Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt
    İlk sayfayı okuduğuna göre, birkaç model belirleseydin ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Bende samsung u28d590d 4k monitör sahibi olarak düşüncelerimi belirteyim. Monitörü alma sebebim onlarca monitör arasında en canlı net renk veren monitör olmasıydı forumdaki yorumlara bakarak alsaydım yüksek bir ihtimal pişman olacağım bir monitör satın almış olacaktım. Çünkü herkes iyi olanı değil aldığını öneriyor veya sevdiği markayı öneriyor. Monitörü bir kaç haftadır kullanıyorum ben film ve dizi sık izleyen oyun oynayan biriyim. Windows 7 de denedim 4k kullanmayı fakat windows 8 kullanmak şart ayarlar için iyide oldu windows 8.1 i bazı programlarla kurcalayınca 7 gibi oldu zaten. Parlaklık 100 kontras 80 netlik 60 da kullanıyorum pek kurcalamadım bunları. Bir kaç gün içinde gözüm alıştı. Şuan 4k dan dolayımı bilmiyorum neredeyse hergün simgeler kendi kendine yer değiştiriyor otomatik kendi dizilimine geçiyor ben düzeltsemde ertesi gün durum aynı. Metin ve diğer öğelerden ayar yaptığımdan dolayı sanırım.

    1 ms olayına değinmek istiyorum yanıt süresi standart, daha hızlı ve en hızlı olmak üzere 3 seçenek var. En hızlıya aldığımızda mesela pes 2015 oynarken görüntüde bozulma oluyor daha hızlıda kullanmak zorunda kaldım biri daha bu durumdan bahsetmişti. Daha hızlı kaç ms bilgim yok ama genede hızlı sahnelerde sorun yaşamadım.

    Monitörü aldığımda en şaşırdığım şey bilgisayarımdaki resimlere bakarken veya facebook gibi sitelerde gezerken ki netlikti. Resme tıklamadan önce çok net bir görüntü var o küçük resim 100 kb olan bir resim değilde 20-30 mb bir resim gibi net gözüküyor. Resmi açtıktan sonrada resim net yani resim kötü olsada bu monitörde daha iyi görüntü verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Tabi küçükken gözüktüğü gibi net olmuyor resmi açınca.

    Gelelim film ve oyun kalitesine.

    Film kalitesi, internetteki kırpılmış 1080p olan boyutu 10-15 gb olan filmler monitör 4k diye extra bir netlik sağlamıyor ama renkleri iyi oluyor. 28" olmasına rağmen gayet net film izliyorum tabi monitörün sinema moduda buna artı katıyor. Film performansındanda memnunum.



    Oyun kalitesi, Gigabyte Gtx 980 g1 ekran kartıyla şuan single modda oynuyorum oyunları işten dolayı oyun oynamaya çok az zaman bulabiliyorum oynadıklarımı yazayım en azından.


    Monitörün çok başarılı bir oyun modu var bu kadarını beklemiyordum şahsen pes 2015 te oyunu yamayla 4k yapabildim ve oyuna girdim. Görüntü aynı 1080p gibi geldi oyunun orjinalinde 4k olmadığından dolayı sanırım. Sonra oyun moduna aldım netliği ve renkleri o kadar kıvamında ayarlıyor ki pes 2015'in bile başından kalkamadım yani anca bu kadar net olabilirdi diyebilirim. Fifa 2015 tede durum aynı net olan oyunu çok daha net yapıyor. Call of Duty Advanced Warfare, Middle Earth Shadow of Mordor, Dead Rising 3, The Evil Within gibi oyunları oynadım şuanlık. Shadow of Mordorda en düşük 35 fps oluyor herşey fulde fakat bir kasma olmuyor. Call of dutyde 70 fps civarında, dead rising ve evil within gibi oyunlardada 30 fps civarına düşüyor. 30 fps civarında oynanabilirlikten biraz kayıp oluyor ayarları çok kurcalamadım ama tahminim 40 fps lere çıkabilirim bu oyunlardada. Şuan oynadığım single oyunlarda gtx 980 bana yetti diyebilirim. Tabi battlefield gibi oyunlarda online denediğimde ne olur sonuç bilmiyorum.

    Öyle bir duruma geldik ki 2000 tl lik kart yetti demek bile saçma geliyor kulağa 2000 tl ye oyun bilgisayarı topluyoruz. 4k için parası olana hiçte erken denmez slı yapacak bütçe ayırmama imkan yok ama tek kartla şuana kadar sorun yaşamadım. Belki ilerde oynanabilirlikten kaybettiğim oyun olursa ve piyasada gtx 980 ti gibi ekran kartları varsa bu ekran kartımı satar üste biraz para koyup o karta geçebilirim. Sonuç olarak 4k dan gayet memnunum oyunlar çok daha zevkli bir hal aldı gene merak edilen birşey olursa yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 21 Nisan 2015; 19:47:06 >




  • Harika bir konu olmuş eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Parmaklarına sağlık. Güzel bir paylaşım oldu bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazekage*

    Harika bir konu olmuş eline sağlık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mesajim biraz gecikti kusura bakmayin,Acer önermiştiniz 400 tl civarina ama Vatan da yok o civara Acer.Oyun icin ve mat,net,23 inc olmasiydi aradigim ozellikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AOC i2269vw olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    AOC i2269vw olabilir.

    İlk onu sonra Acer i onermistiniz ama 21.5 inc i2269vw.23 inc ariyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısının 23"liği de var ama 450 TL civarında fiyatı olduğu için 22"liği yazmıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Aynısının 23"liği de var ama 450 TL civarında fiyatı olduğu için 22"liği yazmıştım.

    Evet hocam ama i2369vw icin gecikme olabilir endiselerim var demistiniz ve 6 ms o.2269vw de oyle sanirim.5 ms daha iyi olmaz mi bu fiyat bandina?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ilk sayfayı okudum. Ama okadar çok model varki inanın fikir sahibi olmak yerine daha çok kafam karıştı Siz şöyle güncel monitörlerden tam bir F/P ürünü diyebileceğiniz, 600ü geçmeyecek şekilde parlaklığıda en az 250 olacak şekilde bir oyun monitörü önerseniz? Mesela siz olsanız bu şartlarda hangi monitörü alırdınız gibi.
  • İyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AVSEQ01.DAT kullanıcısına yanıt
    Beni çok yoruyorsunuz bazen gerçekten. Kardeş madem ilk sayfayı okudun, Tavsiye istemeden önce başlığında yazdığım hususları yazmadan, “X fiyata fiyata tavsiye ver" diyorsun bana. İlla ki birkaç model yazabilirim ama en doğru tavsiyeyi, ancak o hususları da bilirsem yapabilirim. Beni anlıyorsundur umarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung'tan başka önermem , ha bide para kısıtlı ise lg de alınabilir
  • AOC E2370SD nasil sizce hocam mat midir bir de?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performansı hakkında fikrim yok. Mat olması lazım. Özellik olarak, fiyatıyla orantılı, sıradan bir monitör işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Performansı hakkında fikrim yok. Mat olması lazım. Özellik olarak, fiyatıyla orantılı, sıradan bir monitör işte.

    Yani oyun oynatir degil mi hocam bulaniklik felan yasatmaz?İnternette pek bilgi bulamadim DH de bir kullanici iyi demis sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynarsın ama sorun yaşar mısın, yaşamaz mısın, bilmiyorum işte incelemesi olmadığı için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fkhan

    Samsung'tan başka önermem , ha bide para kısıtlı ise lg de alınabilir

    bence de Samsung.. kolay kolay başka markaya bakmayın
  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.