Şimdi Ara

Oyun Programlama için yazılım mı yoksa dijital oyun tasarım bölümü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun geliştirme ve oyun motorları üzerinde çalışmak istiyorum,bunun için üniversitelerde dijital oyun tasarım bölümleri mi yoksa doğrudan yazılım bölümüne mi girmek daha mantıklı olur ?




  • Tam olarak sorduğun şeyin cevabı olmayacak biliyorum ama:


    bizdeki bu alana yönelik olarak kalitesi tartışmalı bölümlere yıllarını verip boş bir şekilde ayrılmaktansa, o süre zarfında internetten sıfır'dan yüz'e doğru en pro eğitim setlerini takip etmek çok daha iyi olur heralde. Ya da en azından ikisini aynı anda yapmak lazım.


    Bu işin diploması portfolio'nuzun kalitesi görüşündeyim çünkü.

  • yazılım veya bilgisayar mühendisliğine yönelmen daha iyi olacaktır. bahsettiğin konuların oyun tasarımıyla bir ilgisi yok, teknik işler.

  • Merhaba, oyun geliştirme alanı kendi içerisinde pek çok alana ayrılmakta. İlk basamakta oyunun oynanacağı platform, kısaca telefon, bilgisayar ya da konsol oyunu olabilir. Varsayalım ki bilgisayar oyunları üzerinde çalışmak istiyorsun, İnternet'te bulduğum bir linkte genel anlamda oyun türlerini 9'a ayırmışlar. Bu 9 tür de kendi içerisinde farklı dallara ayrılmakta. Sonuç olarak oyunumuzun platformunu ve türünü belirledik. Şimdiyse geriye görev dağılımı kaldı. İhtiyacımız olan bir Programmer, Game Designer, Sound artist, Animator ve 2D ya da 3D artist. Belki daha fazla ya da daha az kişiyle grup projesi yapabiliriz ya da belki Indie game developer olarak biz tek başımıza yapıcaz. Biraz uzattım kusura bakma, oyun programlamada ilgini çeken alanı bulup, onun doğrultusunda bölüm seçmeni tavsiye ederim.

  • yalın kod bilgem çakır ı izle aga o kendi başına oyun motoru geliştirme olsun nedenleri ve zorluğu olsun ayrıca sektör hakkındaki tavsiyeleri olsun deneyim ve tecrübelerini aktarıyor şu an amerikan futbolu geliştiriyor 3 arkadaşı ile bunun için ise unity kullanıyor tabi kendi modüllerini de yazmış ama unreal ı favori görüyor yani tavsiyem o adam için bile oyun motoru geliştirmek yıllara dayanan bir tecrübe iken hazır motorlardan ilerlemen yönünde ama dediğim gibi kesin yalın kod kanalına bak ama önce Doğukan güven nomak kanalındaki konuşmasını izleme ile başla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amerikan futbolundan vazgeçti artık ayrıca soruya cevap vermemişsin hangi bölümü okumalıyım diye sormuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazılım mühendisliği yapmak istiyorsan yazılım mühendisliği okumalısın eğer ki ben 3D modelleme, harita tasarımı konularla ilgilenmek istiyorum diyorsan dijital oyun tasarımı bölümüne ilerlemen mantıklı karar veremiyorum diyıorsan puanın düşükse dijital oyun tasarımına git derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    verdim zaten bilgem çakırı izle dedim zaten kendisi odtü elekrik elektronikten mezun yani orada okuduğu bölümden bağımsız olarak sektöre girişi ve tekniklerini ve bölümünden dolayo donanımın daha önemli olduğunu anlatıyor bu bağlamda araya elektronik te yerleştirmesi gerekir vs ... onu izlesin öğrensin sonra karar versin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılım sektöründe, tek başına bir şey yapma tarih olmak üzere. Bu işi de tekstile çevirdiler. Nasıl textilde son ütücü ara bilmem neci gibi çeşit çeşit pozisyonlar var ise Bilgisayar dada oyunda da böyle. Bu yüzden hep birini öğrenip para kazanman zor.


    Sevdiğin sıkılmadan çalıştığın neresi ise, onu bulup oraya odaklanman lazım.


    Hepsinden önce iyi ingilizce bilmen lazım, merak ettiğin bir konuda kendini yetiştirmen için ingilizce bilmen şart. Yoksa muhatabın şu pazar günü tv de maç muhabbeti yapan adamlardan daha derin değil.


    Ondan sonra da şekilli bir üniversite. Yani ? Bundan 25 sene kadar önce, arkadaşım ortadoğu fizik bölümünü kazandı, oradan amerika ya yazılımcı olarak kendini ihraç etti. Falanyum üniversitesinde Biglisayar Muh. okuyacağına git bilenen bir üniversitede sayısal bir bölüm oku. Zaten eğer kendini yetiştirmek, bir mevzuda uzman olmak gibi bir derdin varsa, olursun.


    Çalış ortaya bir şeyler koy, sende ışık gören sana yardımcı olur merak etme.





  • Merhaba ben güzel Sanatlar fakültesinde okuyorum dijital oyun tasarımı için dijital çizim tableti alıp bir kaleme herşeyi yapmak değildir. Kaldı ki bı tasarımı yaparken onun yalın halini defalarca çizmiş ve öğrenmiş olman gerekiyor. Çok fazla çizim çok fazla sabır ve karakteristik tadın olması gerekir. ben oyunum için tasarım yaparken saatlerimi harciyorum, basit değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım elbette

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.