Şimdi Ara

Oyun Odası: Türk Bilimkurgu/Korku Oyunu Solarix Yapımcılarıyla Söyleşi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiraiiya

    Herkez aşağı yukarı haklı şeyler yazmış ancak ben farklı bir noktaya değinmek isterim.
    Başta Talha olmak üzere tüm Bsc ekibinin bu tarz yayınlardan önce çok sıkı hazırlanması gerekli.
    Benim izlediğim kadarıyla yayından önce çok derinlemesine bir araştırma yapılmadan, yayını izleyenlerin soruları ve oyun yapımcısının sürekli anlatımıyla ortaya çıkmış bir yapım oldu.
    Talha neredeyse hiç yok gibiydi, oyun yapımcısı sazı eline aldı ve tüm programı götürdü. Durum böyle oluncada Talhaya sadece izlemek kaldı, yapımcının umursamaz ve argo konuşmalı tavrının çok eleştirilmesi taraftarı değilim sonuçta yapılan yayındaki amatörlüğün de bunda etkisi büyüktü, Talha'nın aralarda "abi şöyle olsa, abi böyle olsa, abi aşağı abi yukarı" konuşmaları da hoş olmadı. Tamam yapımcının rahat ve umursamaz tavrı sonucu Talha da samimi davranmak istedi ama bence en başından yayının bu şekilde yapılması hataydı.
    İlla canlı yayın olmak zorunda değildi, hiç tanımadığınız görmediğiniz bir kişiyle canlı yayın yapmak büyük risktir. Bunun sonucunda da şimdi olduğu gibi birçok olumsuz eleştriyle karşılaşmanız normaldir.

    Selamlar,

    Oyun Odası programının temel amacı budur zaten. Oyun yapımcılarına söz hakkı vermek. "Aldı sazı eline?" tabiri çok komik kaçmış. Zaten sazı adamlara vermek istiyoruz yahu. Diğer "Oyun Odası" programlarına da arada göz atarsınız. Program öncesinde zaten yapımcı ekiple ve Barış beyle görüşmüşlüğümüz var. Konu hakkında ne kadar dolu olduklarını bildiğim için özellikle bu programı etkileşimli bir yayın haline getirmeyi arzu ettik. Derinlemesine neyin araştırmasını yapacaktık pek anlayamadım? Sorun ortada zaten: 2 senedir yayıncı bulamamış bir oyun. Nerede "abi şöyle olsa, abi böyle olsa" demişim? Böyle söylemiş olmam beni veya programı amatör mü kılıyor? Ben ortada anormal bir durum görmüyorum.

    Ne demek "illa canlı yayın olmak zorunda değildi"? Afedersiniz, siz herhangi bir mecrada genel yayın yönetmeniyseniz o şekilde yaparsınız. Bırakın da bu işi nasıl yapacağımıza da biz karar verelim. Burda en temel amacımız kullanıcılarımızı, taşın altına elini koyan takipçilerimizle yapımcıları bire bir temas haline sokmak. Kullanıcıların merak ettiklerini iletmek. Ben kendi merak ettiklerimi de sordum, yorumlardan gelen mesajları da. Barış beyin düşünceleri ve rahat tavrı kendini bağlar; beni veya BSC ekibini değil. Küfür ve hakaret içermediği sürece tabii! Çünkü burada devreye ben girerim. Gelen konuklara takım elbise giydirip, form mu doldurtalım? Bu program canlı yayın olmasa dahi konuşmada ne yaşadıysak aynen onu koyardım. Açık ve net.

    Bu ülkede ama öyle ama böyle ortaya bir şeyler koymaya çalışan insanların sıkıntılarını ofisten içeri şalvarla girse otur anlat "abi" derim. Amatörce buluyorsanız, bu işi profesyonel yapan ve kimsenin umursamadığı bu insanları bağırlarına basacak ulusal TV kanallarını izleyebilirsiniz.

    Talha Aynacı




  • adam surekli ayni seyleri tekrar ediyor korkutmak umrumda degil evet bu oyun cakma filandan esinlendik ben kimseden yardim talep etmedim zaten insanlar yatirimcilar dunyayi takip etmiyor vs. Turk yatirimcisi oldukca ilgili ama baris bey karsindakini cahil yerine koyarsa onunla tabi ki hic bir yatirimci ilgilenmez oyundaki emek ortada ancak biraksin bu acitasyonlari iste kostekler oldu felan bu laflara artik insanlar tok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cidden çok iyi bir söyleşi olduğunu belirtmek isterim. Aklımdaki birçok soruya cevap oldu. Barış beyin söylediklerinin çoğunu haklı buluyorum. Samimi bir dille içindekileri dökmesi de başkalarının aksine hoşuma gitti. Kendisinin bu yolda birçok sıkıntı çektiği belli. Şunu da belirteyim. Türkiye'de bir şeyler yapmaya çalışmak kolay değil. Hem bir şeyler üretmeyiz hem de üretmeye çalışanlara sanki yıllardır kendileri o zorluklardan geçmiş gibi ölümüne eleştiririz. Böyle bir şeyler yapmaya çalışanları sözlerimizle yıldırırsak daha çok böyle devam ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDugur -- 22 Temmuz 2015; 19:09:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Türk isnsani kadar kibirli ama bir şey yapmayan başka bir millet yoktur herhalde.adamların hareketlere bak sanki tek başına the last of us yaptı.
    oyunu almayi düşünüyordum ama oyun için form doldurmaya usenen adam için 3 paket sigara parası veremem
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ''Minecraft gibi kötü grafikli bir oyuna insanlar nasıl bakmaya tahammül ediyor anlamıyorum''
    Abi sen olayı çok yanlış anlamışssın ya

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • çok başarılı bir program olmuş elinize dilinize sağlık. herşey dobra dobra konuşulmuş saklamadan gizlemeden çekinmeden . Helal olsun .
  • Oyunun adı Solarix değil de Kibirix olsaydı daha iyi olurdu sanki Yapımcı arkadaş yayın bitene kadar nefret kustu resmen bu kadar itici bir yapımcının oyunu zaten tutmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: al-ozaria

    Şahsen üzüldüm GoldPunch gibi bir BSC yetkilsinin daha çok günümüz LEVEL DERGİSİ editörlerine yakışacak bir ağızla konuşmasına.


    Bir şey yazmadım ki. Arkadaş uzunca bir yazı yazmış katılıyorum dedim geçtim. Başka bir mesajı benim mi sandınız acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DarkAfter

    Türk isnsani kadar kibirli ama bir şey yapmayan başka bir millet yoktur herhalde.adamların hareketlere bak sanki tek başına the last of us yaptı.
    oyunu almayi düşünüyordum ama oyun için form doldurmaya usenen adam için 3 paket sigara parası veremem


    last of us yapmak için naugthy dogun 20 senelik tecrübesi vardı o zamana kadar bir ton oyun çıkardı bu bırak adamın türkiyenin ilk bilim kurgu oyunu tek bi allahın kulu destek vermemiş adam ne dese haklı

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • bende devletten sanayi makinesi için hibe almak için uğraştım 2 3 ay boyunca bir ton gereksiz belge biriktirdim öle 2 form doldurmayla devlet direk hibe vermiyor bazılarının dediği gibi tabi torpiliniz yoksa

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • video yu ve barış beyi takıp ettim, vıdeo daki hali tavrı, oyunu para için değilde oyunu oyun için yapmış gibi hali var yani işte bu işlerle uğraşmayı seven biriydim diyor yani yama vs elimdeki imkanlarla kendı bılgılerımle yaptım dıyor ea games gıbı fırma olup mılyonlarca kısıye oyun cıkarıp satayım vs gıbı derdı yok gıbı bence oyle bı derdı yoksa bu halı tavrıda normal gıbı geldı bana yanlısım varsa duzeltılebılır
  • Hadi bakalım,destekçileriniziz
  • Unity ile Unreal Engine kalitesinde grafik olmaz ama oynanış olarak Unity'de de herşeyi yapabilirsiniz.Ayrıca Unity kullanmak çok daha basittir.
  • helal olsun ağzınıza sağlık ufkum genişledi aral türk sektorünün sömürgecisi zaten
  • Yeni duyuyorum bu oyunu. En kaliteli Türk oyunu diyebilirim. Grafikleri beğendim.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Parmak gökyüzünü gösterdiğinde sadece aptallar parmağa bakar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Açıkcası önce yorumları okudum daha sonra videoyu izledim. Yorumlardan dolayı biraz izler sonra kapatırım diyordum. Fakat sonuna kadar ilgiyle izledim. Burada söylendiği gibi Barış Bey'in ukala bir tavrını hiç sezmedim. Kendisinde sadece yıllardır engellemelerle uğraşmaktan dolayı bir bıkkınlık var. O da çok normal. Ben kendisini çok iyi anlıyorum. Türkiye'de yeni bir şeyler yapmak çok zor.

    Gavur demesine takmışsınız ama adam tüm konuşmasında Türkiye'deki insanların imkanları olupta parmağını oynatmadığını yabancıların ise ufak imkanlarına rağmen çok yardımcı olduklarından bahsetmiş. Onlar olmasa oyun çıkmazdı diyor. Kullanılan kelimelere takılmaktan konuşmanın içeriğini, ne anlatılmak istediğini kaçırmışsınız.

    Adamı niye minecraftı eleştiriyor diye kızıyorsunuz ama o kendisinin fikri. Videoda 50 kere söylüyor senaryo, görsel ve bilimkurgu odaklı oyunları seviyorum diye. Ben de uzay temalı bilim kurgu tarzını hiç ama hiç sevmem, minecraft tarzı oyunları da çok fazla ilgimi çekmez ama bu benim fikrim ve zevkim. Aynı şekilde minecraftı beğenmemesi Barış Bey'in kendi zevki veya fikri.

    Bunlar dışında konuşmasında Türkiyede oyun yapmanın ne kadar zor olduğunu herşeyiyle görebildik. Bu güzel söyleşi için Talha Beye teşekkürler.




  • Gördüğüm kadarıyla, Aral'dan ve Aral'ın steam fiyatlarına baskısından memnun olanlar, Abiyi eleştiri bombardımanına tutmuşlar. Adam diyor ki, Türkiyede emekleyen bu sektörde "Hint KAST sistemi" var. Yani aralarına başka birini almak istemiyorlar, pastayı bölüşmek işlerine gelmiyor. Hangi noktada haksız, bu arada bahsi geçen oyun eğer Civilization of Ottoman ise çıkış tarihi olarak 2014 ilk çeyreği olarak açıklanmış. Adamın hatalarlada olsa böyle bir oyun hayata geçirmesi, Devletin Ballı-Kaymağını yiyenlere KAPAK gibi cevap olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 24 Temmuz 2015; 9:57:41 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mersinaki

    Parmak gökyüzünü gösterdiğinde sadece aptallar parmağa bakar.


    İşte bazıları adamın ne demek istediğine değilde, "Aral'ın steam üzerindeki baskısı, Oyun yapımı adı altında Devlet desteğini alıp sırra kadem basanlar" gibi... Kullandığı Argo kelimelere ve kamera karşısındaki duruşuna takılmış. İşte bunlar, Call of Duty 300 TL oldu diye sevinç içinde koşa koşa oyunu satın alacak adamlardır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ya hocam, keşke birazcık bilgim olsada size yardımımız dokunsa. bir TÜRK oyunu olduğu ne kadar gururlandım bilseniz... konusmalarınızı sonuna kadar dinledim insanlar yaptığı şeyler ile böbürlenirken, sizin parası olmayan genclerimizin korsan olarak indirmesinde hakkımı helal ediyorum demeniz bile yeter ALLAH C.C razı olsun.. TÜRK oyun dünyasına sizin gibi insanlar gerek.. Hepimize hayırlı olsun.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.