Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: --STALKER--

    @bocekgrafik
    Üstat,
    - Eizo FG2421
    – ViewSonic VG2401mh
    – BenQ XL2420Z

    Bu 3 monitörün input lag süreleri nerde yazıyor acaba? Asus VG248QE modelinin input lag süresi daha kısa,daha performanslı diyorlar?Bu arada eizo fg 242 VA panele sahip olması TN ve IPS panelden daha iyi olduğunu mu gösteriyor?Aldık mı bir defa alacağımızda indiriimi bitmese o 1400tlik ürünü belki alabilirim bu yazın.Sizce değer mi,gerek aoc deki olsun gerek benQdaki eksra oyuncu özellikleri bu monitörde var mı,bu monitör hakkında bizi biraz bilglendirirsen sevinirim.teknik terimler bir noktaya kadar götüryor pek bir şey anlamıyoruz

    Hocam eizo ile bu monitörleri kıyaslamak çok yanlış hem fiyat farkı var hemde panel farkı kısaca kıyaslamak gerekirse

    Eizo Panel MVA,(canlı renklerde tartışmasız en iyi panel diyebiliriz) 8bit+frc (kendi sitesinde 10bit yazdığınıda gördüm emin değilim) 5000:1 1ms tepki süresi, 400 nit parlaklık, 120hz +240hz yenileme oranı, input lag 10/4 turbo ile 14/4 ms 596 Dolar

    BenQ Panel TN 6bit+frc 144hz tazeleme 1ms tepki süresi 1000:1 ,300nit parlaklık input lag değerleri standart 8/10 instand mod 1.3/1.9 359 dolar

    Viewsonic Panel TN 8bit 144hz tazeleme 1ms tepki süresi 1000:1 350nit parlaklık input lag değerleri standart 22/3 yüksek hız 22/2 229 Dolar

    Tercih yinede sizin iyi düşünün ona göre karar verin sizinde dediğiniz gibi bir kere alacaksınız.

    DN: Eizo kullanıcısı.




  • Renk konusunda çekincen varsa, 8 bit panelli VG2401mh veya 8 bit MVA panelli FG2421 almalısın. 1000 Lira veripte içine sinmemektense, 300-400 daha verip içine sinsin :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @HungryBody

    Araştırdım hatta googleda 5 sayfa kadar tek tek gittim.Ama istediğim verilere ulaşamadım.Monitörler hakkında teknik bilgim yok,dolayısıyla uzmanların yaptığı testlerden kayda değer bir sonuç çıkaramam.Ha teknik konularınada çalış dersen,ben paranın karşılığını verecek en ideal sistemi toplamaya çalışıyorum.Monitörde bunlardan bir tanesi,her bir parçayı böyle iğneden ipliğe araştırırsam yaklaşık 1 senede anca sistemi toplaarım.

    -Dediğim gibi internette Eizo FG2421 hakkında elle tuttulur Türkçe bir bilgi yok.Yerel satışlarını yapan firmaya baktım,gördüğüm kadarıyla yeni yeni bir şeyler oluşturmaya çalışıyorlar.Yetersiz gördüm.En azından kendi sitelerinde belli başlı özelliklerine,farkların somut olarak gösterimine,garanti koşullarına vs değinse insanların kafalarında soru işareti kalmayacak ama işte...

    -Diğer muadillerinde bulunan (karanlık alanların aydınlatılması,titreşimsiz ekran teknolojisi,mavi ışık salınımı azaltıcısı(Blue Light Filter Teknolojisi),bulanıklığın giderilmesi) gibi teknolojilere sahip olup olmadığını merak ediyorum ve bu konuda bir şey bulamadım.

    -Normalde 120hz,turbo modu açtığımıza 240hz kadar çıktığını düşünüyorum,turbonun bizden neler götürdüğü mesala bulamadım,öyleya sunduğu ekran kalitesini turbo açıkken diğer panellerin düzeyine düşürürse ne anladın bu işten.

    @HolaBola

    Eizo kullanıcısı bulmak zor günümüzde :) Yukardaki anlattıklarıma bir açıklık getirebilirsin diye düşünüyorum bir kullanıcısı olarak.Verdiğin teknik bilgiler için teşekkürler.Şimdi burda tepki süresi ile input lag süreleri farklı oluyor sanırım? buna göre input lag süresi en kısa olan BenQ, sonra Eizo, Sonra VieSonic.
    @bocekgrafikbu süresi en yüksek olan Ezizo demişti.

    Senin dediğini baz alarak,en uygun panel;
    1)Eizo(1400tl) 2) Viewsonic(1321tl) 3)BenQ(1386tl) fiyatları arasında bir uçurum göremiyorum.Eizoda indirim devam ederse alınır gözüküyor.(tek sorun yukardaki bahsettiğim teknolojilere sahip mi?) fiyatı gene zıplatmışlarsada Viewsonic işi götüürür gibimegeliyor?




  • Şimdi 120kare oluyorya 120hz den 240hz demek o 120karenin içine fazladan siyah kare ekleniyor.Buda bulanıklığı azaltılıyor yada 0a indiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27"inç için oyuncu monitörü Ne tavsiye edersiniz ?

    Bütçe 1000 TL ~ 1500 TL gibi

    1080p düşünüyorum, Daha yüksek çözünürlük için yeterli ekran kartı bütçem yok, daha doğrusu The Witcher 3 veya GTA 5 de bile GTX 980 1440p de pekte yeterli olmadığını varsayarsak, 1080p'de devam gibi duruyor. Zaten eski kullandığım monitör 20"inç 1680x1050
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    G-Sync aktifken ve pasifken nasıl fark oluyor arada?
    Ve bunun dışında monitörü nasıl buldun? Tavsiye eder misin? Kendine göre belirlediğin artı ve eksilerini yazar mısın?

    Bir video hazırlayıp deneyeceğim onu. Telefon ile bir video çekeyim. Siz karar verin çünkü anladığım bir olay değil.

    Yalnız şöyle bir şey var Önceki monitörüm samsung T240 idi. Onda input lag ve yırtınma olaylarını çok anlamasam dahi görebiliyordum. Bunda şu ana kadar dikkatimi çeken bir şey olmadı.
    Monitörün yukarı - aşağı hareket etmesi güzel. Ama keşke bunu bir kilit sistemiyle sabitleme olayı olsaydı. Hafif bir kuvvetle yukarı veya aşağı hareket ettirebiliyorsunuz. Bu bana ilerisi için biraz sakat geldi.
    TN panel bile olsa beklediğimden çok iyi çıktı görüntü olarak. Bide psikolojik mi anlamadım ama 60 Hz den 144 Hz ye getirdiğimde ilk başta bir göz ağrısı oldu. Alışma süreci geçirdim. Evhamlı mıyım ne anlamadım
    Son olarak bide 144 Hz ye getirince fps mi arttı ne. Gerçi 1-2 ayar düşürdüm ama eskiden 50-60 fps alırken şimdi 70-80 yeri geliyor 100 fps alıyorum. Yeni sürücülerin de etkisi olabilir. Tabi ben her yeni eşya aldığında ona aşık olma tribine girmiş olabilirim. Bilemiyorum yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curukcul -- 30 Mayıs 2015; 16:04:38 >




  • curukcul C kullanıcısına yanıt
    Videoya gerek yok. Senin anlaman lazım aradaki farkı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1080p 75hz oynatabilecek bir monitör varmı piyasada, ben bulamadımda?
  • Selamünaleyküm.
    Hocam sizden bir şey rica edeceğim.

    forumda monitör tavsiyelerinizi okudum sizden özel olarak fikrinizi almak istiyorum.
    kullanmış olduğum monitörüm arıza yaptı artık yenisini alıcam yaklaşık 6 yıl kullandım
    LG W2284F-PF
    bu monitörün tepkime süresi 5ms. 1680-1050 çözünürlükte çoğunlukla World of tanks oyunu oynuyorum
    bu arıza yapınca iş yerinde Benq GW2255 monitörü getirdim geçici olarak bunda şunu fark ettim oyunda 1920-1080 de gölgelenme yapıyor bu 6ms lik. acaba diğer monitörün çözünürlüğü daha düşük olduğu için mi yapmıyordu yoksa aradaki 1ms/ye den mi kaynaklanıyor.

    eğer cevabınız o 1ms den kaynaklanıyorsa bütçeme uygun olan
    Dell 21,5" E2214H 5ms
    bu monitörü alıcam. yok 5ms bu çözünürlükte de gölgelenme yapar diyorsan
    ozaman AH-IPS olan
    Viewsonic 23" VX2363SMHL-W 2ms
    buda normalde 5 ms/ye ama içindeki program ile 2ms düştüğü söyleniyor teknopat incelemesinde (Not:tftcetral sitesinde 14ms yazıyor)
    veya diğer seçenek ise TN panel olan
    Asus 24" VX248H 1ms

    bunlarda olabilir.
    Viewsonic 23.6" VG2433SMH 4ms
    BenQ RL2240HE 21.5" 1ms
    BENQ RL2455HM 1ms

    kullanım amacım oyun, net ve filim izlemek.
    bana bir fikir vere bilirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar751 -- 30 Mayıs 2015; 18:37:38 >




  • @bocekgrafik
    Hocam bir şey demediniz ? Bir fikriniz yok mu acaba?size işi dolandırıyorum gibi gelir ama sende biliyorsunki 1000tl üstü monitör ha bu iyiymiş diyipte alınmıyor,bir iki farklılık fikri değiştiriyor malesef.diğer yandan önerilerebi hobi edasıyla yaklaştığınızı düşündüğümden sıktığımı sanmıyorum.uzun yazımdaki fikrime ne diyorsunuz?
  • Ben de, HolaBola da her şeyi yazdık...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Ben de, HolaBola da her şeyi yazdık...

    Yani senin önerin alabiliyorsun Eizo FG2421 al, olmadı 2.iyi monitör olan ViewSonic VG2401mh al diyorsun o zaman.
  • Evet. İkisi de 8 bit panele sahip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Evet. İkisi de 8 bit panele sahip.

    Evyallah hocam, çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Videoya gerek yok. Senin anlaman lazım aradaki farkı.

    Yarım saatlik bir denemede pek bir fark hissedemedim. BF4 de sniper haritasında oynadım gerçi. 64-64 haritalarda daha iyi sonuç elde ederim diye düşünüyorum.
  • Merhaba hocam. 2000-2500 lira arası bir ekran kartı alacağım. Bununla birlikte bir de monitör. Çok fazla bilgim yok bu konu hakkında ama elimden geldiğince derdimi anlatmaya çalışacağım.

    Piyasada 4k çözünürlükte monitörler var. Bunları almaya değer mi ?
    Bazı oyuncular uhd tv kullanıyor pc monitörü olarak. 40" bir uhd tv alıp onu kullanmayı düşünüyorum. Performans ve görüntüde problem yaşar mıyım ? Bir arkadaş da televizyon ve projeksiyonlarda mouse / klavye hareketlerinin biraz geç gittiğinden bahsetmişti.
    Bana fiyat / performansı iyi bir monitör önerebilme şansınız var mı ? Yüksek çözünürlüklü ve büyük ekran tercihim.

    Yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: --STALKER--

    @HungryBody

    Araştırdım hatta googleda 5 sayfa kadar tek tek gittim.Ama istediğim verilere ulaşamadım.Monitörler hakkında teknik bilgim yok,dolayısıyla uzmanların yaptığı testlerden kayda değer bir sonuç çıkaramam.Ha teknik konularınada çalış dersen,ben paranın karşılığını verecek en ideal sistemi toplamaya çalışıyorum.Monitörde bunlardan bir tanesi,her bir parçayı böyle iğneden ipliğe araştırırsam yaklaşık 1 senede anca sistemi toplaarım.

    -Dediğim gibi internette Eizo FG2421 hakkında elle tuttulur Türkçe bir bilgi yok.Yerel satışlarını yapan firmaya baktım,gördüğüm kadarıyla yeni yeni bir şeyler oluşturmaya çalışıyorlar.Yetersiz gördüm.En azından kendi sitelerinde belli başlı özelliklerine,farkların somut olarak gösterimine,garanti koşullarına vs değinse insanların kafalarında soru işareti kalmayacak ama işte...

    -Diğer muadillerinde bulunan (karanlık alanların aydınlatılması,titreşimsiz ekran teknolojisi,mavi ışık salınımı azaltıcısı(Blue Light Filter Teknolojisi),bulanıklığın giderilmesi) gibi teknolojilere sahip olup olmadığını merak ediyorum ve bu konuda bir şey bulamadım.

    -Normalde 120hz,turbo modu açtığımıza 240hz kadar çıktığını düşünüyorum,turbonun bizden neler götürdüğü mesala bulamadım,öyleya sunduğu ekran kalitesini turbo açıkken diğer panellerin düzeyine düşürürse ne anladın bu işten.

    @HolaBola

    Eizo kullanıcısı bulmak zor günümüzde :) Yukardaki anlattıklarıma bir açıklık getirebilirsin diye düşünüyorum bir kullanıcısı olarak.Verdiğin teknik bilgiler için teşekkürler.Şimdi burda tepki süresi ile input lag süreleri farklı oluyor sanırım? buna göre input lag süresi en kısa olan BenQ, sonra Eizo, Sonra VieSonic.
    @bocekgrafikbu süresi en yüksek olan Ezizo demişti.

    Senin dediğini baz alarak,en uygun panel;
    1)Eizo(1400tl) 2) Viewsonic(1321tl) 3)BenQ(1386tl) fiyatları arasında bir uçurum göremiyorum.Eizoda indirim devam ederse alınır gözüküyor.(tek sorun yukardaki bahsettiğim teknolojilere sahip mi?) fiyatı gene zıplatmışlarsada Viewsonic işi götüürür gibimegeliyor?

    Elimden geldiğince tabiki yardımcı olmak isterim :)
    Karanlık alanları aydınlatması derken orayı anlamadım ?
    Şuna bi açıklık getirelim eizo 120 hz bi monitör, turbo olayı her kare arkasına bir siyah kare ekleniyor yani 240fps değil de 120 fps (daha canlı ve keskin görüntü) benq motion blur özelliği gibi. (Not düşeyim zannetmeyin turbo kapalıyken görüntü kötü cansız vs vs kıyaslama yapmak için öyle yazdım)
    240hz in bize FAYDASI akıcı,canlı ve keskin görüntü, ZARARI ı 1 , 2 ms hayalet lenme açıp açmamak size kalmış ;) diğer 2 monitör TN panel olduğundan (TN paneller genelde 6bit+frc olduğundan gerçek 8bit değildirler)
    aldıktan sonra ''1500 tl verdim ama renkler çok cansız ve soluk dememek için 2 3 ms lik hayaletlenmeye eyv deyip ezio almalısın bunlar dışında birşey almak istersen böcekgrafik üstada soracaksın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HolaBola -- 31 Mayıs 2015; 9:15:11 >




  • @
    HolaBola
    Black eQualizer özellikği, http://www.hepsiburada.com/liste/benq-xl2420z-24-1ms-analogdvi2xhdmidisplay-full-hd-led-gaming-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801343&categoryId=3002879 mesala bu üründe var, yukarda yazdığım şuydu bu moniterlerde bulunan özelliklerde var mı,titreşimsiz ekran, black eQualizer, mavi ışık salınımı azaltıcı vs çünkü ben baktığımda bu adlarda yazmıyordu merak ettiğimden sordum.belki vardır,yani şöyle görünrünün keskinliği sağlanırken bulanıklaşmalarıda, black eQuelizer özelliğinide kullanmışlardır belki yani emin olamadım.Eizo:
    -120hz(yazılımla 240hz) çıkıyor.
    -1ms tepki süresi
    -Panel MVA(araştırmalarım doğrultusunda ve tasarlayan adamı dinlediğimden anladığım doğrultuda,IPS ile TN panel arasındaki bir teknoloji olduğunu,hz değerinin yüksetme çalışmalarında IPS performans alamadıkları diyordu.
    -8bit+frc
    -400 nit parlaklık
    -input lag 10/4 turbo ile 14/4 ms (bunu pek anlamadım,10/4 ne demek=2.5ms?)
    Modelin fiziki yapısı burda güzel gösterilmiş;
    https://www.youtube.com/watch?v=10FKMGFQ4Hk
    Bu arada sen yeni mi alacaksın,yoksa var mıydı?
    Diğer yandanda diyorum aslında bu özellikliğe gerek var mı alacaksın 24 inç,1ms IPS panel keyfine bakacaksın,bu kadar tazeleme hızı gerçekten etkisini hissettiriyor mu,iyi bir ekran kartın olsa bile ultrada açsan ayarları 120fps üstünde oynayacağın kaç oyun varki,kırılmadan incilmeden oynarım diye,acaba sadece rakamsal ilizyon mudur düşünmeye başladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 31 Mayıs 2015; 13:57:30 >




  • Selamlar 2-3 gün oldu Asus VX239H modelini aldım ve kullanıyorum. Genel olarak monitörün performansından memnunum oyunlarda da bir sıkıntı çekmedim ancak özellikle kalitesi düşük dizi film vb izlerken siyahlar hiç belli olmuyor. Çözünürlük yükseldikçe göze batacak pek bir şey kalmıyor ama dediğim gibi kalite düşük olduğunda bi yandan laptop ekranından bir yandan monitörden izliyorum ve sahnenin nerdeyse yarısı yok bir çok koyu renk kapkara gözüküyor. İçlerinde koyu renkleri ayırt edebilen daha iyi gösterebilen tek mod Oyun modu. Acaba yapabileceğim bir ayar var mıdır biraz daha iyi bir performans alabilmek için bu konuda ?
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    60 hz monitörlerin çoğu 75 hz'de çalışır ama CPU ve GPU'lardaki gibi takoz çıkanlar, 65 hz'i bile göremeyebilir. Monitörlerdeki takoz çıkma ihtimali daha düşük olsa da, bu da şans işi sonuçta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.