Şimdi Ara

Özürlü Plakası kulanan var mıııı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özürlü plakası alabilecek olanlar için fırsatlar tam olarak nelerdir? %30luk ÖTV yokmus 0 arac alımında veya avrupa'dan arac getirilebiliyormus gumruksuz. Arac kimin ustune oluyor. Onu tek sofor mu kullanıyor zihinsel ozurluler icin. Bilgisi olan veya ozurlu plakası kullanan var mı? Yardımcı olursa cok sevinirim.



  • zihinsel özürlüler için bir kolaylık olacağını sanmıyorum
  • arkadaşım biz geçen cumartesi symbol aldık. benim bacımın %93 özürü vardı, arada bir hastaneye götürüyorduk ondan bundan araba isterdik.buda tabii insanın zoruna gidiyordu.aslında yurtdışından getirttelim dedik.ama temiz araba bulmak çok zor.bizde burda alalım dedik ve 7000 ytl paramız vardı bizde symbol aldık.
    1,5 dci aut. platin gri aldık liste fiyatı 28 000 ytl biz 18 750 ytl+yakıt desteği aldık.
    araç hastanın üzerine oluyor 3. derecede akrabaları kullanabiliyor.
    özür farketmez kendi özürlü ve kendi kullanacak ise h sınıfı ehliyeti olması gerekir.başkasını adına alacaksa en az %90 özürlü olması gerekir.

    buda sana biraz yardımcı olur;
    Sözgelişi, motor silindir hacmi 1600 cm³ ve fabrika çıkış maliyeti 20 Milyar TL olan otomobilin ÖTV istisnası olmaksızın alınması durumunda 6 Milyar TL ÖTV ve ÖTV rakamının maliyet bedeli üzerine eklenmesi sonucu bulunan 26 Milyar TL’nin %18’i olan 4 Milyar 680 Milyon TL KDV ödenecektir. Bu aracın sakatlık istisnası kapsamında satın alınması durumunda ise ÖTV hesaplanmayacağından KDV’nin matrahı olan 20 Milyar üzerinden hesaplanan 3 Milyar 600 Milyon TL KDV ödenmesi suretiyle 1 Milyar 80 Milyon TL’lik bir katma değer vergisi avantajı sağlanmış olacaktır.
    LEVENT GENÇYÜREK
    MALİYE BAŞ MÜFETTİŞİ




  • zihinsel özürlü ise en az %90 özürlü raporu almanız gerekli.aracı 3.dereceye kadarki akrabaları kullanabilir.
    araba alacaksanız en fazla 1600 cc ye kadar alabilirsiniz.iyi pazarlık edin.
  • cavdarcı cok tesekkurler. Ayrıca ablana da gecmis olsun. Benim de kardesim zihin ozurlu. Benim de agırıma gidiyor bazen onun ozurunu kullanarak araba almak ama sonucta o da yararlanacak bundan. Bir sorum daha vardı. Bildigim kadarıyla bu ozur belgesini alabilmek icin her ayın ilk salı gunu toplanan saglık kurulundan belge almak gerekiyor. Bu belgeyle ya 0 arabayı ÖTV siz yada yurt dısından vergisiz araba getiriliyor. 5 yıl boyunca da pul parası verilmiyor. Arac ozurlu kisi uzerine oluyor ve sofor olarak bir kisi tayin ediliyor. Sorum su : Ozurluyle aynı soyad olmasına ragmen ruhsatta adı gecen kisi dısında birisi kullanır ve polise yakalanırsa onun cezası var mı?. Yani benim kardesimin uzerine olan arabanın soforu ben isem esim polise yakalandıgında bir cezası var mı? Bilginiz varsa cok sevinirim.
    İlgilendiginiz icin soruyorum. Almanyadan araba getirtmenin maliyetleri nedir hic arastırdınız mı? veya nereden arastırılabilir? Tesekkurler ilginize.
  • Özürlü demeyin şimdi çıkar özürlünün biri işin yok uğraş

    Engelli daha dogru olur. Geçenlerde başıma geldi de uyarayım istemi.
  • tamam. Tesekkurler ama Türkiyede engellilerin konfederasyonunun adı Türkiye Sakatlar Konfederasyonu olduktan sonra engelli veya özürlü kelimelerinden alınmak anlamsız bence.
  • Sanırım @Ozdamar'da vardı.
  • engelli plakalı araçmı vardı özdamarda ?
    bu engelli yada özürli herneyse işte bu işi tam öğrenebileceğimiz bir site varmı . arkadaşımda almak istiyor babasının 80% yada 90% özrü vardı yanılmıyorsam tam şartları nelerdir
    yukarda bir arkadaş baya bir açıklama yapmış fakat benim kafama takılan kısım hala oğlu kızı vs 1.derece akrabaları bu aracı kullanabiliyolarmı

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmey

    Sanırım @Ozdamar'da vardı.
  • Valla benim de arastırdıgım o. Ancak benim bildiklerime gore bir kisi o da ucuncu derece yakına kadar kullanabiliyor. %90 engelin altındakiler kendisi H sınıf ehliyetle ustundekiler H sınıf veya zihin ozurluler gibi engelli ler bir sofor tarafından kullanabiliyorlar diye biliyorum
  • Ben öyle hatırlıyorum, çünkü bir keresinde engelli plaka olmasına rağmen polisin yazdığı park cezasını anlatmıştı bir konuda. (kendinde değilde galiba bir tanıdığında vardı).
  • tesekkurler ancak Ozdamara ulasamıyorum. Mesaj kutusu dolmus. Emniyetten de arastıracagım.
  • eğer yurt dışından araba getirtecekseniz her ayın ilk salı günü toplanan Ankaradaki gümrükten yurtdışından gümrüksüz ithal araba getirebilir belgesi almanız lazım.yurtdışında tanıdıklarınız yoksa zor olur.zaten %90 özürlü olacak onun için minibüse(vito,transporter) izin veriyorlar.bir tanıdığımız eğer yurt dışından alacaksanız en az beş yaşında araba alın, beş sene satamayacaksın beş sene sonra sattığında zarar etme dedi.bizde 2001-2002 modellere baktık 9000 ile 13000 avro arasında değişiyor.bir tanıdık araştırdı arabaları ama ucuzunu bulamadı. arabayı o getirecekti yakıt, adamın dönüş bileti falan bize aitti.

    bizde burdan sıfır alalım dedik.burdan aldığınız aracın ruhsatına sakat otomobili yazıyorlar
    diğer bilgiler bölümünde 5 yıl satılamaz ve devredilemez, 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir diyor.
    buna görede eşiniz aracı kullanabilir.

    şoför tayini yok 3. dereceye kadar bütün akrabaları kullanabilir.
    polis bu araca hiç bir türlü ceza yazamaz. emniyetteki amir söylemişti.




  • super bir acıklama oldu. Tesekkur ediyorum. %90 ozur uzerine avrupadan araba getirtemiyoruz ancak 0 araba alabiliyoruz gibi mi yorumlamam gerek?%90 uzerine minibus sınıfından bir arac getirtmek mi gerekiyor? Tekrar tesekkur ederim. Cok iyi oldu bu aciklama.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmey

    Sanırım @Ozdamar'da vardı.



    özdamar yaklasik 2 ay önce b ehliyeti aldi diye biliyorum ben
  • quote:

    Orjinalden alıntı: warrior sako
    özdamar yaklasik 2 ay önce b ehliyeti aldi diye biliyorum ben


    Kendinde yokta galiba bir yakınında var, yukarıda da öyle dedim zaten.
  • konor arkadaşım arabayı başkası üzerine alacaksan alacağın kişinin en az %90 özürlü raporu olması şart.
    %90 özürlü oluncada ithal iznini yalnızca minibüs tarzı araçlara veriyorlar. yani taksi getirtemezsin.
    eğer hastanız yürür oturup kalkabiliyorsa belki kurul taksi getirtmenize izin verir.tabii motor hacmi 1600 cc yi
    geçmemek üzere

    bizim hastamız yürüyemediği için kurul sadece minibüs ithal edebilir diye rapor vermişti.
  • tesekkurler.
    Ben de arastırdım galiba minibusten baskası olmuyor %90 ve uzeri icin. Alles Autoya da sordum. Bu sıradawww.araba.com sitesinde sayfanın en asagısında Ozürlü aracları ilanları da var. Bilmeyenler icin. Orada bu isleri yapan galeriler var. Yani avrupadan arac getiriyorlar.
    Cavdarcı ilgine cok tesekkurler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: konor

    Özürlü plakası alabilecek olanlar için fırsatlar tam olarak nelerdir? %30luk ÖTV yokmus 0 arac alımında veya avrupa'dan arac getirilebiliyormus gumruksuz. Arac kimin ustune oluyor. Onu tek sofor mu kullanıyor zihinsel ozurluler icin. Bilgisi olan veya ozurlu plakası kullanan var mı? Yardımcı olursa cok sevinirim.


    - Türkiye'den sıfır araç alımında 1600 cc.'ye kadar ÖTV oranı %37'dir... Araç alımında bu oran üzerinden indirim yapılır...

    - Avrupa'dan gümrüksüz getirilebilecek araçlar konusunda ise: Eğer aracı engellinin kendisi kullanabilecek durumda ise 1600 cc.'ye kadar otomobil getirtilebiliniyor... Ancak engellinin kol veya bacak uzuvlarından bir veya ikisini kullanamama şartı var... Kullanamadığı uzuv içinde tertibat şartı var... Bu tür araçları engellinin kendisinden başkasının kullanması yasaktır... Tertibata ihtiyacı olmayan engelli yurtdışından araç getirtemez... Zihinsel engelliler ise 2500 cc.'ye kadar minibüs tarzı araç getirtebilir... Bu araçlarda da engellinin araca binip-inmesini kolaylaştırıcı rampa tertibatı olması şartı aranır... Bu tür araçları engellinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya engelli tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanır... Bu araçları almak için öncelikle "Sağlık Bakanlığı tarafından Özürlülere Verilecek Sağlık Raporları Hakkında Yönetmelik" eki listede yer alan sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarından alınmış rapor gereklidir...

    Rapor verebilecek hastanelere şu adresten ulaşabilirsiniz: rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2007/07/20070714-6.htm

    Rapor alındıktan sonra Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü'nde her ayın ilk salı günü günü toplanan heyetten İthal İzin Belgesi alınır... İthal İzin Belgesi'nde getirtilecek aracın özellikleri yazar ve bu özellikler dahilinde araç getirtilir... İthal İzin Belgesi için başvuruda bulunmak, heyete girmek, belgeyi almak aynı gün içerisinde gerçekleşir... İthal İzin Belgesi'nin süresi 6 aydır... Aracın teslimi de yine Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü'nde yapılır...

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Başka sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım...




  • tesekkurler Pulsar. Cok yararlı oldu bu acıklama. Türkiyeden alınan arabalarda minibus zorunlulugu yok sanırım. Yurdısından getirilenlerde boyle bir zorunluluk var zihin ozurluler icin.?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.