Şimdi Ara

oyun tavsiyeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar: sabirmusti
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
2
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Son zamanlarda birçok youn oynadım. Kendi bildiğim oyun havuzu da bitince forumlarda birçok öneri araştırdım veya aldım. İşin kaçınılmazı, oyun önerileri altında birçok konu başlıkları ve öneriler mevcut. Bunlar arasında siz de kaybolduysanız, size daha öncesinde oynayıp keyif aldığım oyunları paylaşmak istedim.


    Yorum, eleştiri ve eğer sizin de beğendiğiniz bir oyun varsa yorumlarda belirtin lütfen!


    Dying light 1

    oyun tavsiyeleri


    oyun tavsiyeleri


    2015 yılında Techland adlı geliştirici ve yayıncı kuruluşun eseri. Aynı şirket daha öncesinde de benzer mekanikli Dead İsland adlı oyunun yapımcısı. Oyun; açık dünyada, kıyamet sonrası dönemde geçen, birinci şahıs aksiyon hayatta kalma oyunudur. Kendisini geçen sene oynama fırsatı buldum ve biter bitmez serinin diğer oyununu oynadım.

    Oyunda daha öncesinde benzerini görmediğim atlamalı zıplamalı parkur mekanikleri var. altınızda öyle bir karakter olunca da koşturamadan duramıyorsunuz. 'Açık' dünya haritsında sanırım isteyip de gidemediğim bir yeri yok.

    Hikaye anlamında pek derin bir şeyi yok ama oyunun asıl tutunduğu kısım da bu değil zaten. "Harran" a bir virüs bulaşmış, virüsün tedavisi için gerekli olan bilgiler de bu izole şehirde yaşayan bir yerlide. Sizin de bu evrene girip halkın arasına karışmanız ve bu bilgileri almanız lazım. Bu süreç içerisinde hem Zombilerle hem de yozlaşmış şehir içi gruplarla mücadele etmeniz gerekiyor.

    Oyunun 28 saatte bitirmiştim. Eğer oyunu beğenirseniz 2016 da yayınlanmış biir genişleme paketi var. Onu da oynadım ama o 'yaani' dedirtmişti bana.


    Dying Light 2 Stay Human


    oyun tavsiyeleri


    oyun tavsiyeleri


    Hine Techland tarafından 2020 yılında çıkan, Dying light 1 in devam oyunudur. İlk oyundan 20 yıl sonrasında geçiyor. Şöyle söyleyeyim, Hikaye açısından neredeyse birbirinden bağımsız oyunlar. İlk oyunu oynamasanız bile ikinci oyunu oynayabilirsiniz. Kimi otoritelere göre ilk oyun daha iyi ama bana kalırsa ikisi de iyi. İkinci oyunda geliştiriciler, hikayeye ilk oyuna nazaran daha odaklanmış.

    Ana karakterimiz, son kalan yerleşi yerleri arasında haberleşmeyi sağlayan gir gezgin. Lakin asıl amaç, bazı sebeplerden ötürü ayrı kaldığımız küçük kız kardeşimizin 'Viledor'da olabileceği ve onu arayışımız. ilk oyununu üzerine parkur mekanikleri daha geliştirilmiş ve benim zekice olduğunu düşündüğüm Gece-Günüz mekanikleri.

    Ben oyuna 33 saat vakit geçirmiştim.



    Red Dead Redemption 2


    oyun tavsiyeleri


    oyun tavsiyeleri

    175 kez Yılın Oyunu ödülü ve 250 kez tam puan değerlendirme alan bu oyun, Rockstar Games tarafından geliştirilen ve 2018 de yayımlanan, aksiyon macera temalı bir açık dünya oyunudur. Bu oyunu oynamadan önce, hereksin abarttığı bir oyun gözüyle bakıyordum. Taaki oynayana kadar. Yani abartmıyorum. şu ana kadar kendimi sınırlı hissetmediğim tek oyun buydu.

    Oyun 1899 yılının kurgusal ABD' sinde geçiyor. Çetelerin ve silahlı soyguncuların yaşadığı döneminin son zamanlarında, ana karakterimiz ile hayatta kalmaya çalışıyoruz.

    Dürbünle ağaç kesen ormancıları izlerken birinin üzerine büyük ağaç gövdesi düşmesi, iş arkadaşlarının zor bela kütüğü kaldırması ama ayağı zarar gören ormancıya 'bu şekilde mesai yapamazsın' denmesi ama adamın paraya ihtiyacı olduğu için oldukça üzülmesi... Bu oyun anlatılmaz, yaşanır.

    Ben oyuna 52 saat ayırmıştım :). Singleplayer bir oyuna ayırdığım en uzun süredir.


    Resident Evil 2, 4, 3 Remake


    oyun tavsiyeleri
    oyun tavsiyeleri
    oyun tavsiyeleri

    Resident Evil serisi Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir oyun serisidir. Başlıktaki 3 oyun da orijinallerinin uyarlamalarıdır. Mantıken 1 den başlanılması gerekir ama çok eski olduğu ve remake olmadğı için oynamadım. Lakin hikaye açısından pek bir sorun teşkil etmiyor. Başlıkta da yazdığım gibi ilkin 2, sonra 4, dahasında da 3'ü oynarsanız, hikaye akışı daha düzgün olacaktır. Tabi siz 2-3-4 şeklinde de oynayabilirsiniz.

    Seri; hayatta kalma, aksiyon ve korku oyunu kategorisindedir. Oyunların her birinde, başına oturduğumda kalkamamıştım. Aşırı sürükleyici bir modu var.

    Sadece Resident Evil 3 oyunu, oynanış süresinde biraz kısıltılmış, sebebi ise hemen sonraki önereceğim oyunlar :)

    Ha bu arada arkadaşlar, bu 3 oyunun bazı 3. parti modları var, tavsiye ederim.oyun tavsiyeleri 

    Oyundaki saatlerim sanırım 10, 24 ve 6 saat idi


    Resident Evil 7: Biohazard - 8: Village


    oyun tavsiyeleri
    oyun tavsiyeleri

    Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan Resident Evil serisinin son 2 oyunudur. Resident Evil 7 serinin birinci şahıs perspektifiyle oynanan ilk oyunu olma özelliğini taşımaktadır. Serinin takipçileri, birinci şahıs kameraya geçişi ilkin sevmemişler ama gerçekten ortaya muazzam bir eser çıkmış. Bu iki oyun, öncekilerden neredeyse bağımsız bir hikaye akışına sahip. Biohazard da korku ön planda iken Village de aksiyon tarafı ağır basıyor.

    Ben Resident Evil serisine, 7 oyunla tanıştım. gerçekten sizi içine çeken bi dünyası var. Lakin belirtmem gerekir ki eğer hassas bir bünyeniz varsa, Biohazard oynarken dikkatli oynayın derim.

    Biohazard' ın hikayesi, Baker ailesinin yaşamakta olduğu terk edilmiş bir evde, ana karakterimiz olan Ethan Winters'ın eşi Mia'yı araması ve bu süreç içerisinde üstesinden gelmesi gereken olaylar anlatılmaktadır.Village, devamı nitelikte olduğu için hikayesini anlatmasam daha iyi olur. :)

    Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar. Eğer daha fazla öneri isterseniz, sizinle paylaşırım.

    Evet, dediğim gibi sizin de eleştiri, yorum ve tavsiyeleriniz benim için değerlidir.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.