Şimdi Ara

OYUN GELİŞTİRMEK VE BU SEKTÖRDE ÇALIŞMAK İÇİN KURSA BAŞLADIM YORUMLARINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar adım Batuhan yaşım 20 geçen hafta bilge adamda MSCD-MCSE WEB GRAFİK-TEKNİK ÇİZİM VE 3D-AUTOCAD VE 3DS kurslarına yazıldım.Başarılı bir şekilde bu kursları bitirirsem benim iş bulma olanağım nedir ve nerelerde iş bulabilirim ? veya benim oyun alanında birşeyleri başarabilme olanağım ne olur neler yapabilirim? Hocamdan memnunum derslere yeni giriş yapacağız bildiğiniz gibi C# ile başlacağız sırayla kursları alacağım.İstek konusunda sıkıntım yok sabırlıyımdır özellikle bu yüzden bu alanda avantajlı olduğumu düşünüyorum.Yazılımcıların çalışma şartlarını biliyorum.Sonra standart düzeyde ingilizcede almak istiyorum konuşabilmek için rahatça.Ben oyun motoru yapacağım diyip yada oyun yapacağım derdinde değilim tek başına olacak işler değil evet istiyorum ama bunu bir ekip işi olduğunu biliyorum.Sektörün dallarının çok fazla olduğununda farkındayım oyun sektöründe karakter tasarımları bu karakterlere hareket kabiliyeti verme oyunun kendi dünyası oyunun alt kodları diyip bir sürü görev dalı var bu konularda bilgi verirseniz yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alasterkasor001 -- 28 Mart 2014; 13:23:07 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: alasterkasor001

    Arkadaşlar adım Batuhan yaşım 20 geçen hafta bilge adamda MSCD-MCSE WEB GRAFİK-TEKNİK ÇİZİM VE 3D-AUTOCAD VE 3DS kurslarına yazıldım.Başarılı bir şekilde bu kursları bitirirsem benim iş bulma olanağım nedir ve nerelerde iş bulabilirim ? veya benim oyun alanında birşeyleri başarabilme olanağım ne olur neler yapabilirim? Hocamdan memnunum derslere yeni giriş yapacağız bildiğiniz gibi C# ile başlacağız sırayla kursları alacağım.İstek konusunda sıkıntım yok sabırlıyımdır özellikle bu yüzden bu alanda avantajlı olduğumu düşünüyorum.Yazılımcıların çalışma şartlarını biliyorum.Sonra standart düzeyde ingilizcede almak istiyorum konuşabilmek için rahatça.Ben oyun motoru yapacağım diyip yada oyun yapacağım derdinde değilim tek başına olacak işler değil evet istiyorum ama bunu bir ekip işi olduğunu biliyorum.Sektörün dallarının çok fazla olduğununda farkındayım oyun sektöründe karakter tasarımları bu karakterlere hareket kabiliyeti verme oyunun kendi dünyası oyunun alt kodları diyip bir sürü görev dalı var bu konularda bilgi verirseniz yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden herkese teşekkürler.

    Merhaba bu kadar kursu niye aldığınıza anlam veremedim tavsiyem kendinize bir tane uzmanlık seçin ve onun üzerinde ilerleyin.Bu oyun bile olsa bir oyunun yapımında herşeyi öğrenemessiniz herşeyi bilen adam hiçbirşeyi bilmiyodur.
    Tavsiyem vaktinizi ve paranızı bir tane uzmanlığa harcamanız. MSCD ile Web grafiği anlarım ama autocad in konuyla bir alakası olmadığını düşünüyorum.
    Bence öncelikle şuna karar verir bir oyunun yapımında tasarım kısmındamı kodlama kısmındamı yer almak istiyorsunuz.Kodlamada olacaksa atıyorum unity ile mi geliştireceksiniz başka bir motorlarmı unitiy ile olacaksa hangi scriptleri kullanacaksınız gibi.
    Önce birinde uzmanlaşın sonra benzer yanlarını daha çabuk ve kolay kavrayıp başka bir yazılım teknolojisine ayak uydurmanız zor olmaz.




  • converttoint32 kullanıcısına yanıt
    Hepsini bir arada almayacağım tabikide autocad almamın sebebi bununla ilişkili değil aslında okuduğum üniversiteyle alakalı birde bu bir paketti paketin içinde vardı.Birde dediğiniz gibi MSCD ve web grafiği alacağım ilk başta buna 3d maxin bir katkısı olmaz mı.Şimdi açıkçası işin içine girmedende araştırdım oyunun tasarım veya yazalım alanı hakkında yeterli bilgi bulamadım ama ben yazılım alanında ilerlemek istiyorum bunun yanında tasarımdada uzman olmasamda birşeyler bilmek istiyorum.Unity oyun motorunu biliyorum fakat detayları hakkında bilgi sahibi değilim scriptleri hakkında bilgi sahibi değilim.Yeni karar verdiğim için programların detaylarını bunları baştan bilmem mi gerekir herşeye baştan karar vermem gerekir mi?
  • alasterkasor001 kullanıcısına yanıt
    Bence baştan bilmen gerekir ama şöyle düşünme x'i öğrenecem sürekli onun üzerinde ilerleyeceğim gibi bir mantıkla geride kalırsın. X'tarzında ilerleyeceğim mantığı olmalı ama yazılım tarafında olacağına karar vermişsin.Herhangi bir geliştirme teknolojisi ile öğrenmeye başalrsan ilerde başka bir teknoloji öğrenmen zor olmaz ama aynı yapıda uzmanlaşmak her zaman iyidir. Mesela bugün c# yazıyorsan yarın java öğrenebilmelisin,önemli olan işin mantığını kavramak.Kurs içinde bir tavsiye vereyim,hoca anlatırken ekrandaki kodları kesinlikle kod olarak düşünme bence anlamı olan birer cümle gibi bir matematik işlemi gibi düşün anlam veremediğin bir kod satırı olduğu zaman kesinlikle sor,bu kodu niye burda yazdık tam olarak ne yapıyor gibi.

    Ama önemli olan hangi alanda ilerleyeceğine karar vermen ve bunu gördüğüm kadarı ile seçmişsin.Gerisi zaten gelir.
  • converttoint32 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum yanıtladığınız için umarım herşey güzel olacak iyi günler.
  • Uzman olmak için tek bir daldan ilerlemen gerekli.tasarım konusunda yeteneğin varsa bu kısımdan devam et,yoksa kodlama bölümünü yap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu iyi başlamış bende birşey sorayım. donanım konusunda fena değilim ama network sıfır gibiydi bende MCSE kursuna yazıldım. bu kurs ile aranan adam olabilir miyim? işi gücü bıraktım kursa gidicem 5-6 ay. MCSE ye ek olarak başka hangi sertifikaları ya da eğitimleri önerirsiniz?
    Yazılımdan anlamam yaşta 27 oldu artık. 5 yıl önce olsa yazılım belki olurdu ama geç artık. MCSD den son anda vazgeçtim o yüzden
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Ben autocad ve 3dmax sertifikamı aldım.Gayette memnunum gerisi bana kalıyor artık kendimi biraz daha geliştirip iş sektöründe sonra kendimi oyun sektöründe Çevre Modelleme Uzmanı olacak şekilde hazırlamayı düşünüyorum tabi bu çalışmakla olur.Tavsiyem görsel olarak birşeyler başarmaksa 3dmax çok zevkli ve aynı zamanda iş alanı olan bir sertifika programıdır.Ben hafta sonları gittim kursa 5 buçuk ay siz hafta içi giderseniz daha kısa sürer.Ayrıca yazılım sertifikamıda aldım ama normal olarak 3dmax üstün başarı olarak :)
  • autocad ve 3dmax, oyun geliştirici olmanıza birkaç iyi 3B nesneden başka birşey katmaz. Fakat bu aldığınız dersler sizi oyun tasarımcısı yapabilir.
    Oyun geliştiriciliği Matematik,Geometri,Algoritma ve Fizik ile alakalıdır. Bilgisayar grafikleri sadece 3B nesneden oluşmaz.
    Türkiyede bilgisayar mühendisliği bölümlerinde -Bilgisayar Grafikleri- ders verilir. Fakat çok az kişi bu konuda uzmandır. Ülkemiz bu sektörde "Oyun Geliştiricisi" sertifikası verecek kadar güçlü değildir. Dışa bağımlıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 5 Ekim 2014; 23:38:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.