Şimdi Ara

Oyunu çöktürdüğü için AMD FSR 3, Nightingale'den kaldırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyunu çöktürdüğü için AMD FSR 3, Nightingale'den kaldırıldı
    Kanadalı geliştirici Inflexion Games, ilk projesi olan hayatta kalma Nightingale'in erken erişime açıldığında AMD FSR 3, Nvidia DLSS 3 ve Intel XeSS desteğine sahip olacağını açıklamıştı. Ancak oyunun çıkışına az bir süre kala yapılan testlerde Inflexion, AMD FSR 3 desteğini kaldırmaya karar verdi. Açıklamaya göre FSR 3, sunucu stres testlerinde yaşanan çökmelerden sorumlu olarak görülüyor.



    FSR 3, Nightingale'den kaldırıldı



    Inflexion tarafından yapılan açıklamada testlerde elde edilen çökme verilerini incelediklerini ve kullanıcıların ayarı açık olsun ya da olmasın, yaşanan çökme olaylarının FSR3 entegrasyonlarına işaret ettiğini belirtti. Geliştirici firma, FSR 3’ü oyunun çıkışından kaldırırken kararlılık sağlandığında ilerleyen güncellemelerde geri getireceklerini aktarıyor. Bununla birlikte firma, daha eski bir FSR sürümünü oyuna eklemek için de çalışmalar yürütüyor.



    Ayrıca Bkz.AMD’nin Zen 5 işlemcileri TSMC 3nm süreci için hazırlanıyor



    Nightingale, bugün PC'de piyasaya sürülecek ve oyuncuları Viktorya döneminde bir fantezi dünyasına götürecek. Bir hayatta kalma oyunu olsa da Nightingale, günümüzün modern tüm teknolojilerini barındıracak ve görsel açıdan oldukça kuvvetli görünecek. Dolayısıyla oyun sistemleri zorlayan bir yapıda olacak. Öte yandan FSR 3, şimdiye kadar birkaç oyunda kendisine yer edindi ve giderek daha fazla oyuna ekleniyor. Bununla birlikte FSR 3'ün çökmelere neden olduğuna daha önce tanık olmamıştık. Dolayısıyla sorunun FSR 3'ten ziyade oyunun optimizasyonunda olması daha olası.



    Nightingale sistem gereksinimleri



    Minimum sistem gereksinimleri




    • İşletim Sistemi: Windows 10 64-Bit

    • İşlemci: Intel Core i5-4430

    • Bellek: 16 GB RAM

    • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060, Radeon RX 580 veya Intel Arc A580

    • DirectX: Sürüm 12

    • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan



    Önerilen sistem gereksinimleri




    • İşletim Sistemi: Windows 10 64-Bit

    • İşlemci: Intel Core i5-8600

    • Bellek: 16 GB RAM

    • Ekran Kartı: GeForce RTX 2060 Super / Radeon RX 5700XT

    • DirectX: Sürüm 12

    • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-fsr-3-support-in-nightingale-dropped-due-to-crashes/







  • Mükemmel bir başlık : "Oyunu çöktürdüğü için"

    Türkçe : "Oyunun çökmesine sebep olduğu için"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 20 Şubat 2024; 13:23:39 >
  • Vasat bir geliştirici olduğumuz için demiyor da, FSR 3 yüzünden diyorlar. Yav he he!

  • Çöktürdüğü Türkçenin ana temellerine daha uygun sanki hocam ben Japonca dersi aldım 2 sene orda da sondan eklemeli dil algoritması var ne kadar çok ek kullanırsak fiil sonunda bu dilimizi Ural altay dil ailesinde o kadar gelişik olduğunu gösteriyor gibi. Sizin söylediğiniz daha hint ailesine uygun ve popüler. Mesela Türkmen şarkısında yel-peşe-len-di diye bir kullanım var yel rüzgar peşe peşinden gibi arkalamak mendilim yelpeşelendi rüzgarda mendilim dalgalandı gibi bir anlam. Bence yazar güzel bir Türkçe kullanmış tabi bana göre yoksa düşüncenize saygı duyuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Oyunu çöktürdüğü için" şeklindeki kullanım, olan şeyi gayet iyi açıklıyor. Gereksiz uzatmanın bir manası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin Yasir Akpınar -- 20 Şubat 2024; 14:12:14 >
  • bi sürü firma fsr3 için oyun çıkardı ama çökmedi. başkasını suçlamak ne kolay demi. entegre edemedik demiyorda

  • Düzeltcene kaldırmakta bilemedim :S

  • "Oyun çökerten AMD" gibi.

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    üzgünüm ama yanlış dergi, TV, yayın, bilgilendirme amaçlı veya kurumsal düzeydeki konuşmalar için uygun değildir daha çok sokak ağzı olarak uygun olabilir ama bu tip platformlar için yanlış bir telafuz şeklidir bu tarz bilgilendirme amaçlı platformlarda özellikle yazı denetmenlerinin olması şarttır olmadığında örnek şekil A-1 bu şekilde kalitesiz sunumlar çıkmasına sebep olmaktadır, doğru türkçe bu değildir.

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    eleştirileri yapıcı olarak almanızı temenni ederim, sokak ağzında evet amacına hizmet edebilir ama kurumsal düzeyde amacına hizmet etmeyen yanlış bir tasvip şeklidir kaliteli içerik ile lakayit içerik arasındaki fark budur, başarılarınızın devamını dilerim saygılar.

  • Benzer bir sorunu deliver us mars oyununda dlls 3 ile yaşadım. Dlls 3 açınca oyun 5 dk da kesin çöküyordu laptop 4080 ile. Kapattım öyle oynadım. Hala da düzelmedi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    Olan şeyi gayet iyi açıklamıyor. "oyunu çöktürdüğü için" ifadesinden sanki firmanın bu teknolojiyi bilerek ve isteyerek bu oyunu çöktürmesi için geliştirmiş olduğu anlamı çıkıyor. Yani bir tarafta bilerek ve isteyerek, diğer tarafta bilmeden istemeden anlamları var. Şimdi bu ikisi aynı şey mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun çökerten FSR3 yoktur entegre edememiş geliştirici vardır. rus atasözü gibi oldu ama FSR3 açık kaynak yani DLSS3 gibi bunun eni boyu bu hadi koy aracına bu müzik sistemini kalıp gibi değil. eni biraz fazla mı geldi o zaman derinliğe ver gibi esnek bir şey. becerememişler bir de nightin ne hiç duymadım? çıkarsa da denemem bile yani açık kaynak kodu ekleyemeyen adamların yaptığı oyundan ne çıkar?


    FSR3'ün oyunlara eklenmesi nvidia 1000 2000 3000 kullanıcıları için önemlidir ve bakın çöktü sakat bu algısı yapmaya çalışıyorlarsa ardında kim vardır acaba? şu parayı al da çöktü çıkardık yap bile yapar nvidia affetmez para çok. ati 6000 7000 kullanıcılarında sürücü üzerinde var AFMF isminde bütün oyunlarda FSR3 yani onları zaten etkilemez oyunlara FSR3 gelmiş gelmemiş. amd yapmış bir hayır açık kaynak onda bile dakikasında engel çıkarıyorlar. eski seri nvidia kullanıcılarının kartlarını bedava upgrade etmeyin diye yani ben 3080'de modla denedim DLSS3 FG'yi çılgın etki ediyor FSR3 de bu şekilde olacak modla uğraşmadan. özellikle 3000 serisi kullanıcılarına. iki polis var ya öyle olacaklar.Oyunu çöktürdüğü için AMD FSR 3, Nightingale'den kaldırıldı 





  • Oyunun çökmesine neden olduğu için mi? Nedense bana bu tür ifadeler oldukça tanıdık geliyor artık. Örneğin NVidia sponsorlu bir oyunda yeni bir yama ile eklenen async compute desteği sayesinde oyun AMD kartlarda çok daha hızlı çalışmaya başlamıştı. Oyunu geliştiren firma, oyunda birçok stabilite sorunlarına yol açtığı gerekçesiyle bu özelliği ilk güncellemede alelacele kaldırmak zorunda kalmıştı nedense. 2016'da Hitman Dx12 ile yayınlanmış olmasına rağmen 2018'de Hitman 2 Dx11 ile yayınlanmak zorunda kalmıştı ki altında yatan asıl sebebi yine bilenler bilir (Dx12 bir sene sonra bir güncelleme ile eklendi).


    Tabi günümüzde artık bu tür olayların hedefi sadece AMD satın almayı düşünen kitle değil, aynı zamanda halihazırda halen NVidia'nın 2000 ve 3000 serisi kart kullanan oyuncular da bu gruba dahil. AMD'nin FSR 3'ü açık kaynak kodlu hale getirmesinin sonuçları bakalım daha kaç oyunda daha bu tür teknik sorunlar şeklinde karşımıza çıkacak göreceğiz.


    Neyse, görünüşe göre ben de Nightingale'i es geçmek zorunda kalacağım gibi, maalesef cüzdanımda gerçekleşen bir stabilite sorunu nedeniyle müşterisini satan oyun geliştirici firmalara hiçbir şekilde ödeme yapamıyorum. Oyunu çöktürdüğü için AMD FSR 3, Nightingale'den kaldırıldı 





  • Şu oyun firmalarının beceriksizlikleri ve yan gelip yatarak para kazanma hırsları yüzünden düzgün oyunlar çıkmıyor. Bu gibi firmaların başaramadığını modcular başarıyor ama ne hikmetse modcular yerine bu dıngıllar para kazanıyor. Fsr3 açık kaynak altyapıya sahip. Fsr3 oyun çökertmez oyuna iyi entegre edemeyen, kendilerini oyun firması sanan dıngıllar çökertir. Bu oyuna para vermeye gerek yok en iyisi sitelerden indirip deneyip çöpe atmak.

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    Hem Türkçe'yi katlet hem de pişkinlik yap.


    Gidip Türkçe okuduğunu anlama ve anladığını da yazıya dökme konusunda çalışın.


    Z kuşağı ergen gibi üste çıkmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun çöktürme kebabı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.