Şimdi Ara

Oyun için FX işlemcilere geçilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben bir Athlon II x3 kullanıcısıyım. Phenom II x4'e geçiş yapacaktım ama anakartım 95w TDP desteklediği için geçmedim. Sizce, FX4100 beni paklar mı? Yapılacak OC'den sonra BF3 gibi sistem zorlayan oyunları rahatça oynatır mı ki?

    Ne düşünüyorsunuz?


    Ayrıca ufak bi dip sorucuk :D : Anakartıma panelden bakabilirsiniz. Sizce bir anakart performansa ne kadar etki ediyor? OC'yi saymıyorum çünkü bu anakartın da OC performansı bir hayli iyi. Genel olarak, chipsetten bahsediyorum.



  • vallahi ben fx alcaktım baya araştırdıktan sonra şu 3 lüye karar kıldım..

    INTEL Core i5 2500K

    MSI Z68A-GD65 (G3)

    GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3

    bence güzel bi ekran kartıda buldum mu oyun canavarı olur bu makine. sizler ne dersiniz
  • Oyun için FX 6100 ya da 8120 tavsiye ederim ama 7 serisi anakartında Fx işlemciler yeterince performanslı olmayacaktır. 900 serisi dışındaki anakartların FX'in bazı özelliklerini çalıştırmadığı için performans kaybı olacağı söyleniyor. Bence bulabilirsen 955be'nin 95w olanlarından al.
  • şu anda X4 955 sudan ucuz senin için en iyi çözüm gibi duruyor neredeyse 100 dolar seviyesine geriledi.
  • Bence sisteminiz gayet güzel iyi bir cpu soğutucu alın oc yapın devam edin gitsin Anakartınız remleriniz işlemciniz ekran kartınız gayet güzel yani sorun ne anlamadım ki haa illaki para harcamak istiyorsan hiç gerek yok bence.
  • Kardeş elindeki sistem şu an için yeterli. Yani kendini daha iyi sistem almak için şartlandırma. Bilgisayar dünyasında beklemenin sonu yoktur gerçi de, 22 nm Intel serisini ya da (umudum olmasa da ) Piledriver yenilemesine sahip Bulldozer serisini bekle gelecek yıl için. Hiç belli olmaz belki AMD 32 nm Pheneom serisi bile çıkarabilir bu olanların üzerine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: minmaster

    şu anda X4 955 sudan ucuz senin için en iyi çözüm gibi duruyor neredeyse 100 dolar seviyesine geriledi.

    Hangi model abi bu? Gösterebilir misin.

    Eğer varsa böyle bir model, almak istiyorum ama benim bildiğim Phenom II'nin 95w'lık sürümleri Athlon II'nin adı değiştirilmişi.

    Valla varsa böyle bir işlemci, kesinlikle alırım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DerelictHuman

    quote:

    Orijinalden alıntı: minmaster

    şu anda X4 955 sudan ucuz senin için en iyi çözüm gibi duruyor neredeyse 100 dolar seviyesine geriledi.

    Hangi model abi bu? Gösterebilir misin.

    Eğer varsa böyle bir model, almak istiyorum ama benim bildiğim Phenom II'nin 95w'lık sürümleri Athlon II'nin adı değiştirilmişi.

    Valla varsa böyle bir işlemci, kesinlikle alırım :)

    AMD PHENOM II X4 955 BLACK EDITION AM3 3.2GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCİ yi vatandan şu an 106 dolara alabilirsin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-hdz955fbgmbox-phenom-ii-x4-955-black-edition-am3-3.2ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=43210

    Edit: sanırım yazdığım 95w değil 95 watt lık işlemciyi biraz araman gerekebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srabonn -- 16 Ekim 2011; 0:31:55 >




  • FX için kernel scheduler patch, kernel cache patch gibi zımbırtılar vs. vs. çıkmadan, birilerinin doğru düzgün kod yazdığını görmeden, varolan compilerlar güncellenip varolan uygulamalar hem eski haliyle uyumlu hemde optimum performans vericek şekilde yeniden derlenmeden şimdilik FX den uzak durmak lazım beklemek lazım bence. Bunların sonuçlarına göre FX azıcık gelişme de kaydedebilir, baya baya bi mesafe de alabilir ki bu da i5 ler için oluşturduğu tehditi değiştirir, intelin fiyat kırmasına yol açabilir, o zman da yeni işlemci alacaklar istediklerine kavuşur bi nebze.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    FX için kernel scheduler patch, kernel cache patch gibi zımbırtılar vs. vs. çıkmadan, birilerinin doğru düzgün kod yazdığını görmeden, varolan compilerlar güncellenip varolan uygulamalar hem eski haliyle uyumlu hemde optimum performans vericek şekilde yeniden derlenmeden şimdilik FX den uzak durmak lazım beklemek lazım bence. Bunların sonuçlarına göre FX azıcık gelişme de kaydedebilir, baya baya bi mesafe de alabilir ki bu da i5 ler için oluşturduğu tehditi değiştirir, intelin fiyat kırmasına yol açabilir, o zman da yeni işlemci alacaklar istediklerine kavuşur bi nebze.

    Ben AMD nin yazılım bölümüne güveniyorum. Ekran akrtlarına verdikleri muhteşem desteğin aynısını çakma FX içinde verirlerse AMD 1 sene geçmeden fx leri yenilemek zorunda kalır aynen phenomlara yaptığı gibi..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.