Şimdi Ara

Özel kargo - ürünün gümrükte takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, burası doğru bölüm mü bu başlığı açmak için bilemedim ama gümrük problemleri burda sıklıkta paylaşıldığı için buradan yardım alabileceğimi düşündüm.

    Sorunum DHL ile gönderilmiş bir ürünün gümrükte takılmasıyla ilgili. Ürün bir protez ürünüdür (medikal veya işlevsel değil, sadece estetik amaçlı, herhangi bir yasaklı/sakıncalı ürün kategorisinde değil) yaklaşık 10 gündür geçici depo alanında. Şu an yurtdışında, düzgün internet erişimin bile olmadığı bir şantiye ortamındayım ve ilgilenmem çok zor oldu. Ürünün site satış fiyatı 200 dolar civarı, ancak satıcı tarafından 25 dolarlık bir fatura ile gönderildi.

    DHL'den gelen mailde sipariş onay maili ve ödemeyi gösterir kredi kartı ekstresi istenmekte. Teyit etmek amacıyla DHL gümrük departmanına zar zor telefon edebildiğimde yardımsever biriyle görüşme imkanım oldu. Ekstrenin/dekontun gerekmediği, sitedeki satış ekranının (ürün bilgisi + fiyatı görünecek şekilde) yeterli olacağını belirtti... ya da ben yanlış anladım.

    Burada yardımcı olma amacıyla formalite icabı bir şey göndermem mi istenmekte? Yani fiyatın doğruluğunu önemsemeyecekler gibi bir anlam çıkmıyor değil mi? Ekran görüntüsünün ne gibi bir geçerliliği olabilir ki? Gelen mailde altı çizili olarak dokümanlar istenmekte oysa ki..

    Anladığım kadarıyla, sitelerinden yaptığım hesap yanlış değilse 300 lira civarında bir ardiye bedeli çıkacak (her gün de 3-5 TL'lik artmakta hesaba göre - bunu da teyit edebilen olursa sevinirim - ürün 1 kg altında). Ordino diye bir ücretten de bahsedilmiş incelediğim başlıklardan, umarım bir de öyle bir şey çıkmaz...

    Yapmam gereken ödemenin kabarmaması için, şansımı deneyip fiyatı düşük gösterme girişiminde bulunmak istiyorum eğer bir risk teşkil etmiyorsa. Zaten ürünü sipariş edeli bir ay oldu ve fiyatında ciddi bir artış oldu, dolayısıyla güncel fiyatı gösterirsem benim ödediğimin üzerinde olacak. Bu durumda ekstre şart olacak..

    Karışık anlattım biraz, kusra bakmayın. Beni ekstradan 600+ TL ödemekten kurtarmabilecek veya yönlendirebilecek varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.







  • İşiniz tamamen sansa kalmıs. Onu acan adam az uz meraklıysa geçmiş olsun.
    Ayrica medikal malzeme demissiniz. Bireysel olarak oyle seyler getirilebiliyormu onuda arastirmaniz lazim.
    Gozuken o ki, yapabileceginiz tek sey, gorevlinin karsisina naif bir sekilde cikip, medikal malzeme demeden, urunun ne oldugunu ve ucuz miktar odediginizi anlatip sıyrilmaya çalışmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şansa kalmış ne demek? Neye geçmiş olsun. Medikal demedim, medikal DEĞİL dedim. Hiçbir yardımınız olmadı, ama sağolun.
  • Geciktiğiniz her gün depo ücreti ödersiniz ve öyle 3-5 TL olmuyor genelde.
    DHL en insaflı olanıdır bilginiz olsun.
    Bir an önce mail atın istedikleri evrakları gümrükleme işlemini yapıp bilgi versinler ücretini ödeyin gelsin ürününüz. Beklemeye devam ederseniz depo ücreti sebebiyle ürünün 2 katını geçer vergisi.
    Kredi kartı ekstresi istemedilerse göndermeyin bulandırmayın hiç. Size mail atmaları lazım dilekçe örneği onu doldurup imzalı olarak tarattıktan sonra size mail gönderen kişiye istedikleri evraklarla birlikte geri gönderin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihai tüketici ürünü bir şeyse oyuncak gibi mesela. O zaman ardiye bedeli hiç ödememeniz lazım. Sadece site fiyatı üzerinden vergi ödersiniz. Avrupa'dan geliyorsa %18, Avrupa harici %20. 200 Dolarsa o da en fazla 250TL falan olması lazım. DHL gümrük birimi ile görüşmeli ürünün tam olarak ne olduğunu hangi amaçla kullanıldığını izah etmeniz lazım. Eğer gümrük memuru bu ticari üründür derse o zaman işiniz zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    Nihai tüketici ürünü bir şeyse oyuncak gibi mesela. O zaman ardiye bedeli hiç ödememeniz lazım. Sadece site fiyatı üzerinden vergi ödersiniz. Avrupa'dan geliyorsa %18, Avrupa harici %20. 200 Dolarsa o da en fazla 250TL falan olması lazım. DHL gümrük birimi ile görüşmeli ürünün tam olarak ne olduğunu hangi amaçla kullanıldığını izah etmeniz lazım. Eğer gümrük memuru bu ticari üründür derse o zaman işiniz zor.
    Ardiye ücreti depolama ücretidir. Ticari veya şahsi olmasına bakılmıyor her ürün beklediği gün kadar ardiye ücretine tabii tutuluyor.
    Paket ağırlığı burada en önemli kıstas. Paketiniz 1 cm³ yer kaplasa bile ağırlığı 1 kg geldiğinde katlanarak artıyor ardiye ücreti.
    Bu konuda DHL oldukça insaflı. En azından zamanında bilgilendirip hızlıca çözüyorlar işlemleri.

    Olur da Aramex'e falan denk gelirseniz vay halinize arayın ki ulaşabilesiniz firmaya. Kendi umursamazlıkları yüzünden 1 hafta paketimi bekletip ardiye ücretini ürün tutarına kadar yükseltmeyi başardılar. Fiş fatura ibraz da yok. Ödemeyi yapın fatura kesilir diyorlar. Ben de "Siz bana 50 bin lira ödeyin ben de size fatura keserim sorun değil böyle mantık mı olur" dediğimde işleyiş böyle diyerek sıyrıldılar işin içinden. Paketi geri de göndermediler kargo ücreti istediler benden, ürünü terk ettim gümrükte mecburen tutar iki katına çıktı ödeyemem dedim kalsın. Aramex işi kılıfına güzel uydurmuş yanlışlıkla bulaşırsanız falan unutun o ürünü. Paket lastiği alsanız ticari sınıfta bu ürün diyip gümrüklemeye çalışıyorlar hemen.




  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Ardiye ücreti sadece ticari gönderiler için alınır. Daha önce amazondan ve Amerikadan siparişlerim oldu DHL e ardiye ücreti ödemedim sadece vergi ödemesi yaptım teslim ettiler. Gönderiler kategori3 kapsamında gümrüklemesi yapılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    Ardiye ücreti sadece ticari gönderiler için alınır. Daha önce amazondan ve Amerikadan siparişlerim oldu DHL e ardiye ücreti ödemedim sadece vergi ödemesi yaptım teslim ettiler. Gönderiler kategori3 kapsamında gümrüklemesi yapılıyor.
    O zaman ARAMEX bizi hepten öpmeye çalışmış.
  • Tnt express ile Çinden gelen 2 adet waffle makinem gümrüğe takıldı. Ürünüm dün geldi ve benden istenen fiyat aşağıdaki ücretler ve ayrıca gümrükçü tutup onada ayrı para harcamam gerekiyormuş. İadesini isteyeceğim büyük ihtimal yada alabilmek için başka bir ihtimalim varmı
    Özel kargo - ürünün gümrükte takılması
    Özel kargo - ürünün gümrükte takılması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.