Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (513. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oyunlarda vysnc açınca ister istemez gecikme oluyor.

    kaldırınca daha akıcı ama yırtılmalardan da oynanmıyor.

    fifa oyununda 300'den fazla fps alıyorum.

    belki antilasingi 4x yaparsam 200 lere indirebilirim fazla fps demek yırtılma demek bunu biliyorum.

    size sorum şu yırtılma yapmayacak ama uygun bir monitör önerisi var mı?
  • Nvidia ekran kartı kullanıp monitöründe titreşimsiz ve daha iyi görüntü kalitesi isteyenler (renk-banding) bu aşağıdaki konuda register'dan yapılanı incelesinler ve ayrıca isteyenler tavsiye olarak Dithering nedir araştırsınlar.) En iyi görüntü kalitesinin Windows 10 1607 de olduğu iddia edilirken Windows10 1903 ile dithering desteğininde kalkacağından bahsedilmiş bu da linkini verdiğim register uygulamasının Windows 10 1903 versiynunda çalışmayacağı anlamına geliyor...

    Nvidia neden bandingi gizlemeye yardımcı olmak için Nvidia kontrol paneline bir dithering seçeneği sunmuyor?

    Nvidia X Server ile Linux'ta açılıp kapatılabilen dithering seçeneği varken Windows Nvidia Denetim masasında neden yok?


    https://forums.geforce.com/default/topic/1082681/geforce-drivers/is-it-possible-to-quot-port-quot-dithering-from-nvidia-x-server-to-geforce-driver-/post/5934577/#5934577
    https://forums.geforce.com/default/topic/1082540/nvidia-we-need-dithering-on-windows-please-/


    AMD kartlarda bu tür renk kalitesi banding gibi sorunların nadiren olduğu iddia ediliyor ve bu durumdan iyice sıkılan bir kullanıcı AMD NAVI'ye geçiş yapacağından bahsetmiş

    https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/a234yq/any_news_about_adding_dithering_support_to_the/



    ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 18 Nisan 2019; 0:0:14 >




  • Merhaba Color Banding için neler yapılabilir. Tamamen yok edecek seviyeye getirmek 10 bitlik monitörlerin haricinde belki onlarda bile biraz olabilir mümkün görünmüyor. Azaltmak için bilgisayar veya ekran kartı ne bileyim işletim sistemi ayarları filan bunların hepsini düşünerek ya en azından bir azaltma imkanı yokmudur. Kartım amd radeon rx590 Sağolun.
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    Öneri açısından

    Web Browser için: Google Chrome yerine Mozilla Firefoks kullanın. Her ikisi arasında açın bildiğiniz bir bir video ve banding kıyaslaması yapın hatta gradyan kıyaslamasıda yapabilirsiniz...

    Gradyan için test önerisi
    https://i.lensdump.com/i/AfT1Cz.png

    Ayrıca Mozilla da aşağıdaki ayarlamarıda deneyebilirsiniz

    Mozillada yenisekme sayfasında adres satırına about:config kodunu yapıştırın ve aşağıdaki ayarları bulup değerlerini aşağıdaki gibi değiştirin

    gfx.color_management.mode = 1
    gfx.color_management.enablev4 = true

    Risk mesajı önemli değil "Riski kabul ediyorum"atıklayın



    AMD Grafik kartı denetim ayarlarına yabancıyım ama renk derinliğinin bit değerini değiştirmeyi deneyin örneğin 32bitten aşağıya çekin

    İşletim sistemi önerisi olarak Windowsu bırakıp linux kullanmayı deneyin. Neden mi?

    Bakın bu aşağıdaki videoda bir kullanıcı Linux'ta Nvidia X Server'de (Windowstaki adı Nvidia Denetim Masası) Dithering ayarını açıp kapatarak aradaki banding farkını gösteriyor...


    Nvidia X Server Dithering:Disable




    Nvidia X Server Dithering:Enable








    Sizde AMD kartınızın Dithering ayarlarını kapatmayı deneyerek görüntü kalitesindeki değişimi kontrol edin belki faydası olabilir. Dithering etkin olduğunda ekran statik göründüğünde bile düşük performans ve yüksek bant genişliği kullanımına neden olabiliyor.

    Bu alttaki linkte nasıl yapıldığı anlatılmış
    https://help.teradici.com/s/article/1569?ui-force-components-controllers-recordGlobalValueProvider.RecordGvp.getRecord=1&amp%3Br=1&amp%3Bui-knowledge-aloha-components-aura-components-knowledgeone.ArticleActions.handleEditPublished=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 20 Nisan 2019; 21:49:7 >




  • Merhaba öncelikle sağol. Ips monitörde bir haber kanalı filan izlerken altta kayan yazılarda hafif titreme bulanıklık oluyor. Yazılar net bir şekilde kaymıyor. Bu normalmidir.
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    Nvidia'nın aksine, Amd varsayılan olarak Windows'ta Dithering yapıyor olabilir ve AMD kartınızın Dithering (titreme-gecici renk taklidi) ayarını devre dışı bırakmayı deneyin üstteki cevapta en altta nasıl devre dışı bırakacağınızın linkini attım bir deneyin isterseniz ( aşağıdada göstereyim ) ve Mozilla kullanmanızı öneririm banding'te daha başarılı ve Windows 10 sürüm olarakta en iyi görüntü kalitesi 1607 sürümünde.(Yada linux yükleyin)

    Windows'ta AMD Dithering Disable:

    Regeditte aşağıdaki adrese gelin ve Sınıf Guid'si Değerinizin altında olan 0000 klasörünün içinde aşağıdakileri oluşturun:

    Regedit Yolu:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\Ekran kartınızın Sınıf Guid'si\0000


    A- Ekran bağlantı noktası bağlantılarında Dithering'i devre dışı bırakmak için, " DP_DisableDither " adlı yeni bir 32 bit DWORD kayıt defteri değeri oluşturun ve 1 olarak ayarlayın.

    B- DVI bağlantılarında Dithering'i devre dışı bırakmak için, " TMDS_DisableDither" adlı yeni bir 32 bit DWORD kayıt defteri değeri oluşturun ve 1 olarak ayarlayın.

    Not:
    Ekran kartınızın Sınıf Guid'sini bulma:

    Aygıt Yöneticisinde Görüntü bağdaştırıcıları altında bulunan ekran kartınızın adının üstünde sağ tıklayıp Özellikleri açın ve Ayrıntılar sekmesine gelin Özellik bölümünde Sınıf Guid'si seçince altındaki Değer bölümünde ilgili değerini görürsünüz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 21 Nisan 2019; 0:21:23 >




  • Sizde yazılar net bir şekildemi kayıyor. Sağol.
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    Canlı TV açtım her kanalda farklı farklı mesela TRT Haber de altta kayan yazılarda titreme miktarı CNN Türke göre çok daha az hatta dediğiniz örneği CNN Türkte anladım...)

    Video'nun bitrate değerinin düşük olmasıda pikselleşmeye ve çamur gibi görüntü oluşmasına hatta titremeye neden olabilir bu durum banding ile karıştırılmamalıdır. Bitrate ile ilgili alttaki video da özellikle arabalar harekete geçince yani 25.saniyeden sonra yüksek ve düşük bitrate farkına bakın:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 21 Nisan 2019; 1:2:4 >




  • Sağol. Yani sendede kayan yazılarda bir titreme var değilmi. Böyle sanki bulanık gibi oluyor. Televizyonda baktım aynı kanala normal net yazılar kayıyor. O zaman yani bu monitörde panelde bir sorun yoktur değilmi.
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    CNN Türk Canlı yayınında kayan alt yazılarda titreme belliyken örneğin TRT Haber de kayan alt yazılarda çok hafif belli belirsiz bir titreme var yani titreme oranı aynı değil sanırım sorun yazılımsal. Mesela Mozilla'da CNN Türk kanalını açıp üstünde sağ tıklayıp "Oynatma hızını" normalden daha hızlı seçeneklere ayarladığımda titreme olmuyor (ama yayında hızlanıyor hatta ilginç bir ayrıntı hızlı seçeneklerde gezinip sonra normal yaptığımda yazılar daha fazla titriyor bu yüzden sayfayı yeniliyorum)

    Mozilla da aşağıdaki durumu sizde deneyin oynatma hızını artırdıkça alt yazılarda ki titremede azalıyor





  • Bu hafta içinde bir monitör almak istiyorum. Maksimum 1000-1200 TL'ye kadar çıkabilirim amma ille de bu fiyatlarda olmasına gerek yok. Monitör alma amacım ve ihiyacım şöyle.

    Şimdi evde PC kasam ve monitörüm var ancak PS4 Pro alınca işler değişti. Mevcut monitörümün üzerinde hoparlör yok ve sahip olduğu girişler sadece DVI ve VGA. Yani anlayacağınız sadece görüntü bilgisi alıp görüntü veriyor başka bir numarası yok. O yüzden bir ses çıkışı da yok. Dolayısıyla sahip olduğum hoparlörleri PS4 ile kullanamıyorum. (Aslında 3.5mm jak girişini Dualshock 4'e bağlayabilirim ama kablo rahatsızlık verecektir ve her defasında koldan çıkarıp takmam gerekecek o kabloyu çünkü arada PC'ye de geçmek istiyorum.) Aynı zamanda arada PC'yi kullanıp sonra yine hemen PS4'e geçmek istediğim oluyor. Monitörümde ekstradan bir HDMI olmadığı için monitöre giden ucu DVI PC'ye/PS4'e giden ucu HDMI olan bu kabloyu PC'ye geçeceksem PS4'ten, PS4'e geçeceksem PC'den her defasında söküp takmam gerekiyor. Masa alanım çok geniş değil ve her seferinde kablolarla ve monitörümün altında duran duvara yaklaştırdığım PS4'ümü sürekli çevirip durmakla uğraşmak istemiyorum. O yüzden alacağım monitörde olmazsa olmazlarım şu şekilde.

    Üzerinde dahili hoparlörü olmalı veya 3.5mm jak çıkışı ve optik ses çıkışı gibi özelliklere sahip olmalı. Böylece mevcut hoparlörlerimi hem PC hem de konsolum ile kullanabilirim ya da monitörümden hem PC hem de konsolumu kullanarak hiçbir kablo takıp çıkarma işlemi zahmetsizce alabilirim. Monitörün PC-PS4 geçişlerini sadece üzerindeki bir butonla hatta daha da iyisi monitörün bunu kendi algılamasıyla geçisi sağlaması gerekiyor. Örneğin önereceğiniz monitörde 2 HDMI girişi olsun. Birine PC kasasını diğerine PS4'ü takmış olayım. İkisini de çalıştırdım. Monitörüm hangi kaynaktan görüntü alacağımı bana sorsun HDMI 1 mi HDMI 2 mi diye. Ben de monitördeki tuşlardan seçeyim. Veya işte PC kapalı ama PS4'ü açmışım, monitör otomatik olarak PS4'ün takılı olduğu HDMI'ı görip oradaki görüntüyü bana versin veya PC'yi açtım bana otomatik olarak PC görüntüsünü versin gibi gibi.

    FHD'den aşağısında monitör olmadığını varsayıyorum var ise FHD aşağısı olmasın. Zaten alacağım monitör aşağı yukarı 24" civarında olacaktır. 4k olursa güzel olur ama 4k gerekli midir, değildir. Olmazsa olmaz değildir. Zaten 4K ultra grafiklerde oyun oynatacak bir PC sistemim yok bundan sonra da olamayacak gibi bu ekonomik krizde bu TL değersizliğinde. Zaten konsol alma sebeplerimden de biri buydu.

    Düşük tepki süresi olursa iyi olur ama olmazsa olmazım değil.

    Freesync/G-sync, HDR, yüksek tazeleme hızı (120 Hz,144 Hz vs vs) gibi şeylere takılmıyorum ama olursa da kötü olmaz. Fiyat çok şişecekse olmasın tabi.

    Bu fiyat/performans monitörü için acil yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Nisan 2019; 17:28:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağol. Yanlız titreme azalsada yazılarda netlik az. Yazı kayarken okumak biraz zor oluyor. Televizyon gibi değil yani. Birde bu monitörlere sürücü yüklemenin bir faydası olurmu. Lg nin sitesinde
    bir yazılımı var ama acaba onu yüklerken sürücüde yüklermi. Kendi cd si var ama işte çok bakmadım. Ekran kartı gibi Lg monitörün sürücüsü varmıdır. Bir faydası olurmu sağol.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    1ms IPS 2560x1440 diye belirtilmiş incelemedim ama 1ms IPS olmuşsa eğer bu Acer Nitro 1ms IPS modelleri incelemeye değer gibi sanırım sizi üzmez 2xHDMI + 1 Dp ve speaker olan modelleri var

    24"
    Acer Nitro VG240YUbmiipx 23.8 inch WQHD Gaming Monitor, (IPS Panel, FreeSync, 75Hz, 1ms, ZeroFrame, DP, HDMI, Speakers) Black
    https://www.amazon.co.uk/Acer-VG240YUbmiipx-FreeSync-ZeroFrame-Speakers/dp/B07G9CBR4D

    27"
    https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-vg270ubmiipx-27-75hz-1ms-hdmi-display-freesync-qhd-ips-monitor-p-HBV00000IH0N9




  • Banada bir cevap sağol.
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    Lg monitörleri için Windows sürücülerini yüklemnin bir faydası olur mu bilemiyorum aşağıdaki linkten Windows Monitor Drivers'a ulaşabiliyorsunuz
    https://www.lg.com/us/support/software-firmware-drivers
  • Hocam cevabınız için teşekkürler. Ancak şu 2K olan monitöre ısınamadım. Ben ya FHD ya da 4k düşünüyorum. 4K'ya da ona göre bilgisayar sistemi toplayamayacağımı bütçemin ona yetemyeceğini düşündüğüm için sıcak bakmıyorum yoksa 4K tabi ileriye dönük bir karar olur. Zaten sürekli monitör değiştirmiyoruz bozulana kadar kullanırım ben onu.

    Şu ürün için ne düşünürsünüz?https://www.amazon.com/Sceptre-24-Inch-LED-lit-Monitor-E248W-1920/dp/B00QSUMKYA Markayı hiç tanımam etmem. Bilginiz var mı?

    Veya şu:https://www.teknolojipazar.com/24-rampage-bright-curved-kavisli-144hz-1ms-hdmidvidpaudio-gaming-monitor?gclid=CjwKCAjwqfDlBRBDEiwAigXUaNg-aCOI22vRDzvOveiZGkvGg4sGziuTcm1oXNQ5tndazKGXrU4IDRoCkKAQAvD_BwE

    Bir de şu var:https://www.teknosa.com/lg-25-25um58-full-hd-ultra-wide-ips-monitor-p-125020858?gclid=CjwKCAjwqfDlBRBDEiwAigXUaAY-OzFBjybrdwt8ClTbUlzRRiv4DQbBSWJ9oAbySwOAknZomDQykRoCakAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds En-boy oranı ilk başta beni düşündürse de 2k'dan daha olurlu geldi. Tam aratışramadım ancak bunlara bakacağım daha.

    Panel kalitesinden filan hiç anlamam. Biri de bu yazdığım konuların birine gözüne kestirdiği bir ürün için TN panel demiş ve tereddütte kalmış. TN panel kötü müdür?

    Edit: Bir de şöyle bir şey buldum:

    Asus VG245H, Monitör, 24", 1920x1080, Gaming/LED / Free-Sync



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Nisan 2019; 1:6:27 >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Sceptre E248W Displayport yok

    24 RAMPAGE 144hz fena değil speaker yok markaya yabancıyım paneli nerden almış bakmak lazım

    LG 25UM58 sadece sanırım tek Hdmi var speaker yok Dp yok

    Asus VG245H fena değil 40-75hz FreeSync aralık desteği var


    Ayrıca FreeSync monitör alacaksanız destek aralığına bakın benim önerim 30-144hz arası gibi geniş desteği olan monitörler olur

    AMD FreeSync Certified for 30Hz to 144Hz DisplayPort, Dual Link-DVI, HDMI, and VGA (speaker olmamayabilir)
    https://www.amazon.com/Nixeus-1920x1080-Adaptive-Sync-Widescreen-NX-VUE24A/dp/B0131PBN6U/ref=sr_1_1?keywords=NX-VUE24&qid=1555890768&s=electronics&sr=1-1





    Not: 1ms 8bit IPS olsaydı onu tercih ederdim ki bilinen en düşük 4ms olmasıydı ve Lg bir modelinde yapabilmiş görünüyordu ( panel renk derinliğini düşürmüş olabilirler 8bit değil de mesela 6bit gibi) Acer Nitro serisi IPS panallerinde 1ms tepki süresi demesi veya öyle iddia etmiş görünüyor gerçekten yapabilmiş mi öyleyse bir numaralı tercih olur bunlar ve şüphe etmemin nedeni geröek anlamda 1ms IPS monitör satsalar super reklam yaparlardı...), Banding IPS'lerde daha az olabiliyor, IPS'ler her açıdan görüşte neredeyse sıkıntısız ama glow miktarına dikkat etmek gerekiyor, TN panellerde açı daha önemli ama tepki daha iyi yani TN paneller daha hızlılar ve hareketli sahnelerde daha netler ama canlı doygun renk gamı olarak IPS'lerin gerisindedirler, birde önemli bir detay olarak hangi monitör olursa olsun input lag (giriş gecikmesi) oranını araştırın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 22 Nisan 2019; 3:23:39 >




  • Merhaba bir oyunda Pes 2018 futbol oynarken monitör kapanma süresi ayarlandığı için kapanıyor. Daha sonra mouse dokununca açılıyor. Ancak bu monitör açılıp oyunun ekranı gelince oyunda anlık bir takılma oluyor. Daha sonra normal bir sorun takılma filan yok. Bu monitörün açılıp oyunun görüntüsü geldiğinde kısa süren bu takılma neden olabilir. Monitör 75 hz ayarlı. Ekran kartı sapphire amd radeon rx590 sağol.
  • Merhabalar herkese, ben yakın zamanda monitör almayı düşünüyorum, Samsung wqhd 27 inç ile Samsung qled 2k 27 inç arasında kaldım. Fiyat olarak qled olan bin lira daha pahalı. Kullanım amacım oyun ve film dizi, ekran kartım gtx 1070 sadece single player oyunları oynuyorum. Sizce tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım, qled bin lira fark ettirecek bir görüntü farkı yaratır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir türlü karar veremediğim için ya AOC 24.5" G2590VXQ alacağım ya da paraya daha fazla kıyıp AOC 24.5" G2590PX alacağım. Kaç gündür monitör alamıyorum. En iyisi fazla düşünmemekmiş.

    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.