Şimdi Ara

Oyunlarda Anlık Takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhabalar. Yeni ekran kartı aldığımdan beri yeni oyunlar deniyorum. Witcher 3 ve Arkham Knight(bu oyunda daha fazla) gibi oyunlarda Ultrada 70 FPS üstü alırken bir anda saniyelik takılmalar yaşıyorum. Bazen 5-10 saniye sonra kendini tekrarlıyor bazense düzeldi dediğim anda takılıyor.
    Ekran kartı: GTX 1060 6gb
    İşlemci: i5 3k
    İşlemci darboğaz yapmıyor olmalı zira oynarken Alt Tab çekip kontrol ettiğimde Arkham Knight gibi bir oyunda yüzde 70 civarı CPU kullanımı gördüm.
    SSD yok, bundan kaynaklı olabileceğini düşünmeye başladım. Onun dışında Windows 10'dan da kaynaklandığını söyleyen geri bildirimler okudum ancak kararsızım. Hard Diskim 1 terabayt ve 20 gb boş yer kaldı, ekran kartını aldıktan sonrada format atmamıştım. Yardımınızı bekliyorum. Neden kaynaklı olabilir, nasıl çözerim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hocam alt-tab çekerek değil de, MSI afterburner kurup oyuniçi grafiklerle CPU GPU kullanımlarını inceleseniz bence daha sağlıklı görmenizi sağlayacaktır. Şu videoyada bakabilirsiniz: Link: Link

    Witcher'da bir darboğaz görülmese de AC originsde net bir darboğaz görülüyor. Genel olarak AAA oyunları tam ucundan kurtarıyor gibi duruyor, 3570k. Sizdeki 3570'in daha da altında bir modelse çok yüksek ihtimalle bir darboğazdan sözedebiliriz.
  • Daha fazla bilgi verebilirsen yardımcı olabilirim geri kalan bileşenleri nedir ?
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Öneriniz üzere MSI Afterburner ile In-Game kontrol yaptım(Arkham Knight) ve darboğaz yaptığının farkına vardım. İşlemci önerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1155 soketin en iyi işlemcisi i7 3770k onun da extra 4 threadi olması dışında i5 3570'den çok büyük bir performans farkı yok (threadler elbette önemli ama real processlerde gözle görülen bir fark yaratmıyor gibi duruyor, belki renderlerda filan o performans farkı ortaya çıkabilir neyse)

    i7 3770k günü kurtarabilir, ama önermiyorum çünkü kurtarmayadabilir. Biraz bakındıktan sonra özellikle bu 3. nesil i serisinin değişik stutter sorunları olduğu (güçlü grafik kartlarıyla) hakkında şeyler okudum. O yüzden daha güncel bir çözüme yönelmek gerekir diye düşünüyorum. Tabi bu da sistemi değiştirmekten geçiyor. Kırmızı takımdan R5 1600 (veya bütçe yetiyorsa abisi R5 2600) gibi bir işlemci dünü bugünü ve yarını çok rahat bir şekilde kurtarır (bütün AAA oyunlarda). Mavi takıma oynamak isterseniz i5 8600k veya i7 8700k tabi bunlar bütçeyi biraz daha zorlayacak olan güncel işlemciler. Güncel önerilerime göre Kırmızı Takımdan ilerlemeyi düşünürseniz anakartınızı lütfen b350 çipşetli almayın çok sorunlu.

    Mümkünse 1155 sokete veda edin, vadesi doldu. Yine mümkünse, i7 3770k'yı bir şekilde ikinci el filan aramayıp güncel işlemcilere yönelin. i7 3770k bir umut bu günü kurtarsa da 1155 soket için olan işlemciler artık yarını kurtarmayacak.




  • https://m.cpubenchmark.net/socketType.html#id1

    Kullandığınız işlemciyi listeden bulun. Kullandığınız anakarta uygun olarak sıralanmış olan linki gosterdim sadece 1155 pine uygun işlemciler var listede en az 4 cekirdek ve 2.9 ghz üzerinde bir işlemci işinizi görecektir. İ3 , xeon , i5 ,i7 olmasina cok takılmayın.

    İşlemci için i5 3k demişsiniz i5 3570 e sahip iseniz böyle bir sorununuz olmaz.

    Ancak bütçe ni bilmediğim icin tabi ki listenin en üstündeki işlemciyi tavsiye edeceğim 😂

    1890 TL fiyati var tabi ki
    Listede aşağıya doğru düşüp kendine uygun bir tane bulabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.