Şimdi Ara

overclock sonrası sistem açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar overclock sonrası bilgisayar açılmıyor. Fanların tümü dönüyor, pili çıkarttım/taktım, hdd lambası hdd'i sökmeme rağmen sürekli yanıyor fakat ekranda en ufak bir kıpırdanma yok. Sistemim MSI Neo2 platinum anakart, AMD athlon64 939 soket +3000 işlemci, 2x512mb 400mhz kingston ram, sapphire 128mb 9600xt ekran kartı. Overclock için yaptığım işlemler fsb:250mhz, ram değerleri 3T 3T 6T, agp 67mhz bir de değerlerden birini %8,3'e getirdim ama hangisiydi hatırlamıyorum, MSI' ı olanlar bilebilir. Herkese şimdiden ilgisi için teşekkür ederim. Umarım en kısa zamanda sizinle yazışmalarıma kendi bilgisayarımdan devam ederim.



  • Arkadaşım anladıgım kadarıyla işlemcin yanmış olabilir gibi geldi bana.İşlemci değerleriyle bilmeden oynayınca overlock yapınca yani yanmalar meydana gelebiliyo. İşlemcin yanmış olabilir büyük bi ihtimal ama sen genede bi test ettir derim ben.
  • Arkadaşlar ekran kartını ve ramleri başka bilgisayarda kontrol ettim sağlam gözüküyor.
  • Anakart default settingse gelmesi için pili çıkartmışsın ama unutmamış yaptığın değerleri. Yani pili çıkar ve makinaya bağlı ne kadar kablo varsa sök. Pil yatağına kutup başlarını iletken bişeyle birbirine değdir. Olmadı default jumperi olması lazım onu bi dene pilin yanında oluyor genelde. İşlemcin yansa sürekli olarak sinyal verir. Eğer bu uygulamalardan sonra yinr çalışmazsa anakartı aldığın yere götür yeniden bios yüklesinler. Bu sorun tamamiyle anakarttandır. Kolay gelsin...
  • teşekkür ederim.
  • Benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. Sabah düzgün çalışan bilgisayar öğlen açtığımda yukarıdaki örneğe benzer tepkiler vermeye başladı. Şu anda hiçbir işlem yapamıyorum. Fanlar çalışıyor, herşey düzgünmüş gibi bir izlenim var ama ekrana görüntü gelmiyor.Tüm kabloları söktüm baştan taktım olmadı.Ramlerin yerlerini değiştirdim kombinasyonlar denedim olmadı.Kime sorsam işlemcin gitmiş diye cevap verdi. P4 2.6ht işlemcim MSI Intel chipsetli anakart üzerinde. İlk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Ekran kartım x1600pro ve alalı 2 ay olmadı. Ramler de 2 aylık. Sizce ne yapmalıyım?
    Anakart pilini çıkarmam birşey ifade eder mi?
  • arkadaslar yardımcı olabiliecek olan var mı
  • Anakartı şoklamayı denedin mi?
    Pili çıkart.ve kutupları birbirine deydirmeyi dene?
    Sonucu buraya yazarsan sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.