Şimdi Ara

Oyunlarda Ciddi Fps Düşüşü ve Seste Bozulmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bilgisayarımı toplayalı bir yıldan az oluyor. Sistem özellikleri şöyle:

    AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor
    AMD Radeon R9 2904GB VRAM
    8.0 GB Ram
    Microsoft Windows 10 (build 10586), 64-bit

    ek olarak

    Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro ses kartını ve Logitech G930 Gaming Headset ses kartlarını kullanıyorum dönüşümlü olarak.

    Sorunum şudur ki; hemen her oyunda 10-15 saniyelik fps düşüşü (10 - 30 fps arası) ve ses bozulması oluyor. Bunu witcher 3'ü 60 fps oynarken de yapabiliyor, Counter-Strike GO'da 300 fps alırken de. Isınmadan kaynaklanabileceğini düşünüp takip ettim. cs go'da neredeyse bi fark olmazken, witcher 3'te cpu 60 dereceyi, gpu da 75 dereceyi görebiliyor. Araştırdığıma göre çok da yüksek dereceler değil.

    Ses bozulmasını da biraz anlatmak isterim; oyunun sesi ya da chrome'dan gelen sesler fark etmiyor (örneğin arkada oyun açıkken youtube videolarını izlerken) bir anda kesik kesik ve takıla takıla geliyor. bazen eski 56k modemlerin bağlanırken çıkardığı sese benzeyecek kadar bozulabiliyor.

    Driver sil yükle ve format işlemlerini neredeyse kendimden emin bir şekilde olması gerektiği gibi yaptım. herhangi bir değişiklik yok.

    Aklıma gelmişken, cs go'da eğer fps'i 120'ye sabitlersem bu sorun ortadan kalkıyor sanırım. 2 saat içinde hiç gerçekleşmedi ama dediğim gibi tamamen rastgele düşüşler oluyor. Denk gelmemiş olabilir de

    (evet biliyorum 120 fps neyine yetmiyor diyebilirsiniz ancak sadece cs go'da olmuyor dediğim gibi. sistemin görece iyi olduğunu düşünüyorum. böyle bir şeyin olması haliyle canımı sıkıyor)

    Şimdiden ilgilenip cevap veren üstatlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatakli -- 15 Mart 2016; 17:28:29 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.