Şimdi Ara

Oyunlarda resetlenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkeze selamlar. ben bir kaç arkadaşın onerisi üzrine celeron d işlemcili makinamı AMD athlon 2500+ ile değiştim. Anakart olarakta MSI K7N2 DELTA2 model bir anakart aldım. üzerinede arkadaş saolsun bir fan gondermiş box kutuların içinden çıkanla aynı. şimdi ben bu makinayı topladım kurdum ilk başta yükleme yaptığım zaman makinada core cell programı var onu kurdum ve standart ayarlarda işlemci sıcaklığı 50 - 60 - 70 c gibi bişilerdi.. bende işlemci ile sogutucunun arasındaki macunu değiştirdim. sonrasında normal ayarlarda yani hiçbir yükseltme yapmadan işlemcinin sıcaklığı baya bi düştü. 35 45 c arası değişir su anda. ama eskidende makinam oyunlarda reset atıyordu şimdide atıyor.

    su anda sistem olarak wınxpsp2 kullanıyorum. sistemden şüpelenip wın98 yükledim ama oyunlarda yine problem çıkardı resetlenmeler oyundan atmalar oluyor. acaba bunun nedenleri neler olabilir.

    ben su anda ramlardan power dan ve ekran kartından şüpeleniyorum.. ekran kartı olayı çok düşük bir ihtimal. acaba bu resetin nedeni ne?

    ekran kartım ati 9200se... sürücüler son haliyle yüklüler. peki benim dediğim bu ihtimaller dışında ne gibi bir problemden kaynaklanıyor olabilir.?







  • core cell progrmının resiminide koyuyorum buraya bu arada işlemciye giden gerilimide yükseltmeyi denedim ama yine bir işe yaramadı.

  • oyundan atma sebebi ram timingleri olabilir.
  • bu problemi nasıl giderebiliriz? gerçi 3200+ kullana bilmek için 400 mhz iki adet ram alıcam sonrasında denerim ben bu ihtimalide başka ihtimaller olabilirmi?

    bu arada su anda kullandığım ram 256 mb 333 mhz..
  • bios'a gir.
    advantec chipset features içinde memory timing seçeneklerinden BP SPD'i seç

    sorunun düzelmesi lazım
  • advantec chipset features içinde memory timing seçeneği yok.

    cell menu de adjust dram freg (fsb:dram) seçeneği var orasıda zaten BY SPD idi bende auto yapıp denedim ama bişi değişmedi yine makina resetlendi. başka ne tür önerileriniz var bu arada memoru v 2.60 normalmi? yükseltmem gerekirmi?
  • problemi cozdum rama gelen akımı azalttım. ve oyunlarda reset olayı ortadan kalktı. yardımlarınız için saolun.
  • birde hdd de ntfs formatında ise oyunlardan atmalar oluyormş????
    diyorlar ..
    ben 2 senedir pc kullanıyom ilk günden beri de ntfs kullanırım hiç atmadı,???
  • quote:

    birde hdd de ntfs formatında ise oyunlardan atmalar oluyormş????
    diyorlar ..
    ben 2 senedir pc kullanıyom ilk günden beri de ntfs kullanırım hiç atmadı,???

    dostum kimden duyduğunu bilmiyorum ama öyle bişey yok. aksine şuan da fat32 ye göre birçok üstünlüğü var. tek dezavantajı ise devavantaj bile denmez ama eğer win98 de kurulu ise makinada ntfs ile kurulan driverları görmez. başkada bir sorunu yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desperatto -- 1 Kasım 2004, 9:18:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.