Şimdi Ara

özelleştirme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • açık ve basit bi şekilde olan yazı var mıdır avantajları ve dezavantajları hakkında özel olarak



  • Özelleştirmediğiniz kurumda çalışanlar salla başı al maaşı , devletin malı deniz yemeyen domuz , devlete sırtını daya mantığıyla hareket ettiğinden hiçbir zaman kar edemez.Belli siyasi görüşe sahip insanlar peşkeş çekilerek bu kurumlara yerleştirilir ve hiçbir iş yapmadan devlet tarafından beslenir.Denetleme sistemi düzgün yapılamaz , rüşvet ve yolsuzluk alır başını gider.Ancak özel sektörde şirket sahibi bu tür şeylere asla izin vermez.Hiçbir elemanının yan gelip yatmasına müsade etmez.Rüşvete , hırsızlığa müsade etmez.Kar ederse işini devam ettirir , etmezse dükkanı kapatır.Özelleştirme demek , vatandaşın ödediği vergilerle yan gelip yatan beleşçiler ordusunun devletin sırtında yük olmaktan kurtarılması demektir.
  • Arkadaş herkesin anlayacağı şekilde çok iyi özetlemiş. Bana sadece tasdik etmek düşer.

    Forumda bakıyorum, bu devirde askerlik mi olur, bu yüzyılda din mi olur, vs vs vs konular gırla gidiyor. Ama bu devirde devlet üretimde ne yapsın kimse demiyor diyemiyor. Bana kalsa herşeyi özelleştiririm. Bak bakalım o zaman zarar açıklanacakmı? Yok efendim en karlı devlet birimleri satılmış da vs vs vs hepsi hikaye hepsi popülizm.

    Solcu başta ise sol kadrolaşır, milliyetçi başta ise milliyetçi, muhafazakar baştaysa muhafazakar, sonrada iş çıkmaz, yan gelip yatarlar. Mesela şimdiki TSE. Bayramdan önce çalıştığım yer TSE tarafından denetlendi, denetleyecek kişiyi evinden ben aldım şirkete kadar getirdim. Kızla biraz muhabbet ettik 2 senedir TSE de dış uzman diye çalışıyormuş ne zaman mezun oldun diye sordum 2 sene önce dedi. Yahu ben 8 senedir laboratuar işindeyim, TSE nin bir birimine eğitim vermişliğim vs var, beni veya benim gibi adamları almazlar, sen daha 2 sene önce mezun oldun da hangi konuda uzamanlaşıp 2 senedir dış uzman olarak çalışıyorsun??????

    I love özelleştirme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Özelleştirmediğiniz kurumda çalışanlar salla başı al maaşı , devletin malı deniz yemeyen domuz , devlete sırtını daya mantığıyla hareket ettiğinden hiçbir zaman kar edemez.Belli siyasi görüşe sahip insanlar peşkeş çekilerek bu kurumlara yerleştirilir ve hiçbir iş yapmadan devlet tarafından beslenir.Denetleme sistemi düzgün yapılamaz , rüşvet ve yolsuzluk alır başını gider.Ancak özel sektörde şirket sahibi bu tür şeylere asla izin vermez.Hiçbir elemanının yan gelip yatmasına müsade etmez.Rüşvete , hırsızlığa müsade etmez.Kar ederse işini devam ettirir , etmezse dükkanı kapatır.Özelleştirme demek , vatandaşın ödediği vergilerle yan gelip yatan beleşçiler ordusunun devletin sırtında yük olmaktan kurtarılması demektir.


    Dostum dediklerine ilkesel anlamda katiliyorum yalniz bizim ulkemizde ozellestirme tam bu anlamda yapilmiyor , adeta iktidara yakin cevrelere bazen bazi sirketler peskes cekiliyor .Turkiye henuz tam anlamiyla bir hukuk devleti olmadigi icin ve de adil rekabet ortami olmadigi icin hepsine ozellestirme diyemeyiz. Ulkemizde her konuyu yanlis tartistigimiz icin bu ozellestirme konusunu da yalis tartisiyoruz bence .




  • Özelletşrime devlet için karlı, biraz rahat ve iyi imkanlarla çalışan kadrolu çalışanlar için sıkıntılı bir durum.

    Devlet verir işletmesini sadece alacağı paraya bakar, fazla enerji harcamaz. Ama işletmek için alan şirket daha az para ile daha fazla işçi çalıştırmak istediği için ya kadroluyu işinden eder yada çemberini daraltır.
  • bi bakanın bunun hakkında kitabı vardı sanırım biraz okudum pdf olarak o da iyi yönlerini belirtmişti

    lakin muhalefet partiler sattı etti gibi sözler söylüyor kötü yanları da var ki söylüyorlar yahut yok öyle bi şey sadece muhalefet olmak için mi yapılıyor
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Soylediklerine katılmıyorum cunku en yakın zamanda ornek olarak soma faciası yoneten ozel sektordu .Facia yasanınca hemen butun herseyle devlet ilgilendi ozel sektor avrat gibi kactı halkı yine devlet korudu ozel sektor kesinlikle cok yanlıstır her zaman devletcilik ilkesi önplanda olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.