Şimdi Ara

Overclock konusunda yardim istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar asagidaki sisteme sahibim, işlemci ve ekran kartına overclock yapmak istiyorum. Bu konularda size danışmak istediğim birkaç şey var.
    1. Fabrika çıkışlı soğtucular ile bunu yapmam ne kadar sağlıklı olur.
    2. Ne kadarlık bir oynama stabil bir sonuç verir.

    Sistemim:
    C2D E6320 @ 1,86 GHz
    2xKingston 1GB DDR2 667 MHz
    Sparkle 256 MB 8600 GTS
    Gigabyte GA-965GM-S2
    vs..



  • Bu arada işlemcinin fanı 1200rpm civarında ve sıcaklığı 45-47 derece insanlar P4 ü 42 derecede calıstırıyormuş. Nasıl oluyor? Bu değer anormal mi? İntel'in sitesinde 60,7 derecede çalıştığını söylüyor.
  • Merhaba
    Öncelikle sistemin güzelmis güle güle kullan. Ama anakartın overclock için pek ii degil. Yinede işlemcine ve ekran kartına rahatlıkla o/c yapabilirsin. Stok fan sorun çıkarmaz ama fazla yüksek degerler göremezsin. ThermalTake Big Typoon gibi bir fan ile 3.3 GHzleri görebilirsin. P4 ü 42 derece stok fanla tutmak pek zor degil aslında. Yani 42 derece default bir P4 için ideal bir sıcaklık. Senin fanının dönüş hızının normal degerini bilmiyorum ama sanki düşük gibi stock fan için. Overclock için tavsiyem biosu kullanmandır. Şayet daha başarılı oluyor. Overclock bölümü tam sana göre. ordakileri uygulayarak 3 Ghz görebilirsin. Ama bence 2.66 Ghz gayet stabil olacaktır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm

    İyi overclocklar...




  • P4 işlemcilerin modelleri arasında sıcaklıkları oldukça değişken. 42 derecenin görüldüğü işlemciyi merak ettim doğrusu. P4 2.8 prescot'lar 55 dereceden aşağıda durmuyordu. YÜk altında 65 den aşağıya inmiyorlardı hatta 70 leri geçiyordu.

    Neyse senin işlemci sıcaklığında gayet normal değerlerde.Stok fanla işlemcini günlük 2.8 Ghz. kullanabilirsin. TAT programıyla işlemcini test ederken yükleme yaptığında 75 dereceyi görebilirsin ancak daha ısınırsa işlemci hızını düşürmen gerekecektir.

    TAT programını google dan arayıp bulabilirsin.

    Anakartın hakkında bir fikrim yok deneyip kendin göreceksin.

    İşlemci voltajını 1.45v a kadar rahatlıkla çıkartabilirsin ama 1.4v uygundur. Hatta bazı işlemcilerde voltaj bile vermeden 3.0 Ghz. yi görmek gayet mümkün oluyor. Ram hızlarınıda en düşüğe ayarla ve 1.9v ver. PCI:33.33 e sabitle ve PCI Ex: 100 e sabitle. Bu ayarları nerden yapıldığını bilemiyorum dediğim gibi anakartını tanımıyorum. Voltaj ayarlancak ve PCI hızlarının sabitlenecek yerlerini bulmalısın.

    Ondan sonra FSB değerini arttıra arttıra aç bilgisayarı bakalım anakartın max. kaç fsb ye çıkacak.

    KOLAY GELSİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 31 Temmuz 2007; 23:54:02 >




  • Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim ancak adilazimdegilx 'in dedigi gibi anakart bios da cok fazla ayar yapmama izin vermiyor. Deneyip biraz daha iyi tanımaya çalışacağım. Ayrıca ekran kartım içinde ne kadarlık bir overclock iyi olacaktır bilen veya deneyen varsa bilmek isterim.
  • TAT programını kurdum ve 2100 MHz de çalıştırdığım işlemciyi teste tabi tuttup TAT 60 dereceye kadar çıktı ancak Gigabyte Easytune 5 programında ise 72-73 dereceleri gösterdi ve korktum! bu sıcaklıkların hangisi doğru hangisi yanlış anlayamadım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.