Şimdi Ara

Oyuna girince bilgisayarın kendi kendine Overclock yapması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle başlıkta başka türlü nasıl anlatırım sorunumu bilemedim, sanırım en anlaşılır olanı bu oldu. Benim Dell G317 model bir dizüstü bilgisayarım var, fakat son birkaç aydır kendi kendine değişik işler yapıyor. Uzun zaman önce oyunlarda işlemcisi 100 dereceye çıkmaya başladı ve ben de uzun uğraşlar sonucu işlemci kullanımını kısıtlamaya karar verdim. İlginç bir şekilde işlemci kullanımını %99'a düşürünce bilgisayar işlemci sıcaklığı 75 dereceyi bile nadiren gören bir bilgisayar haline geldi. Uzun süredir böyle kullanıyordum ancak son zamanlarda saçma şeyler yapıyor. Herhangi bir oyuna girdiğimde benim %99 ile sınırlandırdığım işlemci kullanımı kendiliğinden %100'e çıkıyor ve işlemci sıcaklığı da bir anda 95-100 dereceye çıkıyor. Bu sebeple her oyuna girdiğimde işlemci kullanımını tekrar %99'a düşürmem gerekiyor. Sadece bu da değil her oyuna girdiğimde ekran parlaklığını da sona dayıyor ve ben bunu yapmasını da istemiyorum. Yani özetle bilgisayar kendi kendine güç aşırtma gibi bir şey yapıyor, ayarları çok kurcaladım ama çözümünü bir türlü bulamadım. Artık son umut bir bilen çıkar diye buraya yazıyorum, zaten işlemci %100'de iken neden bu kadar ısınıyor onu da anlayamadım uzun zamandır, şimdi de kendi kendine benim sınırlamamı kaldırmasını anlayamadım. Bilen arkadaşlar olursa lütfen beni bilgilendirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triangulum -- 26 Ağustos 2021; 23:48:13 >







  • O dediğiniz turboboost hocam. Geforce experience yüklü ise ayarları o değiştiriyor olabilir kaldırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Driverları elle kurun ben öyle yapıyorum. Turboboost açıkken benim de işlemcim 88-91derece aralığında geziyor oyundan oyuna değişiyor. Yani 90 civarı normal ama 100 fazla hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhangenc33 O kullanıcısına yanıt

    Hocam sağ olun cevap verdiğiniz için, dediğinizi yaptım ama sorunum çözülmedi hâlâ devam ediyor. Geforce Experience ile alakalı bir sorun yok, başka bildiğiniz bir sebep olabilir mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.