Şimdi Ara

Oyunlara çıkan (DLC) sistemi iyi & kötü birlikte tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DLC nedir ne değildir? Eskiden bu tür ekstra içeriklerle hiç karşılaşmazdık. Bu sistem PS3 ve Xbox 360 nesilleriyle gün yüzüne kavuştu.

    Oyunları yapımcılar tasarlarken sonradan çıkartacakları DLC'leri ile birlikte tasarlıyorlar yani oyunu bizlere tam sürüm olarak değilde birnevi yarım sürüm olarak sunup belli bir süre sonra oyunla birlikte hazırladıkları DLC'leri ücretli olarak önümüze koyuyorlar.


    Bu sistemin nedenleri nelerdir ? O oyundan tüm sezon boyunca para kazanmakmıdır ?

    Oyunu tüm hazırladıkları DLC'ler ile çıkarsalar zararmı ederler? Veya oyundan çabukmu soğunur ?

    Oyunu full olarak oynamak istiyorsan sezon pass'ı da almak zorundasın diyorlar ! Yani full bir oyun ortalama 90 dolarmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 1 Mayıs 2015; 13:44:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • Neyini tartışıcaz dlc sistemi kadar saçma bir sistem mi var.

    Oyun çıkmadan dlc duyruluyor.

    %100 kötü bir sistem ve çok gereksiz.

    Oyuna güncelleme ile gelecek ufak şeyler bile dlc ile geliyor.
  • Insanlari somurmenin kapitalist yolu,begendiysen odeyeceksin.oyunlar zaten cok pahali.birde dlc ile tam faiş oluyor.olmazsa yarim oluyor.alan hatiri sayili bir kitle var.bu kaymaktan vazgeçeceklerini sanmam.maalesef herkes bu duzeni benimsemis durumda.olan duzulene oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Dreamcast'den beri olan bir şey dlc, Xbox 1'de de vardı. O zamanlar her şey bu kadar gelişmiş değildi, hali ile sorun olmuyordu. Ancak PS3 ve 360'dan sonra gelişen network sistemleri işin biraz daha çakallığa kaymasına sebebiyet verdi.
  • Dlc ciktigindan beri zaten oyunlarda gitgide kalitesizlesmeye basladi.Oyuna 59 $ fiyat bicip sonra yok kiyafet icin 5 $ yok silah icin 10$ istiyorlar.Eskiden oyunlarda kiyafet acmak icin helli bi zorluk seviyesind bitirmek veya bi gorevi yapmaniz sonucunda acardiniz keza silah icinde ayni sey gecerliydi.Oyunlari oynanabilir kilan birseydi bu.
    Ama yapimcilar artik simdi herkesi yoluncak kaz gibi goruyor e kazlarda gel beni yol dedikce sistem devam edicek :)
    Dunyanin en iyi oyunu olsa butun elestimenlerden 100 uzerinden 100 puan alsa oyuna dlc duyurup aldiktan sonra yok hakediyor filan diye bu sistem bitmeyecek dahada articak.

    Mesela Killzone Shadowfall a bi sistm geldi her multiplayer takim macindan sonra para kazaniyorsunuz olduruslerinize vs gor para kazaniminiz artiyor.Bununla dlc olarak satilan butun herseyi satin alabiliyorsunuz.
    Boyle olusa iyi sistem ama oyuna zaten para odyip sonrada yok biz oyundan sonra bunu yapmaya basladik hikayeye yok bilmemnekadar saat oynama suresi katiyor diyerekte simdi bazi firmalar dlc yi insanlara iyi bisey bak sonradan yapmislar lan alalim olgusu olusturmaya calisiyorlar.
    Bunu gorenlerd helal olsun adamlar sonradan yapcaklar yapmislar diyip dlc takvimi duyuran dlc ismini bile veren bunu gecip nekadar saat oynanabilirligini bile veren firmalar sizce dlc yi sonradanmi yapiyorlardir.Onlar insanlari tatli yalan ile kandiriyorlar sadece insanlarda kanip aliyorlar.
    Oyunu yapacaksalar adam gibi yapsinlar ozaman biranonce cikarmasinlar bakin nintendo Zelda oyununu cikarmayi erteledi biz yeni seyler kesfettik bunlari oyuna ekleyip oyunu tamamlamis olarak piyasaya gec cikarticaz diye aciklama yaptilar.Yani nintendo salakmi peki oyunu wiiu ya cikarip dlc olarak sunamayacak kadar aptalmi ,onlarda bu sistemin oyunculari yolmaktan baska bisey olmadigini iyi biliyorlar.
    Dlc lerin bitecegi gun glse de kurtulsak oyunlarin yarim yamalak cikmasindan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiden iyiydi artık durum bu.

     Oyunlara çıkan (DLC) sistemi iyi & kötü birlikte tartışalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 1 Mayıs 2015; 14:53:50 >
  • En yakın örneği Project Cars. Araç listesi çok sınırlı. Muhtemelen yeni gelecek değişik araçlara da para isteyecekler. Sonra millet neden korsana yöneliyor zaten oyunun fiyatı 59 dolar. Dlc ile toplam bir oyun 100-150 dolara gelebiliyor. Oh iyi iş vallahi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Oyunlara çıkan (DLC) sistemi iyi & kötü birlikte tartışalım
  • Oyunun tam sürümü season pass ile birlikte aldığın oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldurdu oyunları dlc mereti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartılmadan önce kabullenilebilirdi fakat artık işin cılkı çıktı. Adamlar resmen sömürüyor ve bu sistemin biteceğini zannetmiyorum. Aksine daha da artacaktır.
  • İçi dolu oyun çıkarıp geçen süre içerisinde bunu bir tık ileriye taşımak için uygun bir ücret karşılığında dlc çıkaracaksan tabi ki güzel bir şey fakat durum çok farklı artık yarım yamalak içi boş oyunlar çıkarıp üstüne içini doldurmak için parayla dlc satılıyor. Oyuncuları kazıklamaktan başka bir şey değil. Hem benden yarıp yaptığı oyun için para alıyor üstüne oyunu tamamlamak için çıkardığı eklentilerden de para istiyor. Aç gözlülükten başka bir şey değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.