-montu-g0452303-dua-ins-gore-blk-e-p-710107775?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giovannidrogo -- 14 Ocak 2024; 18:35:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chief1905 kullanıcısına yanıt

    Tam su geçirmez monttur (10k/10k gibi) 1400 gram ağırlığa sahiptir, tam parkadır, gayet sıcak tutar. Elyaf dolgudur. 5 derece üzerinde havalarda bunaltır.

  • jubeii kullanıcısına yanıt

    4 farklı site linki verdim, hepsinde durum farklı. Ayrıca belli bir kişiye özel olarak verdiğim cevap o yüzden 2 site yurt dışından direkt. TR gönderimi yapan siteler değiller. Rab ve Marmot markalarından link verdiğim ürünlerin TR satışları yok, amazon satışları da yok (150 euro üstü ürünler çünkü)



    Kendi sattıkları yerlerin fiyatları genelde yüksek olur evet, Rab mont şu an amazon.co.uk'de İngiltere içi adrese 440 pound'a bulunabiliyor, Marmot da liste fiyatının %30-50 altına kadar ABD içi adrese teslim edilebilir.


    Bu ürünleri amazonda bulamazsınız TR için.


    North Face Mc Murdo TR içi satıştır, yurt dışından gönderilmez.


    Reine parka da TR içi satıştır, yurt dışından gönderilmez.

  • giovannidrogo kullanıcısına yanıt

    Columbia/North Face seviyesinde ve gene kabaca Burton markasının orta seviye montlarına muadil dayanıklılığa sahip tam bir F/P kayak montu. Çok hafif bir yalıtımı var, tek başına tshirt üstüne 5-10 dereceye kadar sizi tutacaktır. En büyük artısı bu fiyata gerçek gore-tex olması.


    Yurt dışı konumlanması orta seviye dayanıma sahip, genel anlamda kaliteli bir marka şeklinde.


    Şehir içi kullanımda iç cebi olmaması yüzünden çok uygun olmayabilir, stil olarak da fazla spor bana göre ama koltuk altı fermuarı olması büyük avantaj.


    İçinin komple ağ örgü olması da hem iyi hem kötü: Ter emer ama takılıp/yırtılmaya müsaittir. Kar eteği olduğu için iç kısımdan rüzgârı rahat keser.


    200 euro gibi düşünüp 6000 tl desek, bu fiyata böyle bir mont bulmanın imkânsız olduğunu, TR'de muadillerinin 15 bin lira civarından başladığını söyleyebilirim. En büyük artısı gerçek Gore-Tex astarı olması.


    Ancak attığınız fiyatta stok göremiyorum, bulursanız bence kaçırmayın.


    Edit: Sonraki mesajda TR linkinden atmışsınız, sırf denemek için ben de XL sipariş verdim yağmurluk olarak kullanmak üzere. Bakalım nasıl çıkacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 14 Ocak 2024; 19:21:9 >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler hocam paylaşmış olduğunuz linkteki site güvenilir ise sipariş vereyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • chief1905 kullanıcısına yanıt

    Sportworks HH'nin resmi TR distribütörüdür, AVM'lerde bol miktarda mağazaları mevcuttur. Güvenerek alabilirsiniz.

  • jubeii kullanıcısına yanıt

    hangi üründen bahsediyoruz?


    Geri dönüştürülmüş kaz tüyü normaline göre daha az hava tutacaktır bu yüzden sıfır kaz tüyü gibi olmaz elbette.

  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam var olun 🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim değerli analiziniz, yorumunuz için. Linki ilk paylaştığımda 5 adet stok görünüyordu, şu an kontrol ettiğimde L beden için son 2 adet stok görünüyor. Boyner satıcısına özel %20 indirimle çok makul fiyata geliyor TR’deki muadilleri için söylediğiniz rakamlara göre. Gore tex olması çok iyi, ısı yalıtımı olarak daha iyi olmasını beklerdim, ürün açıklamasında da aşırı soğuklarda bile sıcak tutar dediği için.


    80/60g Low-Loft Insulation ibaresi yer alıyor yalıtım için, umarım sıcak tutacak bir mont olur. Alacak olanlar için son 2 stok L beden için trendyolda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.