Şimdi Ara

Oyunlarda 60 FPS altında kasma hissi oluyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Nedense eski bilgisayarımda böyle bir şey olmuyordu. Yani 40-45 FPS beni rahatsız etmiyordu. Ancak bu sistemimde çoğunlukla 60 FPS altına düşmemekle birlikte 50-55 FPS'lerde bile ciddi bir kasma hissiyatı yaşıyorum. Sistem şu şekilde:


    MAINBOARD: Gigabyte B450M S2H

    CPU: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor

    RAM: 16 GB DDR 4 1496.4 MHZ

    GRAPHICS: Ventus RTX2060 Super 8GB


    Monitör ise VIEWSONIC 27" VX2758-2KP-MHD 1MS 144HZ kullanıyorum display bağlantı ile. yani sorun monitörden olduğunu sanmıyorum. başka monitörde de durum aynı çünkü. Aşağıya iki adet video yükledim. Hitman oyunundan diğer oyunlarda da böyle 60 üzeri yağ gibi akarken 50 lere indiği anda hissedilir bir durum söz konusu. anlık fps yazmıyor ancak videoda 45'in altına hiç düşmedi. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Özellikle ikinci videonun 25. saniyeden sonraki kısmında daha net belli oluyor. 










  • Tam ekran oynuyorsan penceresiz ekranda dene. Birde vsync ve FPS sabitleyici kapalı olun eğer açıksa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler ama nedense her oyunda böyle anlamadım. Allah'tan 60ın altına pek düşmüyor ama 50lere indiği anda bir anda çakılıyor  her oyunda bu ayar yok ama olanlarda denerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde 60 Hz monitörlerde bu sorun var 144 hzde olmaması lazım
    Masaüstünde görüntü ayarlarında hzyi 144e ayarladınızmı default olarak 60 Hz oluyor ilk başta

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ayarladım ama ne yazık ki fark etmiyor :((

    aslında eski sistemde 60 hz monitörde böyle bir sorun olmuyordu. çok daha zayıf bir sistemdi. şimdi 60ın altına her zaman düşmese de düştüğü anlarda ciddi göze batan bir durum oluyor. işlemci yetersiz mi diye düşündüm ama sanmıyorum bir de yüzde 1 fps ile ilgili olabilir demişler onu nasıl düzeltecez bilmiyorum.

  • 60 hz monitörden 75 hz'ye geçtim, aynı sorunu ben de yaşıyorum.60 fps'de iken 40 fps hissiyatı veriyor.Akşam freesync'i kapatıp tekrar test edeceğim.

  • Evet yaşayan birkaç kişi daha gördüm nette ilginç  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüntüyle alakalı bir çakılmamı yoksa kontrol aygıtlarıyla alakalı bir çakılmamı söz konusu olan. bazen oyun yazılımı yada pc diyelim sanıyenin 1/4 gibi bir süre sinyal almamış gibi davranıyor. biz ise bunu farklı algılıyıp yorumluyoruz. bunda arka planda çalışan bir uygulamanın yarattığı sorunda olabilir.

  • gerçekten benim de öyle. ac odyssey oynuyorum bu aralar 60-80 fps arası çok güzel hiç problem yok fakat oyunda bir şehire girdiğimde 50-60 fps'ye düşünce sanki 20fps'ye düşmüş gibi hissediyorum. eski bilgisayarımda 30-40 fps alırken oyun resmen akıyor gibi geliyordu.

  • evet benim eski daha kötü olan sistemimde amd 7850 ekran kartı vardı 35-40 fps de sorun olmuyordu. şimdi 35-40a fazla düşmemesine rağmen az gibi görünüyor göze :((

  • uranus kullanıcısına yanıt

    onu tam bilmiyorum. genelde 45-50 fps altına zaten pek düşmüyorum ama düştüğüm anlarda mesela hareket halinde. adamı sağa sola oynatırken falan, 45 fps gözüme 20-25 fps gibi geliyor. tek tek kare kare görüyorum sanki hareketi. yani 60 ile 50 fps arasında bu kadar fark olmamalı diye düşünüyorum. netten biraz baktığıma göre ''micro shuttering'' diye bir sorundan bahsediyorlar ama insanlar aylarca uğraşmasına rağmen genellikle bu sorunu çözememiş. sanırım benimki de çözülmeyecek gibi umudu kestim artık. bir de şöyle bir şey yapmıştım. oyunu video kayıt alıp adobe premiere programında kare kare incelediğim zaman, bazen iki karede aynı resmi veriyor. yani 50 karelik bir saniye boyunca görünen 10-15 kare bir öncekiyle aynı görünüyor ama tabi kayıtla da ilgisi olabilir tam bilmiyorum.    





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.