Şimdi Ara

Özel Üniversiteden 'Haciz' Yoluyla Katkı Payı Tahsilatı (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beykent üniversitesinde 2.sınıf öğrencisiyim ve üniversiteye olan borçlarımızı ödeyemez olduk,onlarda eve icra mektubu göndermişler.

    ne yapabilirim acaba sizin fikirlerinizi almak istiyorum.



  • tavsiyesi olan yok mu arkadaşlar ?
  • yapabilecek bir şeyin yok borcunu taksitlendirme yoluna gidebilirsin.
    Ardından okuldan kaydını sildirebilirsin.
  • Hocam ne oldu da bu hale geldin bursunu felan mı kestiler yoksa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal şartlar altında dönem ücretini ödemeden ders kaydı yapamazsın, yani borçlu duruma düşmen mümkün değil, nasıl oldu bu iş?

    Üniversite ile anlaşman lazım başka yolun yok. Borcunu taksitlendir veya uzun vadeli kredi çekip tümden kapat. Zor bir durum, Allah yardımcınız olsun.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun...

    İcra dairesinden tebliğ yapıldı ve siz bu tebliği aldıysanız 7 gün içerisinde itiraz edebilirsiniz. (itiraz etmenin faydası: itiraz ederseniz tebliğiin yapıldığı adrese haciz yapılamaz. Haciz yapılabilmesi için alıcaklı tarafından borcu ispatı için icra dairesine gerekli delilleri: sözleşme, senet vb. belgeleri ile ispatı gerekecektir.) Bu size zaman kazandırır ve avukatı uğraştıracağı için avukat ile avukatlık ücreti konusunda pazarlık etmenizi sağlayacaktır ki bu süreç sonucunda varacağınız mutabakata göre taksitlendirme yolunu seçebilirsiniz.

    Eğer tebliğden itibaren 7 gün geçti ise bu süreçten sonra yapacağınız itirazlar icra dairesine yapılmış olan borç tutarının itirazın aksi kanıtlandığı taktirde %25i ana borcun üzerine bineceğini kabul etmiş olursunuz ki bunu tavsiye etmem. 10bin ise borç itirazınızı alacaklı çürütürse 12,500 olacaktır borcunuz...

    Yine icra iflas kanuna göre icra dairesine gidip 100TL taksitlerle ödemek istiyorum borcu diyebilirsiniz (alacaklı tutara ve taksit sayısına itiraz etme hakkı yoktur, bu yöntemi kullanabilirsiniz) Vade farkı olacaktır.

    Okul ile yaptığınız sözleşmeyi en ince detayına kadar okuyun. Okulu bugün bıraksanız yinede 4 yılın ücreti sizden istenecek mi? yada buna benzer hile hurda sizin aleyhinize bir durum söz konusu mu? Eğer böyle bir durum söz konusu ise mahkemeye başvurabilirsiniz. Sizi okuldan atarlarsa bunu kendi lehinize kullanabilirsiniz.

    Genel olarak yapmanız gerekenler:
    Acilen Burs arayışına giriniz.
    Avukat ile görüşüp taksitlendirme sonucunda vadenin bir bankadan çekilecek krediden yüksek olması durumunda bankaya yönelip kredi çekmenizi tavsiye ederim.

    Hukuki tavsiyelerim merak sayesinde edindiğim bilgilerdir, doğruluğu konusunda sizinde araştırma yapmanız gerekmektedir. Konuyu tanıdığınız bir avukatla detaylıca görüşebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslan26

    Normal şartlar altında dönem ücretini ödemeden ders kaydı yapamazsın, yani borçlu duruma düşmen mümkün değil, nasıl oldu bu iş?

    Üniversite ile anlaşman lazım başka yolun yok. Borcunu taksitlendir veya uzun vadeli kredi çekip tümden kapat. Zor bir durum, Allah yardımcınız olsun.

    sene başında tüm ücreti taksitlendirmiştim.ilk 2 aydan sonrasını ödeyemedik ondan borçlu duruma düştüm.kredi zaten çekmiştim. :(

    tavsiyeleriniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.