Şimdi Ara

Oyun pc toplama bilgi alma , değelendirme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı kandiller.
    Yeni bir pc toplamak istiyorum , kendimce aşşağıdaki gibi birşeyler düşünüyorum , amacım son çıkan oyunları yüksek fps'de rahat sistemi zorlamadan yüksek çözünürlükte oynamak, örneğin gta v vb. , sizin öneriniz nelerdir . Bana bu konu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum , şimdiden çok teşekkür ederim. İyi geceler.
     Oyun pc toplama bilgi alma , değelendirme...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AşiN@ -- 23 Nisan 2015; 23:25:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • AşiN@ kullanıcısına yanıt
    4690k ya z97 chipset alınır zaten bütçen dar olduğu için hem işlemciyi hem anakartı düşürüp (4460 ve daha düşük h81 )

    Ekran kartına yatırım yapman lazım ayrıca rami 8 yapmakta gerekli
  • bütçe nedir ?
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru söylüyorsunuz. ram 4*2 olucak zaten , sizce bu sistem yanı şu anki tablo nasıl iyimi sizce beni sıkıntıya sokar mı ? Güncel oyunları sorunsuz bir şekilde yüksek fps oynayabilirmiyim? örneğin ; gta v , bf4 , far cry 4 vb.
  • hocam bütçe max oda aşırı zorlarım 3000 TL.
  • AşiN@ kullanıcısına yanıt
    Söylediğim diger degisikliklerinde yapilmasi lazim bu hali dengesiz
    Bu ekran kartı dusuk kalir paranin oraya gjtmesi lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 24 Nisan 2015; 11:05:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    peki siz böyle bir durumda nasıl bir sistem toplardınz , az çok nasıl bir pc istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Şayet kendinize toplamış olsaydınız ve max. bütçeniz 3000 TL olsaydı tüm bileşenler monitör dahil nasıl bir sistem ortaya çıkartırdınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AşiN@

    peki siz böyle bir durumda nasıl bir sistem toplardınz , az çok nasıl bir pc istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Şayet kendinize toplamış olsaydınız ve max. bütçeniz 3000 TL olsaydı tüm bileşenler monitör dahil nasıl bir sistem ortaya çıkartırdınız?

    Hocam ben sadece bilesenleri soyleyim.İ5 4460 islemci r9 280x ekran kartı H81 anakart 4*2 ram 1-2 ms full hd monitor 240 gb ssd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AşiN@ kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki sisteme yakın bir şey toplardım

    Daha iyi ekran kartı

    Vento kasalara göre daha iyi kasa (bi 50 lira farkla corsair 200r yapılır malzeme kalitesi daha iyidir bu kasada 4 fan geliyor o avantajh var)

    H81 ön usbleri olan anakart (kasada ön usbler 3-0 olacak faydalıdır.)

    Monitör zaten 2ms oyun oynayanlar için tepki süresinin düşük olması önemli

    Anakartta 2 ram slotu var tek modül ram koydum ilerde yanına 1 tane daha konup 16 yapması kolay. (2x4 ile arada hissedilecek fark yok )
    Sinerji gen tr den topladım ve çevre bileşenlerine pay bıraktım.(klavye fare ama oyun sisteminde onlar kablolu olmalı wirelles gecikmesi sıkıntılı oluyor)
     Oyun pc toplama bilgi alma , değelendirme...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 24 Nisan 2015; 11:33:07 >




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle söyleyim sizin topladığınız sistemde fiyat olarak ideal ve güzel benim şöyle bir avantajım var piyasadaki fiyatların altında alabiliyorum , o açıdan yana şanslı sayılırım. yani sizin dediğini allta ki gibi bir sistem mi?
     Oyun pc toplama bilgi alma , değelendirme...
  • AşiN@ kullanıcısına yanıt
    700W psulu kasa fazla aslında ama uygunsa fiyatı alınabilir.Ekran boyutu ufak gelmiyorsa 1ms monitör tabi iyi olur.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam sağolun.
  • GTA 5 Zaten Başlıca 4GB Ram İstiyor.Sen Bu Pcye 4GB Ram Kullanırsan Yandın.En Azından 6GB Ram Kullan.İkinci Olarak İntel Core İ5 4690K Yerine 4770K Alabilirsin Yada AMD FX X8 Al.Kendinden Apulu İşlemci.Ekran Kartı Almadan Bile İşini Görür.Tabi GTA 5 İçin Görmez.Ekran Kartından Kısabilirsin.R7 250 Al Oda İşini Rahat Görür.İşlemci Soğutucusu Eksik.Onu Alman Lazım Yoksa Sistem Yandı.Harddisk 1 TB.Onun Yerine 500 GB Al Yanınada Bi 150 GB SSD Al.Çok Rahat İşini Görür.Sistem Seri Açılır.DVD RW Olarak Pionerr Markayı Tercih Ederdim.Bütçeni Yazarsan Sana Daha Detaylı Ve İyi Bir Sistem Toplayabilirim.Sadece Bütçeni Ve Nereden Toplamam Gerektiğini Yaz.Resimli Olarak Atarım

    Edit : Konuyu Açan Kardeş ( İsmine Bakmadım K.b ) Senin Topladığın Sistem Seni 1 Yıl İdare Etsin Bende Adımı Dağlara Yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReJiTR -- 24 Nisan 2015; 23:12:20 >




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Kardeşim İşlemci Soğutucu Nerde ? Hem 3000 Tl Bütçeye 4460K Alınmaz.Çok Yanlış Yapmışsınız.Ben Bi Sistem Toplim Sizde Görün.Amacım Sizi Aşşağılamak Değil Sadece Yanlışlarınızı Görmenizi Sağlamak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmmiOglii

    GTA 5 Zaten Başlıca 4GB Ram İstiyor.Sen Bu Pcye 4GB Ram Kullanırsan Yandın.En Azından 6GB Ram Kullan.İkinci Olarak İntel Core İ5 4690K Yerine 4770K Alabilirsin Yada AMD FX X8 Al.Kendinden Apulu İşlemci.Ekran Kartı Almadan Bile İşini Görür.Tabi GTA 5 İçin Görmez.Ekran Kartından Kısabilirsin.R7 250 Al Oda İşini Rahat Görür.İşlemci Soğutucusu Eksik.Onu Alman Lazım Yoksa Sistem Yandı.Harddisk 1 TB.Onun Yerine 500 GB Al Yanınada Bi 150 GB SSD Al.Çok Rahat İşini Görür.Sistem Seri Açılır.DVD RW Olarak Pionerr Markayı Tercih Ederdim.Bütçeni Yazarsan Sana Daha Detaylı Ve İyi Bir Sistem Toplayabilirim.Sadece Bütçeni Ve Nereden Toplamam Gerektiğini Yaz.Resimli Olarak Atarım

    Ben bu kadar cahilini görmedim.




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Buyur Cahil Diyosun Buyur Söyle Nerede Yanlışım Var Hadi Söyle ? Adamın Bütçesi İçin Kısmaya Çalıştım Neresi Yanlış Söyle ? R7 Mi Yanlış ? FX X8 mi Yanlış ? 150 GB SSD mi Yanlış ? Hadi Söyle ?
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    İşte Senin Burda Amacın Kendi Yanlışlarını Örtmek İçin Başkalarının Söylediği Doğru Şeyi Yanlışa Vurmak.Bırak Allahını Seversen.
  • Fx lerde dahili gpu falan yok 3 senelik işlemci daha bunu bilmiyorsun elinden geçmemiştir tabi benim elimde vardı biliyorum .

    R7 250 ile ne oynasın kardeşim dalga mı geçiyorsun sen kartın ederi belli tüplü monitöre pc almıyor adam


    4460 da soğutucu çıkar içinden yeter bunuda bilmezsin bende var kullanıyorum (yeni geçtim fx serisini tokat manyağı yapar bunuda kullanan bilir tabi)

    Adam 8 gb ram yazmış daha okuduğunu anlaman zayıf senin


    Daha bu işlemcilerle stok soğutucu geldiğini bilmiyorsun oyun oynayacak adama r7 250 öneriyorsun adam full hd monitör alıyor çöznürlük ve ekran kartı ilişkisinden bir habersin.

    Azcık forumu okuda bir şeyler öğren böyle trollük yapma.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    FX leri Karıştırmış Olduğumu Varsayarsak

    R7 250 İle BF4 ü Ultra Ayarlada 40-50 FPS Rahat Oynar.Bu 1

    Sen İntelin Soğutucusunu Kullanıp Kendine Gamerim Diyorsan Benim Diyeceğim Hiç Bişey Yok.Bu 2

    8GB Rami Görmedim Adamın Yaptığı Resime Baktım Direk 4GB Vardı.Ordan Yola Çıktım.Bu 3

    R7 250 Ekran Kartını Kötüleme Diyorum Başkada Bişey Demiyorum.R7 250 ye Kafan Yatmadıysa R7 265 Veya Nvidia 750ti Alsın.Ne Diyim Ben Başka.

    Abuk Subuk Şeyler Bulup Yazıyorsun Sonrada Trollük Yapma Diyosun.Peki Kardeş Senin Dediğin Gibi Olsun.Trollük Yapmim.Adam SSD Kullanmadan , İşlemci Soğutucusu Kullanmadan Sistem Toplasın.2 Yıl Sonra Sana Lafları Saysın.Eğer Senin Dediğinden Yola Çıkıp Gidip Alırsa.
  • Öncelikle adım yunus , pc'yi oxyd adlı siteden toplayacağım. Ram için altta paylaşmış olduğum resimde 8 gb Kingston var. Birde şunu eklemek istiyorum ssd Olmasını tabi istiyorum bilgisayarın seriliği ve Hızı açısından Artı olarak ger ne kadar forumda ki arkadaşlar kadar bilgim olmasada çok profesyonel bir bilgisayar kullanıcısı olmasamda kendime yetecek kadar bilgiye sahibim. Kendi bilgimin yetmediği yerde siz forumda ki Arkadaşlara soruyorum , nitekim de sordum. Amacım iyi bir sistem toplamak ve beni en fazla 4-5 yıl idare etsin derdindeyim. Amacım sizden gelen öneri ve fikirleri değerlendirerek pc'yi toplamak. 3000₺ bütçem var , hangi sistemi en iyi şekilde kriterlerime uyucak şekilde bana yardımcı olan arkadaşlar sayesinde gidip bilgisayarımı toplıycam kısmetse. Velhasıl kelam durumu özetleyecek olursak bütçem 3000₺ istediğim pc şuan güncel olan oyunları yüksek fps'de ve yüksek çözünürlükte oynamak gta v , bf4 farcry 4 vb. Oyunları. Önerilerinize bilgilendirmelerinizi teşekkür ederim , sürçülisan ettiysem affola hayırlı geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AşiN@ -- 26 Nisan 2015; 3:51:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.