Şimdi Ara

Oyundayken Aniden Ekran Pikselleri Birbirine Girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oyun esnasında ekrana birden gök kuşağı gibi renkler geldi. Bilgisayar dondu. Hani bazen eski atari oyunlarında oyun bozuk olunca ekrana tuhaf şekiller renkler gelir. Aynen o şekilde. Dedim herhalde PC dondu pek önemsemedim. Bilgisayarı resetledim. Açılmadı. Windows açılırkenki küçük noktalı çember döndü dedim tamam açıldı bu sefer. Masaüstü geleceği yere ekran karanlıkta kaldı.
    Yine açılmadı.

    Daha sonra Windows sorun giderici falan devreye girdi. Bilgisayarınız onarılamadı dedi. Sistemi geri bir zamana tekrar yükleyeyim dedim. Yedekleme yapmamışım sanırsam, yedekleme bulunamadı dedi. Bilgisayarı sıfırlayayım dedim. Yüzde yüze geldiği halde saçma bir şekilde kendini yeniden başlattı ve değişiklikler geri alınıyor dedi.

    Bu arada ben BIOS'a falan girdim ve BIOS ekranında da, Windows sorun giderici ekranında da (güvenli modda çalıştır, bu bilgisayarı sıfırla, komut sistemi çalıştır gibi ibarelerin yer aldığı) o yeşil sarı tonlu çizgiler yine vardı ekranda. Dedim kesin ekran kartı yandı. Sonra kasayı açtım ekran kartını çıkarıp taktım yine aynı sorun. Ve şunu da fark ettim. BIOS'ta benim RAM'i 8 GB yerine 4 GB görüyor. RAM'lerin yerini değiştirdim falan yine aynı sorun. Daha sonra tak çalıştır tak çalıştır derken başka bir saçmalığa başladı. Bilgisayarı açtıktan sonra sadece anakartın markasının olduğu ibare geliyor. Windows yükleniyor kısmı gelmeden ekran kararıyor tekrardan anakartın markasının BIOS'a girmek için F2 tuşuna basın gibi ibarelerin olduğu görüntü geliyor. Allah bilir güç kaynağı da gitti. Durup dururken hem ekran kartından, hem anakarttan hem de güç kaynağından olmamışımdır inşallah ki durum biraz onu gösteriyor. 10 saniyede bilgisayarım berbat oldu. Ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar. Toplayalı daha 4 sene anca oldu. Birden ne olabilir bir bilgisayara aniden. Tam da PUBG Lite oynuyordum keyfim yerindeydi. Birden oldu.
    İşlemcim AMD FX 6300, ekran kartım PowerColor R9 270x, anakartım ASUS M97A le R2.0, RAM'ler Corsair 4 GBx2 Low profil.

    Valla ne yapacağımı şaşırdım. Yeni bir ekran kartı alayım desem iyi bir şey en az 1000 lira.
    Dökülmüş mısır koçanı gibi kaldım arkadaşlar. Sorun ne olabilir sizce. Bir yardımcı olun ne yapacağımı şaşırdım dünden beri

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Ekran karti cortladı. Gibi. Onboard uzerinden calistir.varsa imkanin farkli ekran karti dene tamamen emin ol. Yuksek ihtimal yeni aktan karti alcaksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.