Şimdi Ara

Oyun medyasının oyunculara ihaneti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
14.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
211 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • koroglu69 kullanıcısına yanıt
    Kimse almasın derken? Herkesin cebinde en son çıkan iphone var hani şu çıkışında almak için böbrek satmak lazım esprileri dönen. Ps4 TR’de ne kadar sattıysa Ps5 de aynı miktarda satılacak. Alan yine alacak bir şekilde kredi borç harc taksit adına ne derseniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    Zaman silahı konusunda kesinlikle haklısın. Ben kazancım iyi olmasına rağmen oyunları çıkar çıkmaz kesinlikle almıyorum. Bir tek The Last of Us 2'yi ilk gün almıştım, onuda 1 haftada bitirip geri sattım :).

    İstisnalar dışında oyunları sadece ve sadece indirimdeyken alıyorum. Bu arada oyunları ucuza almak isteyen arkadaşlar Rus PS Store'a göz atsın. Geçen hafta Fifa 20'yi 35TL gibi komik bir fiyata aldım. Fifa 21'i de almayı düşünmüyorum.
  • konsollar pahalandı diye herkez bilgisayar toplamaya başladı. Şimdi bilgisayarlara ve pc oyunlarına da yüksek vergi gelir.
  • İkiside ülkemizde bu kurla bile 5500-6000 TL'ye satılabilir.

    Editörler millete en kötüsünü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. Millet koşullanıyor.

    Eleştirdiğinizde de biz bu konuyu bilmiyorduk diyor.

    Her ota .. fikir beyan edip takipçi kasma derdindeki bu zihniyet sosyal medyayı da perişan etti maalesef.
  • euro bölgesinin filan hep hikaye olduğunu düşünmüşümdür ben. resmen bizi kerizliyorlar....
  • OozedX O kullanıcısına yanıt
    6 ay kimse konsol monsol almasın yada yurtdışından alsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alakası yok ps5 in 9000 den ucuz olma ihtimali yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt
    Bal gibi de satacak hocam görürsün bu sene zaten stok az türkiye de 1 haftada tükenir stoklar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • krieger01 K kullanıcısına yanıt
    Her oyun her zaman 35 ₺ Keri görmez. Bir oyunun keskin bir şekilde fiyatının düşmesinin tek koşulu vardır o da kimsenin almasıdır. Oyun çıktığı hafta kimse almazsa şayet hemen %50 indirime gidiyor yine de alınmazsa %75 böylelikle çok ucuza alınabiliyor. Ama oyun şu an 800₺ olsa god of War çıksa yine de alacaklar çıkacaktır onun için fiyatlar uzun süre inmez. Şunu da belirteyim şu anki 700₺ ye satılan oyınlar PS4 için olan oyunlar ps5 oyınları çıktığında sağlam zam yiyecek yani 700₺ ye yeni ps5 oyununu satmazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    1. Konsolun maliyeti 300 dolar değil. Sonny ve Microsoft Konsoldan zarar ediyor. Genelde maliyeti + Reklam + Servis satış fiyatından fazla oluyor. Sonny ve Microsoft oyunlardan ve oyun içi alımlarindan komisyon ile kazanıyor.
    4k 60 Fps veren bir PC yi 1000 dolardan dusuge almak imkansız.

    2. 7,70 x 500 = 3850 TL yapıyor.

    3850 %50 Gümrük vergisi = 5775 + %20 Ötv = 6930 TL

    Yani Sonyy Zararına sattığı Konsolu 500 dolar üzerinden KDV içinde Türkiyede satmak istese 6930 TL yapıyor.

    İşin kısacası Yok özel fiyatlandırma vsvs boş.

    TL çöp. Sonyy bir hayır kurumu değil yada babanızın firması.

    Oyun ise farklı bir konu. Oyun fiyatları bölgesel fiyat ile satılabilir yada en basiti belirli bir süreden sonra fiyat indirimi yapılabilir.

    A oyunu 200 e geliştiriliyor diyelim. Sonuçta geliştirme aşamasından sonra Digital olarak tek maliyeti Server.

    200 e geliştirilen oyun 250 getiri yaptıktan sonra Sonny yada diğerleri uygun fiyata satıyor. Dediğimiz gibi 0 kazanmak yerine 80 yerine 3 kazanmak bile kazançtır.

    Mesela ben god of war, Red dead redemption 2 gibi oyunları 14-20 Euro ya aldım. Belirli bir süre sonra oyunları ucuza almak mümkün.

    Eğer ülkeniz üretici ülke değil ve para biriminiz çöp ise o zaman üretenler ile aynı kalitede yaşamayı bekleyemezsiniz.

    Türk Halkının en büyük hatası bir Rüyada yaşadıklarını daha doğrusu yasatildiklarini anlamadılar.

    2002-2007 arası AKP iyi şeyler yaptı ama asıl lüx hayatı sağlayan

    2008 den sonraki Dolar bolluğu idi.

    Ekonominin basit kuralı vardır. Bir ülkeye Yabancı sıcak para girdiğinde Yerel para birimi değerlenir. Sıcak para eğer üretimde kullanılmaz ve ithalat ile dışarıya gittiğinde. Yabancı yatırımcı parasını geri çektiği anda o ülkede Döviz krizi yaşanır.

    1000 birim ülkeye giriyor ise 800 ü ile ithal ürün ile dışarı gönderiliyor ise o ülke 1000 birimi geri ödemek istediğinde ortaya o değeri karşılayacak ürün koymak zorundadır.

    Yollar köprüler ihracat edilecek ürün değildi.

    Neyse konunun dışına çıkmamak gerek kısacası Ps5 in Donanım fiyatı

    7000 TL den aşağı olamaz. Oyun tarafı ise Üreticilerin insafına kalmış ama oyuncularında ellerinde Zaman silahı var. 1 yıl sonra Last of Us 2 yi oynadığınız zaman hiçbirşey kaybetmezsiniz
    sonny nasıl bir marka? ilk defa duydum




  • Oyun lobisi ayağını denk alsın !!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1700 liraya Ps4 Pro aldığım gün daha dün gibi. İmdi konuşulan rakamlara bakasınız. Albız ala. Tengri devletimize ziyan vermeye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 30 Eylül 2020; 18:29:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    İyide benim yazdıklarımı pek okumamışsin. Ben zaten Donanimdan zarar ediyor ama oyundan kazanıyor demişim. Ayrıca oyunun ayrı konu olduğu bölgeye göre fiyatlandırma yapılacağını. Hatta oyunun geliştirme maliyetinin standart olduğunu sonra üretim maliyeti olmadığı için çok uygun fiyata bile satılabilecegini ve zaten belirli bir süre sonra öyle yapıldığını.

    Ama asıl sorunun TL nin degersizlesmesi olduğunu göz önüne alınması gerektiğini.

    Ve ayrıca Kapitalist sistemde duygulara ve iyiliğe pek yer yoktur.

    Sonny Sevabına Türk oyunculara iyilik yapmaz aynı şekilde steam, Microsoft..

    Steamin Reklam, Geliştirme, Personal gideri Sonny ve Microsoft kadar yüksek değil.

    PC ile konsolu pek karıştırmamak lazım.
    Benim demeye çalıştığım da zaten herkes TL'nin değersiz olduğunu biliyor ve bu yüzden uygun bir fiyatlandırma istiyor. TL değersiz, oyun/konsol alamıyoruz yerel fiyatlandırma yapın diyen adamlara gelip "E TL değersiz kardeşim bu yüzden alamıyoruz" diyorsunuz.

    Kapitalist sistemin nasıl işlediğini biliyoruz. Sony yerel fiyatlandırma yaparsa sanki işlerine gelmeyecekmiş gibi konuşuyorsun. Steam daha fazla oyuncu daha rahat oyun satın alsın diye uygun tutuyor. Sony de uygun fiyat verirse elbette daha çok insan oyun alacak. Kimsenin babasının hayrına yardım beklediği yok zaten. X denileni Y anlayıp "ama bak Y değil" demenin mantığı yok.

    İşinize gelince steam ama sony gibi falan değil demenin de mantığı yok. Bariz şekilde sony tr hiçbir şey yapmıyor. Yahu Endonezya'da bile yerel fiyat var, gelip "ama konsol ayrı" bıdı bıdısı yapıyorsunuz. Sony'nin uygun fiyatta oyun satması için Steam kadar gideri olması gerekmiyor illa. Hala yapabilir. Ayrıca oyun oynamak denince aklına sadece playstation gelen bir kesim de var ülkede. Sanki Sony kimseye ulaşamıyor ülkede, sanki steam kat be kat fazla insana ulaşıyor te allam...

    Konsoldan zarar etme mevzusunun da bu konuyla alakası yok. Daha doğrusu tr fiyatlandırması ile alakası yok. Tüm dünyada böyle. Nasıl ki almanyada gidip 500 euroluk şeyi 700e satmayacaklarsa bu kar-zarar durumunun da ilgisi yok. Dediğim gibi sana bana zarar etmiyor bu adamlar. Sadece kullandıkları donanım şu an pahalı, birkaç seneye fazlasıyla kâr elde edecekler zaten. Ezelden beri olan bir mevzu, 5 sene götürecek donanım çıkarıyorsan ve hep aynı fiyattan satmasını istiyorsan ilk birkaç sene düşük kar veya zararı göze alırsın. Kullanıcıların problemi değil bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ne kadar boş ve cahil bir konu yav. Avrupa fiyatına vergileri uygulayınca zaten 9000 TL civarına geliyor cihaz :D
  • Arz-Talep meselesi, 15000 TL çıkarırlar baktılar satılıyor, 17000 TL olur. Baktılar satılmıyor, 8000 TL'ye inmiş. Oyun fiyatlarında da aynı durum söz konusu, Türk oyun severler çaresiz değil, Xbox var, Nintendo var, PC var. Yeri geliyor, cep telefonuma yüklediğim mame emülatöründe oynadığım oyunlardan daha fazla keyif alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 30 Eylül 2020; 19:24:6 >
  • Commodore doneminden beri oyunseverim,Turkiyede takip ettigim bikac kisi kalmisti.Onlarda hicbirsey yokmus gibi onlerine gonderilen oyunlari incelemeye devam ettikleri icin takipten komple ciktim.Zaten belli bi yerden sonra yillarin verdigi tecrube ile oyunlarin videolarindan,oynanislarindan veya demolarindan neyi alip almamam gerektigi kararini inceleme vs ye ihtiyac duymadan verebiliyordum,bu adamlari da sevdigim icin takip ediyordum sadece ama artik bu kasitli umursamazliga dayanamadim, takibi komple biraktim.

    Oyunlar dayanmis 1000 tlye ,bi dandik gamepad bile 800 tl ,hala yok oyunun hikayesiymis yok teknik detayiymis bilmemnesiymis anlatip duruyorlar.Neyin muhabbeti bu kardesim?Bilerek gormezden gelmeye calisiyorlar.Imkanim oldugu halde ,yeni nesil konsol almayacagim,gittigi yere kadar elimdeki konsollarla devam edicem ve tuketim yapmayacagim.Bunlarin anlayacagi dil bu.Takip etmeme ve tuketmemenin gucunu hafife almayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel venusteysin neyinize yetmiyo sizin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: runeterra

    Yıllardan beri Mustafa nın oyunculara yaptığı kötülükleri anlatıyoruz. Sony Ps Türkiye kan emici bir firmadır. Bir çok teknoloji sitesi ve perakendeci bu işin içinde.

    Bunlar zamanında milyonlarca Tl ceza yemedi mi ?

    Olan senin gibi garibana oluyor bizde elimizden geldiği kadar bunun böyle olmaması için çabalıyoruz ama bazı fanboylar sırf ücretsiz aldıkları oyunlar yüzünden kişiliklerini satıyorlar.

    Adam tutmuş hala 4K60 Fps bilgisayar 1000 dolar diyor. Bilgisayar ve konsolları kıyaslıyor bu adama ne verebilirsin ki ? Zaten benlik gitmiş adamda yani
    PlayStation Türkiye oluşumu Özgür Kirazcı sonrası bitti. Bu adamlar PlayStation forum zamanı kendi kafalarına göre yönetici mvp atıyordu. Normalde mvp dediğimiz adam en iyi kişiden seçilirdi. Beleş oyunları yedire yedire doyuramadılar. En ufak tepkide saçma sapan düşman kesiliyordu mvp ve yönetici. Seni buradan atarız vs. Son zamanda iyice kendi marabalarına bakmaya başlamışlardı neyse ki forum tamamen kapandı.

    Şimdi hala kendi adamlarına bakıyorlar. Yayıncı dediğimiz adam çıkıyor utanmadan 400 liralık oyun ucuz diyor. Gerçi şimdi onlarda hançer basıyor bunlara. Ses edemiyorlar. Buna rağmen dayıyorlar beleş oyunu.

    Bir ara piyasada yüzlerce promo oyun diskleri dolanıyordu. Bunları kim nereden nasıl alıyordu basın olmadığı halde?

    PlayStation Türkiye, Xbox Türkiye, Cd media bu ülkede boşuna duruyorlar. Yaptıkları hiçbir şey yok. Yerelleştime hizmet değildir, bir zorunluluktur ama adamlar bunun üzerinden pazarlıyor.

    Eleştirilecek çok şey var. Ps now yok, bazı ülkelere yapıldığı gibi özel fiyatlandırma yok.

    Üzüldüğüm nokta Ps2 ile başlayan ve Gamecube, psp, Wii, Xbox 360, Ps3, ps4 ile giden oyunculuk hayatımın son bulması. Pc oyunculuğu malesef sarmıyor. Benim bu konsollard hatırladığım oyunların çoğu exclusive. Zaten bu sebeple hep konsol kullandım.

    Ekonomimiz bir tarafa ancak bu adamların yaptıkları ekonomiden daha kötü oldu bizim için. Hiç bir şey yapmadılar. Yediler yediler doymadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 30 Eylül 2020; 20:9:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle imzamı atarım ilk mesaja özellikle bu işin başı İzmir'de teknolojiden anlayamayıp sadece telefon kıran boş haberlerin hepsinin kaynağı ...tekno sitesi ve kanalı.Dingiller 500€ üzerinden hesaplayıp üstünede olmayan vergileri bile koyuyorlar anca çocuk ve beyin özürlü kitle inanır bu haberlere gümrük girişini 500€ sanan cahiller işte.
    Ayrıca bu kan emici oyun medyası ve yayıncı denilen soytarılar işin ucu kendilerine dokunduğunda hemen konuşurlar yoksa umurlarında olmaz.

    zamanında bu yayıncı denen bi soytarı Sony Tr'den bedava oyun aldığından ağzını açmıyordu bu dingilin internetine zam yapıldı sosyal medyadan demediği kalmadı ancak o hafta içerisinde oyunlarada zam yapılmasına rağmen oyuna hiçbir sesi çıkmadı madem bu kadar adamsın yiyorsa Sony Tr'ye de karşı çıksana beleşten geçinmeyi bilirler anca...

    Not:Vergiler ve kur aşırı yüksek ona lafım yok ancak böyle sallama iş yapıp Sony Tr'den avanta almayı bu çakallar çok seviyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • petitcoeur kullanıcısına yanıt
    Burda konu TL değil Sony Tr'nin yaptığı kan emicilik bunlar zamanında Euro 4 iken 7 ile çarpıp Store'da oyun satan çakal topluluğu.
    PR işlerinide Youtuber ve streamerlar yardımıyla yapıyorlar kendilerine laf gelmemsi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.