Şimdi Ara

Overclock&Soğutma ile ilgili sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemim : CM 690 2 Basic kasa, Asus P8p67 LE anakart, 4x2gb Gskill Ripjaws ram, i5-2500k işlemci, XFX HD6950 1gb ekran kartı.
    Çeşitli sorularım olacak:
    1- Hyper 212 Evo alırsam anakartı sökmeden takmam mümkün mü, anakartı çıkartmam gerekecek ise dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? ( daha önce anakartı hiç yerinden çıkartmadım)
    2- 4 ram slotum da dolu olduğundan hyper 212 evonun ramleri kalıcı olarak çıkartmadan kurulması mümkün mü, mümkün değil ise alternatif işlemci soğutucu önerileriniz nelerdir?
    3- Termal macunu sadece CPU'nun üzerine sürmem yeterli midir? Termal macun olarak ne önerirsiniz?
    4- Bios ayarlarında 3 adet mod mevcut : Powersaving, Normal ve Performance. Normal mod'da işlemci 3ghz civarında çalışıyor ( intel burn test çalışırken cpu hızını ölçüyorum) , performance modunda aynı testi yaptığımda 4.6ghz hızında çalışıyor. Bu şekilde overclock yapılmış mı oluyor. Yani başka birşey yapmam gerekiyor mu?
    5- CPU sıcaklık değerleri bios normal modeda maximum streste 75-80 C arası iken, performance modunda high stress yaptığımda bile 97 C 'yi buluyor ( very high ve maximumu düşünemiyorum bile ) , bilgisayarı oyun amaçlı kullanıyorum. Özellikle uzun süreli kullanımlarda kaç derecenin üzerine çıkmak CPU sağlığına zarar verir?
    6- Son olarak CM 690 2 Basic kasamın arka üst ve ön alt tarafında 2 adet fan mevcut, yeterli soğutma için yeni fan eklemek istiyorum. Kaç adet fan eklersem işimi görür? Ayrıca yeni fanları kasanın hangi kısmına monte edersem soğutma daha etkili olur? ( Tepe, yan kısımlar vs)

    Soğutma&Overclock olayına daha önce hiç girmedim, aklımdaki sorular bunlar, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler







  • en azından sorulardan 1-2'sine cevap alabilsem
  • Bios ayarlarından performance mode'a getirip 5 saat Rome Total War 2 oynadım, cpu sıcaklığı 70-75 civarında seyretti, 80dereceyi geçmedi. Kitlenme, reset vs de olmadı. Boşuna soğutucu almaya gerek yok , oyun 4.6ghz cpu hızında gayet güzel çalışıyor.
  • O anakartta otomatik overclocku yapan TPU-TURBO V diye biliyorum.

    212 EVO montajı,kasanın yan kapağında sökünce, soğutucu montaj deliği varsa, ankartı sökmeden mümkün
    Yan kapağı açıp görebilirsin.

    Sanırım, EVO 1 ram slotunu kesin kapatır.
    Ama AMD de dikey montaj imkanı vardı. İntelde varmı bilemiyorum.
  • yanıt için çok tşkrler, ben de biraz araştırdım, ram slotunu kapatacak gibi, ama bazıları fanı biraz yukarı kaldırarak ram slotunu kapatmasını engelliyorlar. Ram slotunu kapatma ihtimaline binaen CM Seidon 120m almayı düşünüyorum , oldukça küçük görünüyor. Bu arada soğutucuyu vatandan alırsam termal macun da alıp montajını onlara yaptırırım, anakartı yerinden çıkarma işi ve termal macunu sürme işi daha önce hiç yapmadığımdan düşündürüyor
    Bu arada P8p67 LE'nin otomatik overclock özelliği gayet iyi görünüyor, performans oyunda gözle görülür farkediyor ve henüz reset , donma vs olmadı.
  • Seidon 120m incelemeleri çok olumlu. Şu anlamda çok olumlu kendi ile eş değer fiyatta yada daha yüksek fiyatta hava soğutmaların bir çoğundan daha iyi performans veriyor hemde yer kaplamıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.