Şimdi Ara

Oyuna özgü ani fps düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Daha önce bu olayla ilgili konu açmıştım ancak hala bir çözüm bulamadım. Bir kaç parça değişikliğinden sonra hala sorun devam etmekte. Sorunum ise şöyle; Heroes of Newerth oyununda ani fps düşüşü yaşıyorum. Ekran kartı kullanımı %50lerden bir anda %10lara düşüyor ve fps düşüyor. Yaklaşık 1 saniyelik bir düşüş yaşıyorum. İşin ilginç yanı bu problem sadece tek bir oyunda oluyor. Diğer oyunlarda hiçbir problem yok. Grafik ayarlarını low'a almama rağmen aynı sorun devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Hemen hemen aynı sorun bende de var. Lol oynuyorum ve kalite ne olursa olsun ani fps düşüşü yaşıyorum ama 9-10 saniye düşük halde kalıyor. Sebebini hala bulamadım.
  • Yaklaşık 1.5 senedir bu problemle uğraşıyorum hala çözemedim
  • amphissus kullanıcısına yanıt
    Bende de hemen hemen 1 aydan fazladır bu sorun var ya. s.m.a.r.t bad backup and replace hatası alıyordum onla alakalıdır diyodum kendimce. Hard diski değiştirdim hala aynı. Çok garip ya.
  • Ben ssd aldım ramleri değiştirdim işlemci ve anakart değiştirdim. Değiştirmediğim tek parça ekran kartı kaldı. İlginç tarafı sadece tek bi oyunda yapması. Battlefield4 oynuyorum hiç problemim yok. Çıldırdım resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amphissus kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde ben de SSD aldım 180GB tek. Benimde şüphelendiğim bi ekran kartı var da neden öyle bişey yapsın sorun orda işte. Sabit 60 FPS le oynuyorum oyunu, efeckler düşük olursa çok nadir yapıyo o düşmeyi ama efeckleri maksimuma alınca 4-5 dk da bi fps değeri 15 e kadar düşüyo.
  • Benimki çok daha sık. Geçen arkadaşa yeni pc topladık. Bendeki kadar olmasa da onda da yapıyor. İnternetle ilgili olduğunu bile düşünmeye başladık. Bu arada ekran kartının marka ve modeli nedir öğrenebilirmiyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amphissus

    Ben ssd aldım ramleri değiştirdim işlemci ve anakart değiştirdim. Değiştirmediğim tek parça ekran kartı kaldı. İlginç tarafı sadece tek bi oyunda yapması. Battlefield4 oynuyorum hiç problemim yok. Çıldırdım resmen

    Oyuna özgü bir problem ise yapacağınız şey çok fazla yok yeniden yükleyin yada ayarlara bakın.Başka seçenek yok battlefield 4 gibi oyunu açıyo ve rahat bir şekilde oynatıyorsa bence kafanıza takmayın biraz garip olacak ama oyunu oynamayın sinir olacaksanız en iyi önerim budur okadar masraf harçamışsınız ve oyun böyle delirmemek elde değil o yüzden bence silin




  • amphissus kullanıcısına yanıt
    Ekran kartım Nvidia 9800GT 256bit ama yapması yine de saçma geliyor bana ya. Çünkü böyle bi sorun yoktu daha önceden.
  • Zaten o 2 oyunu oynuyorum şu an . Ekran kartı bios güncelleme yapmayı düşünüyorum. Acaba directx kütüphaneelerini tekrardan indirip kursam bi faydası olur mu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amphissus -- 23 Mart 2014; 0:16:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amphissus

    Zaten o 2 oyunu oynuyorum şu an . Ekran kartı bios güncelleme yapmayı düşünüyorum. Acaba directx kütüphaneelerini tekrardan indirip kursam bi faydası olur mu .

    oyun directx kaç gerektiriyor ? directx güncellemekte fayda var
  • 9 ve opengl varmış . Şu an 9da çalıştırıyorum. İkisini de güncelleyp deneyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amphissus -- 23 Mart 2014; 0:59:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.