Şimdi Ara

Oyunlarda Yeterli Performans Alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistem:

    MSI B450M Pro M2

    AMD Ryzen 5 1600

    CORSAIR Vengeanche LPX 8 GB 3000 MHz

    MSI RX 580 8GB Armor


    PUBG:

    • ÖNERİLEN:
    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
    • İşlemci: Intel Core i5-6600K / AMD Ryzen 5 1600
    • Bellek: 16 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB / AMD Radeon RX 580 4GB
    • DirectX: Sürüm 11
    • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
    • Depolama: 30 GB kullanılabilir alan

    Tek farkım 8 GB RAM olmasına rağmen yeterli FPS'i alamadığımı düşünüyorum. Genelde loot yaparken filan 70-80-90 arası oluyor. Savaş olduğu zaman ya da belli zamanlarda drop yiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Bu arada oyun ayarlarım:

    Doku orta, Kenar Yumuşatma yüksek, diğer ayarlar düşük Çözünürlük: 1680x1050

    (Driverlar güncel)

    Oyunlarda Yeterli Performans Alamıyorum
    Oyunlarda Yeterli Performans Alamıyorum
    Oyunlarda Yeterli Performans Alamıyorum
    Oyunlarda Yeterli Performans Alamıyorum
    Oyunlarda Yeterli Performans Alamıyorum







  • Pubg fps konusunda aşırı sıkıntılı bir oyun. Öyle uçaktan baktığınız yerden bende 200'lu fps'ler alıyorum ama yere inince 100 hatta 80-90 fps alıyorum. Pubg'yi kafanıza takmayın. Önerilen sistem gereksinimlerine takılmayın onlar referans amaçlı verilmiş. Ki pubg sürekli güncellenen bir oyun. Online oyunlar sürekli kendilerini güncellemelerine rağmen genelde sistem gereksinimlerini güncellemiyorlar. İlk pubg ile şimdiki pubg arasında dağlar kadar fark var.


    Oyunun bir çok yerinde ortalama fps'niz 80-90 olsa da optimasyonun kötü olduğu yerlerde ve bazı animasyonlarda fps'niz düşebiliyor. Oyundan kaynaklı bir durum.


    Ha size önerim bütçeniz varsa bir 8gb daha ram alın. Çünkü pubg'de çoğu zaman bilgisayarın toplam bellek kullanımı 8gb üzerine çıkıyor. Haliyle bu da performans düşüklüğüne neden oluyor.


    Lakin dediğim gibi pubg optimasyonun çok kötü olduğu bir oyun. Fps çoğu zaman aşırı dalgalanma yapıyor.


    Kolay gelsin.





  • 8 GB RAM almam gerektiğinin farkındayım. Sadece PUBG için değil diğer bütün oyunlar için geçerli tabi bu ancak beraber oynadığım arkadaşımın 1050 TI ve 8 GB RAM ile benden daha yüksek ve daha dropsuz bir oyun oynamasının açıklaması nasıl olabilir?

  • Koios1 K kullanıcısına yanıt

    Oyunun kötü optimasyonu ile açıklabilir. Sistem çeşitliliği ne kadar fazla ise o kadar çok sorun çıkıyor. Yapımcıların belli bir sistem üzerinde oyunu geliştirip piyasadaki diğer sistemlere göre adam gibi ayar çekmemesi yüzünden.


    Konsollara çıkan oyunlarda fps düşmesi neredeyse hiç yok. Olanlar da sonradan güncellemeler ile hallediliyor genelde. Ama Masaüstü sistemlerde bunu yapmak çok zor. Sistem parçası üreten her geliştirici kendine göre ayar çekiyor parçalarına. Ufak bir sürücü güncellemesi bile oyunlarda büyük bir farka neden oluyor. Bilmem duydunuz mu ama Asassin creed Unity çıkışında baya bir sorunlu oyundu. Nvidia tarafında sürücüler iyi olduğu için bir nebze fps daha iyiydi ama amd tarafında işler çok kötü gidiyor. Amd ekran kartı üreticileri fps düşüklüğünün nedenini Oyun yapımcılarına bağlamıştı. Oyun yapımcıları da amd'nin sürücü tarafında başarısız olduğunu söylüyorlardı. Yani kısaca topu birbirlerine atıyorlardı. Neticesinde beraber birleşip sadece bu oyun için sürücü geliştirmişlerdi zamanında. Ondan sonra sorun çözülmüştü.


    Netice olarak Amd sürücü konusunda çok kötü. Amd ekran kartlarının Nvidia'ya göre satışlarının kötü gitmesinin en büyük sebebi bu sürücüler idi.


    Velhasıl sistemde belirgin bir sorun yok ise sıkıntınızın çaresi pek yok gibi. Neler yapabilirsiniz diye sorarsanız amd'nin ekran kartınız için çıkarmış olduğu en yeni sürücüden en eskiye kadar 6-7 tane indirip tek tek kurup denemeler yapabilirsiniz. Belki eski sürücülerden biri fps dalgalanmasını en aza indirgeyebilir. Benim eski amd ekran kartım ile yaşadığım bir sorun vardı. Oyun ilk 5 dakika çok güzel sonradan ani takılmalar başlıyordu oyun bitene kadar. Bende 5-6 tane sürücü denemesinden sonra çok eski bir sürücünün hiçbir sıkıntı çıkarmadan oyunu oynattığını bulmuştum. Diğer oyunlarda bir sıkıntı yoktu sadece fifa 14'de böyle bir sorun vardı.


    Amd'nin yeni ekran kartlarında sürücü konusunda durum nasıldır bilemem ama şu andaki sürücüler bir çok oyunda fps dropları yaşatıyor. Ha sıkıntıyı yaşamayan arkadaşlar da var ama o da şans mı diyelim ne derseniz diyin. O yüzden şu anda masaüstünde oyun için en ideal Nvidia ekran kartları bence. Ha Pubg'de anlattığım ilk mesajımdaki sıkıntıyı Nvidia ekran kartı da yapıyor bak. 32gb ram'im olmasına rağmen.


    Kolay gelsin.





  • Pubg optimizasyon sorunları olan bir oyun. Bilgisayarınız da herhangi bir sorun yok

  • Çözünürlük düşük ondan da oluyor aslında. Ekran kartına yük binmiyor işlemciye abanıyor haliyle drop vs oluyor. Ram'den ziyade bence monitörü değiştirin. Bu arada armor serisi kartlar çok dandiktir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.