Şimdi Ara

Özgür Özel'den Yeni Şeyh Sait Açıklaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Gerçekten anlamıyorum sizi. İlk önce "siz solcular" diyerek beni Kürt ayaklanmalarını savunanların tarafına atıyorsunuz. Bir kere şunu anlayın. Türk solu çok geniş bir yelpaze. İçinde Atatürk'e burun kıvıranlar olduğu gibi Atatürk izinden gidenler de vardır. Bu yüzden bana "Kürt ayaklanmalarına destek çıkanlar" yaftalamasını yapamazsınız. Haddinizi bilin.


    Birbiriyle bağlantısız, saçma sapan, cümle bile olmayan bir "şey" yazmışsınız. Ne demeye çalışıyorsunuz? Burada Türk solunun Kürt hareketine bakışı konuşulacaksa konuşurum ama ilk önce mantıklı iki cümle kurun ve benim hakkımda saçma sapan ithamlarda bulunmayın.


    Üstelik şanışer kim ya? Kim bu adam? Bana ne onun saçma sapan görüşlerinden? Şanışer ne demek üstelik?

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    şanışer bir yansımadır.



    sen de diğerleri gibi örnekleme beğenmiyorsun.


    şöyle düşün: Ben Atatürkçüyüm ama Akpye oy veriyorum desem bu beni Atatürkçü mü yapar yoksa muhafazakar, arapçı bir parti destekçisi mi?


    yani lafla gemi yüzmüyor.


    sol geniş yelpaze miydi?


    ecevit'e bile neler yapıldı. ecevit'in solu ilginç şekilde milli izler taşıyordu. zaten kendisine boş yere iki defa darbe yapılmadı (ekonomik ve askeri). onun döneminden giden Emine Tarhan gibi gerçek Atatürkçüler de parti de idiler; lakin KK ile hepsi şutlandı. Bak açıtğım bir konu vardır: "13 yıllık KK dönemi bitti, yeni bir 13 yıllık ÖÖ dönemi başladı".


    lakin sol hep , Türk düşüncesine karşı idi.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Kemalist ideoloji başkadır Türk solu başkadır. Türk solunun bir kısmı Atatürk devrimlerini sahiplenirken bir kısmı da Atatürk devrimlerini burjuva devrimi olarak tanımlar ve Kürt tezlerini savunur. Bunlar da ekseriyetle komünistlerin söylemidir ki onları da genellemek doğru değil. Bu ayrımı görmeden hepsini aynı kefeye koymak elmalarla armutları karıştırmak oluyor.


    Atatürk devrimlerine ilk ihanet edenler Türk solu değil Türk sağı olmuştur. Menderes, Demirel, Özal dönemlerinde sağ Atatürk devrimlerini kemirmiştir. Erdoğan dönemiyle birlikte dönek solcular ile birlikte liberaller ve Türk sağı devrimlere son darbesini de vurmuştur. Burada solu diline dolayanlar sağın ihanetinden bahsetmez ne hikmetse.


    Sol Türk düşüncesine falan karşı değil. Komünistler, sosyalistler ideolojileri gereği ulus devlete sıcak bakmıyorlar. Tabii ki solun da içinde ayrılıkçı gruplar, aşırılıkçılar var. Fakat gerek günümüzde gerekse geçmişteki pek çok Atatürkçü aydın sol ideolojiden çıkmıştır. Sosyal demokratların ise ulus devlet ile bir derdi olmamalı. Fakat konjonktür değişti. Bugün tüm dünyada ulus devletlere bir saldırı var. Bu yüzden milliyetçi liderler yükselişte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 21 Aralık 2023; 23:0:32 >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Yalnız benm tezimde şöyle bir nüans farkı var. Sizin dedikleriniz doğru olmakla beraber Atatürkçüler bu ülkeyi kuranlar olduğu için devlet Atatürk'ün mirasını korumak için dizayn edilmişti. Bu nedenle uzunca bir süre Atatürk karşıtı ve gerici akımlar devlet müdahalesi sonucu başarılı olamadı. Fakat aslında bu akım( Dini ve etnik gericilik) çirkin yüzünü iktidarı yeterince elde ettiği her zaman göstermişti nitekim Adnan Menderes'i son 5yıllık dönemi son derece anti demokratik ve baskıcı bir rejimi ifade ediyordu fakat devletin müdahalesi ile bu hareketlerin devrilmesi sonucu, halk bu belalardan kendi çabası ile değil devletin gücü ile kurtulması sonucu sahip olduğu değerlerin kıymetini tam olarak farkedemedi.


    Aynı şekilde Atatürkçülükte devlete güvenerek yumuşadı ve benim fikrim aşırı sol akımlar ve dünyadaki genel yozlaşma dan nasibini alarak zayıfladı. Gercekte olduğundan çok daha sol ve çok daha anlamsız bir hümanizmin pençesine düştü. Üniversitelerde, memurluktan, steril ortamlarda kalan Atatürkçülük devletin koruması nedeniyle karsı taraftaki çirkinliği ve otırterliği ve gericiliği tam olarak farkedemedi. Bunun sonucunda da onların kendi emelleri için Cumhuriyete karsı attıkları iftiralara inanmaya basladılar ve bunun sonucunda da bir noktada devletin içindeki koruma mekanizmasının Menderesden beri devamlı süregelen birçok denemeden sonra Avrupa destekli Erdoğan döneminde çökmesi ile hazırlıksız biçimde karsı tarafın çirkin yüzü ile başbaşa kalmak zorunda kaldılar.


    Yani ilk defa karsı Devrim önünde hiçbir engel, hiçbir bahane olmadan gercek yüzünü insanlara gösterdi. Dinci ve etnik gericilik çözüm süreci ve fethullahçıların yaptıkları sonucu gercek yüzünü tüm topluma hiçbir engel olmadan gösterdi.


    Fakat bu noktada Atatürkçülükte ilk gercek sınavını verdi. Devlet olmadan, devletin koruması olmadan kendi başına kalsa bile birilerinin iddia ettiği gibi yokolmadı tam tersine hersey rağmen Türkiye'de bu dönemde halka yayılarak gercek bir akım olduğunu gösterdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Bu arada ben bir solcu değilim. Sol ideolojiye de inanmıyorum. Benim fikrim Türkiye'nin kurtuluşunun Atatürk'ün değerlerini sahiplenen bir sağ parti ile mümkün olduğu. Enim fikrim bu ülkenin yeniden içine düştüğü bataklıktan çıkmasının Atatürkçülüğün sağ köklerinin yeniden keşfi ile mümkün olduğu.


    Atatürkçülük safi bir batıcılık vb değildir. Sokaklarda yarı çıplak dolaşmak değildir. Atatürk'ün savunduğu Cumhuriyet kadını ahlaklı bir kadındır. Modern giyinir ancak açık aşifte kendini pazarlayan bayağı bir giyim değildir bu.i bugün birilerinin bize Atatürkçülük diye pazalarmaya çalıştığı gibi.


    Keza Atatürk serbest girişime düşman değildir, Atatürk Türk halkının adetlerine de düşman değildir. Atatürk Türkiye ye dışarıdan dayatılmış gerici Arapçı geleneklere karsıdır. Yoksa Türk Dili, Türk kültürü, Türk folklörü, Anadolu insanının kendi edebiyatı kendi kültürüne büyük önem vermiştir. Atatürk çıkıp Sarı Zeybek oynayan bir insandır.


    Yani biz modernleşirken kendi kimliğimizi korumak zorunda olan insanlarız. Biz Arapçılıktan, karanlık Ortadoğu geleneklerine sıyrılırken Türk halkının kültürünü korumak zorunda olan insanlarız. Modernleşirken ahlakımızı yitirmemek zorunda olan insanlarız. Modernleşmek zorunda olan ancak dejenere batı kültüründen uzak durmak zorunda olan insanlarız.


    Bu açıdan Atatürkçülüğü bir miktar muhafazakarlık içermesi gerektiğine inanıyorum. Modernliği savunurken ahlakı gözardı etmememiz gerektiğine inanıyorum. Avrupada sürekli bir refah ve sahte güvenlik ortamı nedeniyle yozlaşmış bir kültürden uzak durmamız gerektiğine inanıyorum. Japonya gibi bizimde milli bir modernleşme akımına yönelme iz gerektiğini, çağdaş olmamız gerektiğini ancak gençlerin aynı Atatürk gibi bir yandan modern olup bir yandan Sarı Zeybek oynayan bir adam gibi kendi milli benliklerini kaybetmemeleri gerektiğine inanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Aralık 2023; 23:55:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    muhafazakar partiler asla Türkçü olamazlar. islam aslında sol görüşlü din. lakin arapçılıkla harmanlandığı için saltanat'a döndürülüp hala daha kullanılır. bak Türkiye'de dinci yapılara. hepsi kürd kökenlilerden türemiştir. aşiret olamayan, din üzerinden yürümüş.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.