Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
266
Favori
84.878
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gael kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum zaten bana söylenen o, üstüne düşmedim daha, uğraşacak vaktim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TristanBrada kullanıcısına yanıt
    Bende böyle olacağını tahmin ediyorum. Ne olursa olsun 5 katı ceza ödesin o zaman yinede başvurcam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bu ilk yazdığın dilekçenin örneği var mı acaba sgk’dan Verilen. Ben de gittim bana bişey vermediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba öncelikle konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim ben bir sağlık teknikeri olarak bile bir çok şeyden habersizken sizlerin haberdar olmamasına gerçekten şaşırmadım bende başımdan geçen olayı anlatmak isterim 2012 de akciğer kanseri tanısı alan babamın hastalığının bir anda ilerleyip beyine sıçraması ile konyadan kalkıp ankara medicana hastanesine başvurdum orada cyber life adlı cihazdan radyoterapi aldırmak istedim doktorumuz babamın hastalığının ileri olması sebebini göstererek sgk nın karşılamış olduğu tedaviden yararlanamayacağımızı yaptırmak istersekde paramızda yaptırmamız gerekiğini söyledi itirazlarım sonuç vermedi ve 9 bin tl ödeyerek tedaviyi yaptırdım babam 1 hafta sonra hakkın rahmetine kavuştu sırası ile önce
    171 i aradım onlar sgk ya gitmemi söylediler
    konya il sgk ya gidip ayrıntılı faturamla şikayet dilekçesi verdim
    dikkat ( sgk dilekçemi geri gönderdi işlem yapmadan çünkü hangi ilde tedavi gördüysek o ilin sgk sına başvurulması gerekiyormuş )
    yeni bir dilekçe ile ankara kocatepe sgk ya başvurdum işleme alındı aradan 6 ay geçti ilk somut sonucu aldım sonuç olarak hastanenin sgk lı bir hastayı sgksız göstermesi zaten bir suç
    ikincisi hastanenin hastayı sgk nın ödediği bir tedaviye uygun görmeyip de para ile yapması da ayrı suç
    hastaneye para cezası kesilmiş ben şuan elime dilekçe sonucumun gelmesini bekliyorum geldiği zamanda mahkemeye verip faizi ile talep edeceğim gelişmeleri buradan bildireceğim
    son olarak bu işe başvuranlar minumum 6 ay sabredeceksiniz




  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 5-6 yıl önce kayın pederim özel bir hastanede kanser tedavisi görmüş ve çeşitli işlemler karşılığında yaklaşık 25-30 bin tl para harcanmış. Fakat bizdeki faturalar kayıp olmuş. Ben bunları tekrar alabilirmiyim? Nasıl bir yol izlemem gereklidir? Ve ödenen fazla meblağları geri almam mümkünmü üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen?
  • Öncelikle konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık. Maalesef ülkemizde imtiyazlı kişiler ya da kurumlar yasalarla korunduğu gibi sıradan vatandaşların gelirlerini resmen gasp ediyorlar ve bu ülkede yaşayan bir birey olarak tıpkı bu olayda olduğu gibi bunu sürekli deneyimlemek gerçekten acı verici.

    Konunun esasına dönecek olursak, geçtiğimiz sene Tüketici Hakem Heyeti vasıtasıyla hizmet dökümü, fatura, kredi kartı fişi vb. elimdeki tüm dokümanları dilekçeme ekleyip olayı özetleyerek haksız tahsil edilen ücreti tamamen geri aldım. Bu ay farklı bir hastane macerası üzerine yine e-devlet üzerinden başvurumu yaptım gerekli tüm evrakları ekleyerek, bakalım sonuç bu sefer ne olacak göreceğiz. Ayrıca SGK Alo 170 ve CİMER başvuruları da yapmama karşın her ikisinden de olumsuz ve geçiştirmelik yanıtlar aldım ne yazık ki.

    Yani tavsiyem şu ki hiç başka yollara gitmeden e-devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyeti başvurunuzu düzgün bir biçimde yapın ve yaklaşık 2-3 ay bekleyip fazla ödediğiniz ücreti geri alın. Tabii bazı arkadaşlar hastanelerin ceza ödeyerek olaydan sıyrılmaya çalıştığını yazmışlar ama yinede şikayetiniz üzerine sizden fazla aldığı parayı ödemeksizin ceza ödemeye razı olurlarsa o zaman 5 kat yerine 10 kat ceza ödemek durumunda kalıyorlar mevzuata göre bildiğim kadarıyla.




  • nabu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Bu konuyla ilgili zaman aşımı var mıdır mevzuata bakmak lazım ama sonuçta uzman değiliz ama yine de şansınızı denemenizi öneririm. Öncelikle hastaneye gidip babanızın kimlik numarasıyla arşivden tüm hizmet dökümünü ve fatura kopyasını temin etmeye çalışın. Alabilirseniz şayet sonra hizmet dökümündeki tüm kodları ilave ücret ekranından durumunuza göre(ayakta/yatarak) sorgulayın.(bu arada epey zaman geçmiş olması sebebiyle bazı işlemler ücretli-ücretsiz olarak yer değiştirmiş olabilir güncel ilave ücret ekranında ama buna kafa yormamak lazım sonuçta güncel listeye göre itiraz edip sonucu bekleyeceksiniz.)Son olarak tüm işlemleri sorgulayıp eğer varsa fazladan ödemiş olduğunuz toplam rakama ulaştığınızda bunu bir dilekçe haline getirip özetleyerek e-devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvurun veya aynı anda SGK İl Müdürlüğüne tüm dayanak belgelerle başvuru yapın. İzleyebileceğiniz yol özetle böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aras -- 24 Kasım 2019; 0:27:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞeyhBedreddin

    Kardeş bu ilk yazdığın dilekçenin örneği var mı acaba sgk’dan Verilen. Ben de gittim bana bişey vermediler.
    İlk sayfaya ekledim.
  • aras kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada da bulunan, bana gelen SGK evrağında yazan içeriğe göre; SGK, hastaneye fazla alınan işlem ile ilgili bildirim gönderiyor. Eğer hastane size fazla aldığı tutarı iade ederse, fazla aldığı ücretin 2 katı da ceza ödüyor. Eğer sizden aldığı fazla ücreti iade etmezse 5 kat fazla ücret ödüyor.
  • TristanBrada kullanıcısına yanıt
    SGK' dan gelen evrakta yazdığına göre SGK' nın hastaneler ile anlaşmasına göre hastaya iade + 2 kat ceza ya da, iade yok 5 kat ceza şeklinde. Sizin durumunuzda 5 kat ceza ödemeyi seçmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaky -- 24 Kasım 2019; 14:24:11 >
  • Geçtiğimiz günlerde eşim Dünyagöz Hastanesinde Pitozis ameliyatı oldu. Ameliyat ücreti olarak 6.000 TL verdik. Sonra bu konuyu gördüm ve biraz araştırma yaptım. İlk sayfadaki linkten alınabilecek Max. İlave ücret 555 TL olarak görünüyor. Aradaki farkı alabilir miyim acaba? Ameliyat durumlarında ilave ücret iadesi gerçekleşiyor mu?

    Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamemo

    Geçtiğimiz günlerde eşim Dünyagöz Hastanesinde Pitozis ameliyatı oldu. Ameliyat ücreti olarak 6.000 TL verdik. Sonra bu konuyu gördüm ve biraz araştırma yaptım. İlk sayfadaki linkten alınabilecek Max. İlave ücret 555 TL olarak görünüyor. Aradaki farkı alabilir miyim acaba? Ameliyat durumlarında ilave ücret iadesi gerçekleşiyor mu?

    Doktorunuz Sgk anlaşmalı doktor listesinde olduğunu varsayarak, öncelikle hastaneden fatura alın. Fatura üzerinde yapılan işlemler yer almıyorsa, hizmet dökümü talep edin. Sonra kontrolünü gerçekleştiririz. Ameliyat vb durumlarda otelcilik vb faaliyetler adı altında oda ücreti vb. işlem ücretleri kesiliyor. Daha net bilgi için Sgk müdürlüğünden sorabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaky

    Doktorunuz Sgk anlaşmalı doktor listesinde olduğunu varsayarak, öncelikle hastaneden fatura alın. Fatura üzerinde yapılan işlemler yer almıyorsa, hizmet dökümü talep edin. Sonra kontrolünü gerçekleştiririz. Ameliyat vb durumlarda otelcilik vb faaliyetler adı altında oda ücreti vb. işlem ücretleri kesiliyor. Daha net bilgi için Sgk müdürlüğünden sorabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam.
  • Beyler ben bugün sgkya gittim. Bana iki ayrı fatura kesmişlerdi. Biri hastane tarafından 900 küsür bu olması gereken miktarda. Bir de başka şirket adına özel hizmet bedeli adında 1500 tl işte benden fazla alınan para bu. Farklı şirket üzerinden kesildiği için sgk kendince haklı olarak vergi dairesine şikayet edin dedi bu şekilde sonuç alınmaz dedi. Benim ilk başvurum il sağlık müdürlüğüne dilekçe ile detaylı fatura isteyerek oldu. Faturalar geldi ve yazıda firmaya gerekli müedde uygugulandı sgk veya tüketici hakeme başvurabilirsiniz diye yazı geldi. Sgk'da fatura farklı firmadan diyor vergi dairesine yolluyor. Yani devleti halkı soyuyorlar ordan oraya koşturup sonuç almaya yine vatadandaşa düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenpeace16 -- 11 Aralık 2019; 23:40:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da Medical Park için ben de şikayette bulunacağım. Herhangi bir ilçedeki sgk'ya başvurabilir miyiz acaba? Ya da illaki Ankara İl Sgk mı olacak? Yapan oldu mu daha önce?
  • Merhaba

    Bizim gittiğimiz hastane üniversite hastanesi hastane sorgu ekranından sorguladığımda hastane çıkıyor fakat Sözleşme konuları " ÜNİVERSİTE PROTOKOLÜ " yazıyot sadece başka birşey yok bizim için geçerlimidir bilginiz varmı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: of5

    Merhaba

    Bizim gittiğimiz hastane üniversite hastanesi hastane sorgu ekranından sorguladığımda hastane çıkıyor fakat Sözleşme konuları " ÜNİVERSİTE PROTOKOLÜ " yazıyot sadece başka birşey yok bizim için geçerlimidir bilginiz varmı acaba?
    Üniversite hastanelerinde geçerli değil. Onların sözleşmeleri farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenpeace16

    Beyler ben bugün sgkya gittim. Bana iki ayrı fatura kesmişlerdi. Biri hastane tarafından 900 küsür bu olması gereken miktarda. Bir de başka şirket adına özel hizmet bedeli adında 1500 tl işte benden fazla alınan para bu. Farklı şirket üzerinden kesildiği için sgk kendince haklı olarak vergi dairesine şikayet edin dedi bu şekilde sonuç alınmaz dedi. Benim ilk başvurum il sağlık müdürlüğüne dilekçe ile detaylı fatura isteyerek oldu. Faturalar geldi ve yazıda firmaya gerekli müedde uygugulandı sgk veya tüketici hakeme başvurabilirsiniz diye yazı geldi. Sgk'da fatura farklı firmadan diyor vergi dairesine yolluyor. Yani devleti halkı soyuyorlar ordan oraya koşturup sonuç almaya yine vatadandaşa düşüyor.
    Benzer durum bir yakınımın başına geldi. Lütfen siz de Cimere ve mümkünse Fox gibi yayın kuruluşlarına gönderin. Yoksa bu kural tanımaz çeteler daha beter hale gelecekler.

    Bu arada bu durumda iken hakem heyeti ile parasını aldığını iddia eden şikayetvar yorumları okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mutlaka takip edin. pes etmeyin
    Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acillerde para alınmaya mı başladı ? geçen özel bir hastane aciline gittim 25 tl ücret aldılar. fatura istedim e faturaya geçmedik diye vermediler.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.