Şimdi Ara

oyunlarda grafik sorunu (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar grafiklerimde tam olarak ne olduğunu ya da neden olduğunu anlayamadığım bir sorun var.
    an itibari ile format attım bilgisayara belki düzelir diye ama yine bir değişiklik olmadı. directx'in son sürümü (direcx 11) haricinde bir yükleme yapmadım güncel driverlar yüklü. yardım ederseniz çok sevinirim.

    Sistem,
    İşlemci: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+ (2CPUs), 2.5GHz
    Bellek: 4096 mb Ram
    Ekran kartı: ATI RADEON 3650 (3600 series diye geçiyor)

    formattan sonra denediğim oyunlar;
    Sniper Ghost Warrior, Splinter Cell Chaos Theory( bunda o kadar göze batmıyordu sadece bir iki üçgen eksik gibi duruyor kaplamalarda), Battlefield Vietnam(ss ler bundan)

    http://imageshack.us/photo/my-images/195/screenshot2in.png/

    http://imageshack.us/photo/my-images/85/screenshot1es.png/

    http://imageshack.us/photo/my-images/821/screenshot0n.png/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicansan -- 29 Nisan 2012; 10:58:08 >







  • benim bildiğim ekran kartı kaldırmassa siyah ekran gelir yani ya kaldırır ya kaldırmaz. böyle karıncalanmaları görmedim daha önce.
  • internette Türkçe ve yabancı sitelerde baya araştırdım ve benzeri bir grafik hatası bulamadım ve hatanın tanımıda tam olarak yapamıyorum. çözümünün ne olduğunu bilmeseniz bile benzer bir hata ile karşılaşan veya neyden kaynaklandığını bilen biri varsa araştırmayı ona göre yapabilirim. şimdiden teşekkür ederim.
  • yani benim mantığıma göre böyle bir netsizlik driverin yüklü olmayışından, yada eski bir driverin yüklü oluşundan kaynaklanabilir. en güncel driveri kullandıgına emin misiN?
  • windows update ile yapılan ATI Technologies INC. driver update for ATI RADEON 3600 PRO ile yükleme yaptım. catalyst control center'ın auto detect ile bulduğu driverı da yükledim amd nin sitesinden. ve daha önce dediğim gibi microsoft directx update ile de directx 11 yükledim. açıkcası directx den biraz şüpheleniyorum. sorun şöyle başladı; formattan önce sorun yokken sniper ghost warrior u yükledim, oyunda sesler yoktu. araştırdıktan sonra directx güncellemenin sorunu giderdiğini okudum ve güncelledim. sesler geldi sonuç olarak ama oyuna girdiğimde yukarda göstediğim resimlerdekinde olduğu gibi grafikler birbirine girmişti. format attım, tüm driver updateleri tekrar yaptım sonuç yine değişmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicansan

    windows update ile yapılan ATI Technologies INC. driver update for ATI RADEON 3600 PRO ile yükleme yaptım. catalyst control center'ın auto detect ile bulduğu driverı da yükledim amd nin sitesinden. ve daha önce dediğim gibi microsoft directx update ile de directx 11 yükledim. açıkcası directx den biraz şüpheleniyorum. sorun şöyle başladı; formattan önce sorun yokken sniper ghost warrior u yükledim, oyunda sesler yoktu. araştırdıktan sonra directx güncellemenin sorunu giderdiğini okudum ve güncelledim. sesler geldi sonuç olarak ama oyuna girdiğimde yukarda göstediğim resimlerdekinde olduğu gibi grafikler birbirine girmişti. format attım, tüm driver updateleri tekrar yaptım sonuç yine değişmedi


    sürekli oyun oynayan birisi değilim yani tam bilgim yok ancak bilen arkadaşlar yada sen biliyosan diye söylüyorum. tam emin değilim ama her oyun directx 11 ile oynanmıyor bazıların 9- yada 10 gerektirior ve 9- yada 10 un açtıgını 11 açmayabiliyor bazen diye biliyorum belki onları yüklemen gerekebilir. yanılıyorsam kusura bakmayın.




  • amd nin sitesinden driverını kur bidaha,direct x sorun çıkartmaz.
  • amd den driverı tekrar yükledim yine sonuç değişmedi. donanımsal bir sorun galiba...
  • sanmıyorum donanımsal olucağını.
  • yardım için teşekkürler arkadaşlar sorun sadece belirli bir grafik motoru ile ilgiliymiş. "Refractor Engine" diye bir oyun motoru ile alakalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.