Şimdi Ara

Oyun sunucusunu ne seçmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar önceki konumu okumuşlar anlamıştır ben oyun sunucusu açmaya niyetliyim   Sorun şu ki işi bilen bir arkadaşıma sordum o hiç oyun sunucusu denemedim dedi. İnternette ucuz sunucu diye aratınca 3 farklı sekme var hosting sitelerinde. 1- Cloud 2- Dedicated 3- Hosting

    Soru 1- Hangisini seçmeliyim?

    Soru 2- Ben sunucuyu zorlayacak bişi açmıcam üstünde oyunlara isteyen bakabilir: CS2D ve Terraria

    bu yüzden öyle Intel X5 128 GB ram vs. ben kullanmıcam en fazla 4 gb ram bile yeter.

    Soru 3- Uzman tanıdığıma evdeki pcden sunucu olurmu diye sorduğumda bu günümüz Türkiye fiber altyapı anlayışında olmaz dedi, 2 kişi sunucuna girdiği anda bilgisyarın cortlar dedi.

    Yani şu anda tek çıkış yolum kiralamak bu iş için Sunucu sistemlşerini öğrenmelimiyim yoksa bu iş basit mi

    NOT: Sunucum Windows olacak








  • Selamlar ,


    Oyun sunucuları hakkında benim de tecrübem yok ama sadece oyun sunucusu kiralayan datacenterlar görüyorum bu işi yaptıklarına göre siz üzerinde hangi oyunları çalıştıracağınızı ve ortalama anlık kaç kullanıcıya hizmet vermek istediğinizi vb bilgileri ilettiğinizde size uygun sunucu seçimi için yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.


    Ancak genel oalrak şunu diyebilirim Dedicated sunucu demek size 1 adet fiziksel sunucu kiralarlar onun bütün işlemci ram ve disk kaynaklarını siz kullanırsınız demek en maliyetli ve performanslı olanı dedicated sunucudur.


    Cloud dediği vds gibi olabilir fiziksel bir sunucuyu sanallaştırıp onun işlemci ,ram ve disk kaynaklarını paylaşımlı olarak kullandırtıyorlardır diye tahmin ediyorum bu seçenekte siz yine windows veya linux OS kurup yapılandırmanızı yaparsınız.


    Hosting olarak dedikleri ise altyapıyı hazırlamışlardır size oradan disk,ram cpu kaynağı verirler OS kuracağınız bir sunucu olmaz bu genellikle hosting yönetim panelinden işlemleri yaparsınız.





  • Çok teşekkürler. Arkadaşıma tekrar sordum cloud nedir diye o da bilgisyar sunucu falan ama genelde şirketler işletmeler verilerini depolamak için kullanıyo. Cevaplarınızı bekliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahfuba

    Çok teşekkürler. Arkadaşıma tekrar sordum cloud nedir diye o da bilgisyar sunucu falan ama genelde şirketler işletmeler verilerini depolamak için kullanıyo. Cevaplarınızı bekliyorum

    Selamlar,


    Aslında konu çok basit oyun sunucusu hostingi yapan bir firma ile görüşeceksiniz ve meramınızı aktaracaksınız şu oyun sunucusu olacak ve anlık şu kadar kişi bağlanacak diyeceksiniz onlarda size şunu almanız diyecek bu kadar basit bir konu için bence forumlarda gereksiz zaman kaybediyorsunuz . Cloud için bahsettiğiniz gibi bir cevap veren arkadaşınıza bu tarz konularda danışmamalısınız.

  • https://www.ovhcloud.com/en/bare-metal/game//


    ovhcloud u birçok online oyun firmaları kullanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcanoa -- 11 Kasım 2020; 0:31:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.