Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (411. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Frozen Grenadier kullanıcısına yanıt
    7970'le hiçbirinde sorun yaşamazsan. Ben HDMI ile kullanmadım. Teorik olarak DVI ile arasında fark olmaması lazım ama kullanın bazı arkadaşlar DVI'dan daha memnun olduklarını yazıyorlardı.
    İlk sayfada Diğer faydalı bilgi kaynakları başlığı altında linkini verdiğim tech-details sitesinde özellik karşılaştırması yapmak mümkün. N modelinde hoparlör yok. Bir de bağlantı farkı var işte üçü arasında.

    VX279 modelleri karşılaştırma linki
  • anadolulu1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Bu sorduklarının hepsi de olabliir ama öncelikle kullanım amacını net bir şekilde tesbit etmemiz gerekiyor. Yoksa, en iyi monitörü! de alacak olsan, kullanım amacına uygun değil eğer, ondan memnun kalmaman olası. Bunun için de ilk sayfadaki TAVSİYE İSTEMEDEN ÖNCE başlığını okuyup, ordaki kriterlere göre tekrar mesaj yazar mısın.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için aslında en başta tavsiye ettiğiniz gibi vx279q modelini almaya karar verdim keşke sizi bu kadar yormasaydım ama daha önce bilmeden aldığım teknolojik ürünlerden çok çekmiş biri olarak kafamdaki soru işaretlerini silmeden karar vermek istemedim.
    Tekrar teşekkür ederim bana yardımcı olduğunuz ve yol gösterdiğiniz için.
  • renk paneli konusunda bir tn panel ile ips panel arasında ortalama ne kadar fark vardır. ve 5ms tn panel ile 5ms ips panel gecikme konusunda aynı performansı mı verir yoksa ips ekstra bir gecikme getiriyor mu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unut93 U kullanıcısına yanıt
    Panel tipi, renk konusunda asli etken olsa da, başka etkenler de vardır. Mesela IPS panel monitörden daha iyi renk sunan TN panel monitör vardır. Bunlar, fiyatla orantılı oluyor genelde. Bu sebeple, net olarak "Arada şu kadar fark vardır" demek yanlış olur.

    Lakin, ek özellikler sabit iken IPS panel monitör, daha canlı renk sunar. En büyük farkı ise görüş açısındadır. IPS monitörlere farklı açılardan baktığınızda bile, görüş açısı iyice daralmadığı sürece göreceğiniz görüntü, aynen cepheden baktığınızda gördüğünüz görüntü gibidir.

    Bir de güzel (göze hoş görünen) renk sunması başka şey, iş amaçlı monitörler için daha fazla rengi sunması başka şeydir.

    Tepki süresi ikisinde de aynı iken, lag süresinde TN panel lehine fark olur. Bir zamanlar bu fark fazlaydı ama gitgide azaldı artık. Hatta Acer şimdi 144 hz IPS panel oyuncu monitörünü üretti ilk olarak. Nasıl ki zamanında CRT'lerden LED'lere geçiş zaman aldıysa, bunda da öyle bişey olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    panelden beklentim daha fazla açı veya daha güzel renk değil de orjinale yakın renk verebilmesi. bir de yansıma sorunu yaşamak istemiyorum. oyun da oynayacağım için en büyük endişem ghosting sorunu yaşamak. monitör inceleyebileceğim biyer de yok malesef. önerilerinizde iş için dell e yer vermişsiniz fakat teknoloji marketlerinde satılan bir ürün bulamadım önerilerinizden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unut93 -- 18 Mayıs 2015; 21:12:11 >
  • unut93 U kullanıcısına yanıt
    IPS monitör almalısın o zaman. Bütçen ne kadar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    700 lira falan. aslında bütçemi arttırabilirim fakat çok da fazla para vermek istemiyorum açıkçası.
  • Hocam özelden yazmıştım ama buraya yazmamın daha doğru olacağını söylemiştin bende buraya yazayım dedim. İlk olarak 1.sayfadaki tüm monitörleri inceledim ama beğendiklerimin çoğu artık bulunmuyor yada ben bulamadım :). Neyse kısa kesip tavsiye isteyeyim. Aklımda bazı modeller var:

    Asus VE247H
    SAMSUNG S24D390H
    AOC E2461Fwh
    ASUS VS229HA
    BENQ RL2240HE
    Dell S2240l (tepkime süresi yüksek ama çok önermişsiniz ve fiyatı oldukça uygun durumda)

    Görüldüğü üzere ekran boyutu takıntım yok. Önemli olan HDMI portunun olması ve düşük tepkime süresi. İnce kenar olursa tadından yenmez .Film ve oyun hemen hemen eşit ağırlıklı olacak (daha çok hack and slash yani diablo ve path of exile benzeri oyunlar). Bütçe olarak max. 650TL'ye kadar çıkabilirim. AOC marka monitör kafama yatmış durumda sizin de önereceğiniz model varsa onları da değerlendirebilirim. Cevap için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A Y A -- 18 Mayıs 2015; 22:01:47 >




  • unut93 U kullanıcısına yanıt
    Madem renk senin için önemli. Dell P23 veya 2414H veya U2414 alabilirsin. Görme imkanın varsa, Samsung S24D590P'ye göz at bir de bence...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • K A Y A kullanıcısına yanıt
    quote:

    Asus VE247H
    SAMSUNG S24D390H
    BENQ RL2240HE
    Dell S2240L

    Şunlar olabilir. Lakin Samsung S24D590P daha mantıklı bence daha sağlam ayak yapısı nedeniyle.

    VE247H, en iyi modellerden biri. RL2240HE de buna yakın ama 2" daha küçük malum.

    Renk olarak ise S24D590P ve S2240L daha üstündür. Lakin S2240L yerine S2440L daha mantıklı. Çünkü webdenal'da kampanyası var. Oyun tarzına göre de bu ikisinden birisi olabilir bence...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • webdenal'da S2440L kalmadı. Onun sadece 1" daha ufak kardeşi S2340L alınabilir. Kargo dahil 500 TL
  • Cevap için teşekkür ederim. Bunlara dahil olarak BenQ GL2460HM modelini inceledim fena durmuyor. Dell S2340l modeli de oldukça şık. Son olarak bu modeller de dahil olmak üzere sıralama yaparsanız sizin tercihiniz nasıl olur (1.2.3 şeklinde). Cevap için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Merhaba.

    O boyutta iyi siyah veren monitör var ama parlak ekran. O da senin işini görmez yansıma yapacağı için. Gerçi, monitörü kullanacağın ortam loşsa ve ekranda yansımaya sebep olacak bir ışık kaynağı yoksa olabilir yine de. Dell S22, 23 veya 2440L iyidir mesela bu konuda. Parlak ekran, film seyretmek için de iyidir. Mat olarak ise bütçeni biraz artırarak Dell U2515 almayı düşünebilirsin mesela. Bu monitör 1440P çözünürlükte olduğu için, detayları çok daha iyi göreceksindir bununla. "25" büyük olur ve 1080P yeterli olur" dersen de U2414H'ye bakabilirsin.

    Ofis ortamı olduğu için içerisi sürekli aydınlık olacak bu yüzden yansıma hoş olmaz. U2414H şuan 850 civarında, bu fiyat iyi mi yoksa biraz beklesem indirim ihtimali olur mu? Bir de ziyaret ettiğim bir ofiste HP 22xi gördüm, inceleme fırsatım olmadı ama kullanan kişi tavsiye etti siz ne dersiniz?




  • K A Y A kullanıcısına yanıt
    GL2460, kağıt üzerinde iyi duruyor ama bilmiyorum onu. Ben olsam S24D590P'yi alırdım tek seçenek olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UgurKRN kullanıcısına yanıt
    Günlük ofiste kullanılacaksa U2414 lüks olur zaten. 22xi iyidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    peki teşekkür ederim yardımınız için.
  • PS4 İçin

    - 27'' ekranı olan ( uzaktan oynayabilirim )
    - İnput lag değeri düşük
    - Ips olmayan ( ıps ekranlarda input lag yüksek diyolar ama siz daha iyi bilirsiniz )
    - Dahili hoparlörü olan
    - Bilindik bir marka olan ( ASUS , AOC gibi )
    - Ürünü vatandan alıcam .

    Bu kriterlere uyan bir monitör önerir misiniz ?

    Her türden oyun oynarım ( FPS birazcık fazla )

    Bütçe: 900 tl
  • Merhaba yine ben :D
    bugün Vx279q siparişimi verdim ancak aklımda bir soru var
    Türkiye mağazalarında en ucuz bu adreste bulduğum için bu siteden aldımhttp://www.pcdepo.com/asus-vx279q-led-monitor 987Tl tuttu toplamda ancak aklımda bir soru kaldı. Bu sitede bu monitör vx279h den bile daha ucuz, vx279q vatanda 1250tl burada 957tl+kargo.
    Sizce herhangi bir sorun yaşar mıyım bu ürün ile ilgili. Ve ürünü teslim aldığımda nelere dikkat etmeliyim. Ölü piksel testi vs veya gerçekten vx
  • dostum merhabalar 3D Viewsonic V3D241wm 120 HZ monitör sence fps oyunları için nasıldır bu monitörü önerirmisin şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.