Şimdi Ara

Oyunlarda cpu %100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok denedim araştırdım , 5 kere format attim , onu bunu denedim 1 2 gün stabil sonra aynı sorun.

    Windows normal seyrinde çok güzel cpu % 0/10 larda falan ama herhangi bir oyuna girdiğimde cpu tavan yapıor ve çok kasılıyor , ekran kartı 6800gs tahminen sorun ya windowsta yada hardware de ama çözemedim birkaç fikir belki iyi gelebilir teşekkürler..!!

    Not: virus , spyware taraması yapıldı.

    amd 3000 64 venice
    msi nforce 4 anakart
    6800gs ekran kartı



  • olur arkadaşım o kadar.
    sen hem oyun oynarken hemde cpuyu nasıl ölçüyorsun onu halen anlamış değilim ama problem değilki.
    sen alışmamışsın windowsu öyle görmeye.
    biz kullanırken bile %80 in üzerine çıkıyor oyunda 100 olmuş çok mu?
  • oyunlarda CPU nun %10 larda kalması beklenemez zaten.. ama anlık çıkışlar hariç %100 de olmamalı. sürekli %100 seviyesinde kalıyorsa işlemcin kullanımı arttığı zamanlarda aşırı ısınıyor olabilir ve bu ısınme nedeniyle de sürekli tavan yapıyor olabilir %100 kullanımın sırasında cpu ısısını kontrol et bence yada bir süre %100 kullandıktan sonra pc yi hiç kapatmadan resetleyerek biostan bak eğer ısı fazla ise yalıtımını güçlendir ..
  • Oyunda iken alt tab yapıorum o an %100 görüyorsun zaten anlaşılmayacak kadar zor bişey deil normal bir kasılma değil cpu 42 derece ekran kartı 47 derece ama sadece oyunlarda cpu kullanımı %100 :( anlamış değilim :((

    hacebit

    Teşekkürler şimdi %100 iken reset atıp biostan bakıcam.
  • en babasıda olsa oyunda yüzde yüz kullanır. eğer öyle olmasa güçlü işlemcinin bi özelliği kalmazdı. kötü olan işlemci yüzde doksan, iyi olan yüzde 20 kullanırdı ozaman performans farkı olmazdı. güçlü uygulamalarda full çalışır işlemci başka uygulamada açarsan oyun oynarken performans düşer çünkü işlemcinin tamamını kullanamaz. ama çok eski oyunlarda fullemeyebilir oda oyunun sınırıdır daha fazla işlemci kullanmasına gerek yoktur. bazı oyunlarda fps sınırının olması veya konabilmeside bu sebeptendir makinayı gereksiz full çalıştırmamak için.
  • Evet haklısın oyunlar cpu yu çok yer peki bu kasılmalar niye daha önce yoktu ve nvidia driverından da deil sildim yeniden yükledim bir fayda etmedi. Ama dün çok acaip bir hadise yaşandı akşam ve öğleden sonra kasılan alet sabah saat 3:00 civarlarında tık demedi :(( ve bugün saat 13:30 aynı kasılmalar devam edio hiçbir oyunu oynamama izin vermiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.