Şimdi Ara

Oyun oynarken bilgisayar sürekli donuyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (Öncelikle Bu sorun belki de en çok rastlanılan sorunlardan birisi bunun farkında olarak internet ve forumda çok araştırdım ama gördüğüm çözüm yolları işe yaramadı. o sebeple başlığı açıyorum)

    Msi k8n neo 4 bir anakartım, 1.5 gb ram ve his x700 se 256 mb 128 bit emektar bir ekran kartım var. Bİlgisayarın geçen gün kasasını değiştirip hurricane bir kasaya taktım ve power suply olarakta 350 watt fsp blue storm ekledim ram ları da 1.5 gb ye çıkardım(2x512+2x256), format atıp pc yi tekrar kurunca oyunlarda kilitlenmeler yaşmaya başladım. Kilitlenme genelde ekranın tamamen kararması şeklinde olabiliyor. Arada da görüntü ve renkler karışıp donup kalıyor. Bu kilitlenme oyun açılıp 3d olarak başladıktan bazen birkaç dakika sonra, bazen bir saat sonra oluyor bazen de (ama ender) saatlerce hiç bir sorun vermiyor. İlginç olan eğer o açılışta sorun vermediyse bilgisayarı kapatmadan oyundan çıkıp başka bir oyunu açsamda kapanana kadar hiç sorun vermemesi. oyun dışında gayet normal hiç bir uygulamada (autocad, photoshop dahil) herhangi bir sorun yaşamıyorum.

    Ati catalist kurduğumda bir kaç kere gpu recover hatası ile karşılaştım ve bunun üzerine aklıma ekran kartının fanında bir sorun olabileceği ve fazla ısınabileceği geldi farklı bir ekran kartı fanı taktım olmadı, sıcaklık değerleri masa üstünde 45-50 oyunlarda 55-60 derece arası ki sanırım normal. Eski power suply ı takıp denedim yine olmadı. Bir çok farklı sürüm sürücü ile ve ati catalist yüklü ve yüklü olmadan çeşitli şekillerde denememe rağmen bir cevap alamadım. Sanırım ekran kartı miadını dolduruyor veya herhangi bir çözüm önerisi sunabilecek olan varsa çok makbule geçecek ve müteşekkir kalacağım.







  • Birde Oynadığım oyunlar öyle ekran kartını çok zorlayacak oyunlar değil. Sims 2, oblivion, titan quest, enter matrix gibi oyunlar, grafik ayarları da orta seviyelerde tutuyorum ki bu ekran kartından çok daha eski kartlar ile sorunsuz oynayabiliyordum.
  • Vpu recover hatası bildiğim kadarıyla fazla ısıdan kaynaklanıyor.Ama senin kARtının ısıları çok normal.Kartın bozulmuş olabilir bi baktır teknik sevise veya bi pc ciye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SAMASRA

    Vpu recover hatası bildiğim kadarıyla fazla ısıdan kaynaklanıyor.Ama senin kARtının ısıları çok normal.Kartın bozulmuş olabilir bi baktır teknik sevise veya bi pc ciye



    Evet sanırım başka çıkar yol görünmüyor. Bu akşam teknik servisten bir arkadaş gelip bakacak ama bir çözüm alabileceğimi pek sanmıyorum. Sonuçta kartın garanti süresi bir kaç ay önce doldu. Yeni bir kart almak gerekecek gibi atinin 3850 model gpu taşıyan kartlar hoşuma gidiyor fiyatları da baya düştü ama bu sisteme daha yatırım yapmak da pek mantıklıda gelmiyor açıkçası.
  • Ekran kartının çok ısınmasından, güç kaynağı yetersizliğinden, yazılımsal bir arızadan kaynaklanabilir.

    Isı değerleriniz normal. Soğutucusuna bir bakar mısınız?
    Kuvvetle muhtemel yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama onu da denemişsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ömer

    Ekran kartının çok ısınmasından, güç kaynağı yetersizliğinden, yazılımsal bir arızadan kaynaklanabilir.

    Isı değerleriniz normal. Soğutucusuna bir bakar mısınız?
    Kuvvetle muhtemel yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama onu da denemişsiniz.


    Evet zaten benim de ilk aklıma gelenler bunlardı. Açıkçası fsp 350 watt ın böylesi bir sistem için yeterli olacağını düşünüyorum alalı da daha bir buçuk sene kadar oldu ki. O dönem gayet iyi bir paraya almıştım. Zaten yedek asus power suply ile de aynı şeyi yaptı. Ayrıca ekran kartı ramleri üzerinde pasif soğutucu bakır bloklar takılı ve fazla ısınmaması lazım. Hatta çalışırken ve oyun içinde iken kasayı açıp işlemci üzerindeki fanın metal kısmına dokunduğumda el yakmayan bir ısı hissediyorum buda işlemcinin en fazla 60-65 derece olabileceğini gösteriyor. Neyse bakalım teknik servis ne diyecek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.